Werkende moeders zijn druk, ze zijn vaak moe en lopen het risico overwerkt te raken. Moeders die werken kunnen wel wat tips gebruiken. Daarom geeft Mama's gratis inspiratie en informatie aan moeders die werk en kinderen combineren.


Werkende moeders spil van de samenleving


Want werkende moeders zijn de spil van onze samenleving. Ze zijn hard nodig op de werkvloer. Maar ook voor hun kinderen, partner, familie en vrienden zijn zij een rots in de branding én een verbindende factor. Werkende moeders trekken veel verantwoordelijkheid naar zich toe als het gaat om sociale activiteiten met familie en in de buurt waar zij wonen. Zij verzorgen hun kinderen en ouders en doen soms zelfs het huishouden er nog bij.


Balans in werk en privé


Balans in werk en privé is belangrijk voor werkende moeders. Want er zijn teveel vrouwen die opbranden. En dan is het al te laat. Maar door een goede balans in drukte en rust, werk en privé en zorgen voor anderen en jezelf, kun je dat voorkomen. Duidelijke afspraken op het werk en thuis kunnen daarbij helpen.


Werkende moeders die ondernemen


Dan zijn er ook nog de werkende moeders met een eigen zaak. Ondernemende moeders is een groeiende groep vrouwen, die de vrijheid van het ondernemerschap verkiest boven een baan in loondienst. Ook zij staan vaak onder druk door teveel hooi op hun vork. Je werk handig en efficiënt indelen is dan belangrijk. Duidelijke prioriteiten stellen en afspraken maken met je partner en kinderen. Want uit de losse pols maar lekker gáán, is vaak niet de beste weg.

Hieronder vind je een selectie van de artikelen, die werkende moeders kunnen helpen om in balans te blijven door de juiste keuzes te maken. Speciaal voor al die heldinnen, die het toch maar gewoon dag in dag uit voor elkaar krijgen, dat alles op rolletjes loopt. Op hun werk en thuis.