Geboortekaartjes

Je bent zwanger en samen met je partner op zoek naar een geboortekaartje. Maar waar begin je? Natuurlijk kun je geboortekaartjes heel eenvoudig online bestellen. Maar er zijn zoveel mogelijkheden dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. En wil je wel echte geboortekaartjes versturen? Of wil je een digitaal bericht versturen? Via email, whatsapp of social media? Echte geboortekaartjes zijn wel een mooie tastbare herinnering. Voor jezelf, je partner en je kinderen.

Hoe kies je geboortekaartjes?

Natuurlijk kun je online heel veel inspiratie opdoen. Via Pinterest bijvoorbeeld, of online winkels die geboortekaartjes verkopen. Wil je een kaartje met veel kleur? Of houd je juist van simpel en stijlvol? En kies je voor duurzaam papier? Schrijf al je wensen eens op een lijstje. Waar moet het geboortekaartje van jouw nieuwe baby aan voldoen? Zie je al iets voor je? Een duidelijk uitgangspunt is het halve werk. Vanuit die basis van wensen, kun je al veel gemakkelijker kiezen.

Eigen ontwerp maken

Je kunt natuurlijk ook een eigen ontwerp maken voor het kaartje. Misschien ben je creatief, of ontdek je in deze bijzondere tijd jouw creatieve kant? Je kunt met een eigen ontwerp het geboortekaartje heel persoonlijk maken. Behalve een bijzonder kunstwerkje, kun je ook kiezen voor een foto. Een mooie foto van je pasgeboren baby bijvoorbeeld. Eventueel met het hele gezin op de foto. Dat is extra leuk als er al broertjes en zusjes zijn. Ook kun je broertjes en zusjes met verf en glitters aan de slap laten gaan. Daar kunnen mooie kunstzinnige kaartjes van komen.

Welke tekst zet ik op het geboortekaartje?

Ben je goed met woorden? Maak dan zelf een mooie tekst, waarmee je jullie baby voorstelt aan familie en vrienden. Vertel hoe jullie de komst van je kindje ervaren. Wat je jullie baby wenst in haar leven. Of maak een mooi gedicht. Ben je niet zo handig met woorden? Bekijk dan online wat voorbeelden. Of kijk op de geboortekaartjes die je eerder al eens ontving, hoe anderen dat doen.

Praktische informatie in de tekst

Natuurlijk zet je de volledige naam van je kindje op de kaart. En de dag en tijd waarop zij geboren werd. Vaak staat ook het gewicht van de baby erbij. En de manier waarop jullie kraambezoek willen ontvangen. Kan dat gelijk al? Of wacht je een weekje? Met een telefoonnummer en adres kunnen mensen contact opnemen en eventueel een cadeau of kaartje terug sturen. Bedenk hoe jullie het hebben willen en wees duidelijk in de tekst.

Gedicht ter inspiratie voor geboortekaartjes

Op een geboortekaartje mag een mooie afbeelding, foto of eigen creatief ontwerp niet missen. En ook de informatieve tekst mag niet ontbreken. Daarnaast is het mooi om een inspirerende tekst toe te voegen. Een gedicht, een psalm of een zelf geschreven intentie voor je kindje. Je kunt ook een gedicht van iemand anders gebruiken dat je aanspreekt. Of iemand in de familie die eer geven. Een vaak geciteerde tekst voor kinderen is deze van Kahlil Gibran:

Kahlil Gibran – De Profeet (1883-1931)

“Je kinderen zijn je kinderen niet. Ze zijn de zonen en dochters van ‘s levens verlangen naar zichzelf.  Ze komen door je, maar zijn niet van je. En hoewel zij bij je zijn, behoren ze je niet toe. Je mag hen je liefde geven, maar niet je gedachten. Want zij hebben hun eigen gedachten. Je mag hun lichaam huisvesten, maar niet hun ziel. Want hun ziel woont in het huis van morgen, dat je niet bezoeken kunt. Zelfs niet in je dromen. Je mag ernaar streven te worden als zij, maar probeer ze nooit aan jou gelijk te maken. Want het leven gaat niet achterwaarts, laat staan dat het bij gisteren blijft dralen.

Jullie zijn de bogen, van waaruit je kinderen als levende pijlen worden weggeschoten. De Boogschutter ziet het teken op het pad van het oneindige en Hij buigt je met al Zijn kracht. Opdat zijn pijlen snel en ver mogen gaan. Laat dit buigen en spannen van jou, door de hand van de Schutter je verheugen. Want zoals Hij houdt van de pijl die vliegt, zo mint Hij ook de boog die sterk en standvastig is.”

Waar kan ik geboortekaartjes kopen?

Natuurlijk kun je naar de plaatselijke drukker gaan. Je kunt dan in een groot boek een kaartje uitzoeken. Maar er zijn ook zoveel online mogelijkheden. Zoals online shops, speciaal voor geboortekaartjes. Of online drukkers, waar je jouw eigen ontwerp kunt inleveren. Als je zelf met de kinderen gaat knutselen, kun je lege blanco kaartjes kopen. Op deze pagina vind je links en banners/ afbeeldingen met een link naar leuke online geboortekaartjes inspiratie.

Geboortekaarten van Studio Koekepeer

Geboortekaarten van Studio Koekepeer

Wat zijn ze toch vrolijk en origineel, de enorme collectie geboortekaarten van Studio Koekepeer. Met de handige online ontwerptool is het mogelijk om ieder kaartje ook nog eens helemaal naar eigen wens aan te passen. Twijfel je nog tussen twee kaartjes, of weten jullie nog niet of het een jongen of meisje gaat worden? Geen probleem. Het is mogelijk om meerdere ontwerpen in jouw eigen account op te slaan en te bewerken op het moment dat het jou uitkomt. Wil je toch liever hulp bij het ontwerpen van jouw kaart, dan staan de meiden van Studio Koekepeer altijd GRATIS voor jou klaar. Is het kaartje helemaal naar wens? Met de code GPHAPPY bestel je één persoonlijke proefdruk helemaal gratis. Bekijk hier de nieuwe geboortekaarten van Studio Koekepeer!