Home / Columns / Ontgijzelen, enthousiasme en energie

Ontgijzelen, enthousiasme en energie

D0or: Leonie Linssen

Onlangs stond ik op de HR-Performa beurs om onze nieuwe training De Ontgijzeling© te promoten. Gewapend met paracetamol en koffie begaf ik me richting Utrecht. De naweeën van de griep waren nog duidelijk voelbaar, en mijn energieniveau was bij lange na niet op het normale peil. Desalniettemin wilde ik perse meedoen. Ik was zo enthousiast over de spiksplinternieuwe leaflets die de dag ervoor van de drukker kwamen, dat ik niet anders kon dan ermee aan de slag gaan.

Het is dan grappig hoe dat gaat op zo’n beurs. Op het moment dat ik met mensen in gesprek ga over De Ontgijzeling, kom ik in contact met mijn passie en voel ik de energie stromen.

Ik ben erg enthousiast over onze training en over het Ontgijzelingsconcept. En dat is ook iedereen die deze training tot nu toe gevolgd heeft. De week ervoor hadden we een evaluatiegesprek met de directeur van een grote zorginstelling waar we vier teams van team- en district managers hadden ‘ontgijzeld’. De directeur gaf te kennen dat ze nog nooit had meegemaakt dat mensen die de verplichte training niet hadden gevolgd, kwamen vragen waarom zij de training niet kregen en anderen wel… want ze hoorden zulke positieve verhalen. Wat een opsteker voor ons!

Als ik zo enthousiast sta te vertellen aan mensen over De Ontgijzeling, voel ik niets van mijn lage energiegehalte. Dan ga ik helemaal op in mijn verhaal en in het gesprek met de ander en wat hij of zij nodig heeft. Het is zo leuk om te merken dat een niet bestaand woord, De Ontgijzeling, mensen nieuwsgierig maakt (dat is natuurlijk ook de bedoeling) en naar onze kleine stand lokt.

Maar op het moment dat het gesprek afgelopen is, en het even rustig is en ik ga zitten, merk ik weer dat mijn lijf niet helemaal wil wat ik wil. En op het moment dat ik opnieuw in gesprek ga, is dat gevoel weer weg. Waar focus je op?

Het is fijn om te merken dat contact maken met je passie, je energie geeft. Ik leef en ik bloei en ik geniet. En ik weet waar ik het voor doe.

Thuisgekomen voel ik echter alleen nog maar mijn lijf. En dan is het zaak daar naar te luisteren. Lekker op bed liggen, een tukkie bouwen en de hele avond blijven liggen. Ruimschoots uitrusten en ontspannen dus. Je lichaam geven wat het verdient na zo’n dag.

En jij, haal jij ook energie uit je passie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *