Home / Over mamas online magazine voor moeders

Over mamas online magazine voor moeders

Welkom bij mama’s

Mama’s online magazine voor moeders met lef! De moeder die AANDACHT heeft voor de WERELD en zichzelf. Haar eigen BALANS bepaalt, haar DROMEN uitspreekt en haar DOELEN nastreeft. De moeder die wil ONDERNEMEN, (THUIS)WERKEN, zorgen en ontspannen. Kortom, de moeder die DURFT TE LEVEN met haar hart! Meld je hier rechts in het menu aan voor de GRATIS nieuwsbrief, dan houden we je met plezier op de hoogte van alle nieuwtjes op deze site. Durf te leven! Vivienne Westerhoud.

Mama’s Missie & Visie

Juul

Mama’s Missie

Mama’s streeft naar een wereld waarin elke vrouw op haar eigen manier durft te leven. Een geweldloze, rechtvaardige wereld, waarin mensen elkaar én het milieu respecteren. Een wereld waarin vrouwen in vrijheid keuzes kunnen maken en hun talenten en vaardigheden kunnen ontplooien. Te beginnen in Nederland, waar cultuurverschillen een bron van inspiratie vormen voor wereldwijde verbondenheid en solidariteit. Een wereld waarin elke moeder de kans krijgt om haar kinderen groot te brengen in een veilige, gezonde en liefdevolle omgeving.

Mama’s Visie

Mama’s wil moeders bewust maken van haar eigen liefdevolle, vrouwelijke kracht waarmee zij kan ‘staan voor zichzelf’ en autonome keuzes kan maken. Zij onafhankelijk van de mening van anderen kan leven. Dit is het beginpunt voor een gelukkig, vervullend leven. Juist vanuit deze positie kan zij het respect voor- en de verbondenheid met- andere vrouwen voelen. Als wij elkaar respecteren en ons verbinden kunnen wij samen een veilige, duurzame samenleving creëren voor onszelf en onze kinderen. Mamas.nl is dé ontmoetingsplaats én informatie- & inspiratiebron voor alle vrouwen in Nederland.

Kernwaarden

Vrijheid (mening, overtuigingen, vervulling) Autonomiteit (zelfbeschikking) Kwaliteit (van leven & kwaliteit van informatie) Verantwoordelijkheid (door elk individu te nemen) Duurzaamheid (milieu & samenleving) Integratie (samen leven) Verbondenheid (wereldwijd) Respect (voor mens & milieu) Verdraagzaamheid (leven en laten leven) Gezondheid (actief & fit) Bewust leven (zelf & milieu)

Rubrieken & Columnisten

Wereld

S van Lieshout

Susanne van Lieshout

vertrok vijftien jaar geleden uit Nederland om voor 3 jaar in Mozambique te gaan werken. Sindsdien woonde en  werkte ze in Zimbabwe, Trinidad & Tobago, Marokko en Sri Lanka. Ze werkt in de ontwikkelingssector. Nu woont ze in Belize, met man Michel die als consultant voor de EU werkt en dochter Soleine (4). Ze wonen in Belmopan, de kleinste hoofdstad ter wereld. Ze blogt wekelijks op http://dutchinbelize-nl.blogspot.com

Leef je Droom

Prema Devi

Prema Devi

is Ishaya monnik, leraar in de Ishaya’s Ascension technieken en stress-counsellor. www.premadevi.com ‘Ik help mensen met het ervaren van meer magie in hun leven. Het is altijd mijn passie geweest hoe je, ongeacht de omstandigheden, meer magie, liefde en plezier in het leven kunt ervaren. In 2005 leerde ik de Ascension technieken en sindsdien leef ik een leven vol met magie en plezier en ervaar ik een groot geluksgevoel en innerlijke vrede.’

Geluk & Balans

Mariska Wiersum

van Jondibi www.jondibi.nl, is 37 jaar en moeder van dochter Sanne. Jondibi betekent “deze weg” in het Senegalees en dat is precies waar Mariska moeders mee helpt: het vinden van hun eigen weg als moeder.  Vaak zijn moeders druk bezig aan allerlei verwachtingen te voldoen en lukt het hen niet te genieten van hun leven als moeder.  Dat is zonde, want ook als moeder willen zij natuurlijk hun eigen keuzes maken en zelf bepalen wat zij wel en niet doen. Mensen worden vaak beperkt door oude emoties en patronen en zijn zich daar niet altijd even bewust van. Zodra je begrijpt waar je emoties vandaan komen, komt er een stuk rust en ben je in staat om andere keuzes te maken. Je kan besluiten om dingen te doen die voor jou goed voelen. Je zelfvertrouwen neemt toe en je leven wordt fijner. Mooi toch?

Wenda Verhoog-Flier

van www.verhoogconsult.nl en www.vrouwenwerken.nl schrijft Balans Columns en Tips. ‘Werken en leven in balans. Vrouwen kunnen in alle fasen van hun leven regelmatig de balans missen in hun werk en leven. Zeker mama’s!’ Wenda helpt vrouwen te leren balanceren met hun persoonlijke dilemma’s. Zodat ze kunnen leven vanuit hun hart, op een manier die bij ze past. Zodat ze kunnen werken en leven in balans. Dat is goed voor de vrouw, voor haar gezin én voor de samenleving. Wenda is mama, coach, adviseur en loopbaanbegeleider. Sinds 2002 woont ze in Noordwijk, Zuid-Holland, met haar man en drie kinderen.

Asha Vasconcellos

Asha Vasconcellos-Badal

is moeder van Olivia (3,5), getrouwd met Ramón en heeft als Certified Life & Personal Coach en EFT Therapeut een praktijk in Utrecht. Naast haar opleidingen heeft Asha het nodige moeten doorworstelen op emotioneel gebied, wat haar een stevige ervaringsdeskundige maakt. Daarom is zij zeer vaardig in het coachen van vrouwen bij het oplossen van emotionele pijn en blokkades. Haar klanten ervaren grote afname van angst en verdriet, en zijn blij met de ontstane ruimte. “Want” – aldus Asha – “als je emotioneel vrij bent, kun je volledig uit de verf komen en de dingen, die je altijd al wilde doen en zeggen, nu ook eindelijk DURFT. En emotioneel vrij zijn stelt je in staat te… ZIJN WIE JE BENT.” In haar maandelijkse column op mamas.nl inspireert Asha moeders om zich ervan bewust te zijn en te blijven dat ze – ondanks wat ze ooit hebben meegemaakt – in de kern GEWELDIG zijn, helemaal LEGAAL zijn in alle facetten van hun leven en dat ze in staat zijn te LEVEN conform hun diepste verlangen. Op www.zijnwiejebent.nl kun je haar gratis eBook ‘Leer in 5 stappen omgaan met pijnlijke opmerkingen op jóuw manier’ downloaden. Je ontvangt dan ook om de week een Hartversterkertje met tips en inspiratie.

Linda Goodings

Linda Goodings

is reader, healer, reverend en medium. Zij is oprichter van De Aarde Engel, grondlegger van de Earth Angel Fair en designer van de wolwezentjes met een boodschap. Linda helpt om vrouwen -meer- ‘Veerkracht’ te geven! Zij gelooft dat iedere vrouw het recht heeft om haar potentieel te beleven. Haar passie is om vrouwen door middel van praktische, intuïtieve begeleiding te helpen het beste uit zichzelf te halen. Totdat jij jouw potentieel (be)leeft! Linda doet dit op verschillende manieren. Ze schrijft, biedt engelensessies aan en organiseert events en workshops om mensen te helpen inzichten en healing te ontvangen. En om ze in contact te brengen met hun eigen engelen en intuïtieve gaven. Meer info: www.de-aarde-engel.nl & www.earthangelfair.nl

Werk

Peggy Saman

(36) van www.coachbusiness.nl, een loopbaan adviesbureau speciaal voor vrouwen. Peggy is getrouwd met Marco en samen hebben zij een dochtertje LouLou en een zoontje Darshan. Haar missie is vrouwen de kracht te geven meer voldoening te halen uit hun werk en hun leven. ‘Ik vind het fantastisch om vrouwen te laten stralen. Dat ze meester worden over hun werk en hun leven, en daarmee zichzelf en hun omgeving intens voeden.’ Zij geeft herkenbare verhalen en bruikbare tips voor meer plezier in je werk.

Koken

Monica Fromm

van www.flairculinair.nl voor een sfeervolle Cook & Dine Party, of een thema-kookworkshop! Monica schrijft onder de titel ‘groenten en fruit, de lifeline van ons bestaan’ een serie artikelen over voeding, met als centraal thema, lekker & gezond. Met heerlijke recepten.

Vera van Randwwijck voedings advies

Vera van Randwijck

Van Randwijck Voedingsadvies ‘Mijn vak is voeding van de mens, dat ik heb geleerd aan de Universiteit van Wageningen. Inmiddels heb ik mijn opleiding verrijkt en ben nu orthomoleculair therapeut.’ Na het krijgen van kinderen en het oprichten van een school voor democratisch onderwijs is zij zich weer gaan toeleggen op dit boeiende vak. In haar eigen praktijk Van Randwijck Voedingsadvies, geeft zij advies over voeding. Zij geef ook voedingsles aan kinderen en professionals in Amersfoort. ‘Als moeder van 4 kinderen heb ik ruime ervaring in alle fasen van het opgroeien. Het brengt me de uitdaging in te kopen en te koken voor een variëteit aan voorkeuren en afkeuren. Ik deel graag mijn kennis met andere moeders.’

Kind

Linda Ketting-Spek

helpt ouders die verlegen, onzeker, stil of teruggetrokken gedrag bij hun kind ervaren en hun kind meer zelfvertrouwen willen geven.  Als bescheiden kind en tiener heeft Linda aan den lijve ervaren dat je niet automatisch van je uitzonderlijke verlegen en onzekere gedrag afkomt. De afgelopen jaren heeft Linda allerlei manieren op het gebied van het vergroten van zelfvertrouwen bestudeerd en succesvol toegepast bij zowel zichzelf als kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. De verlegenheid en onzekerheid bepaalde niet langer hoe kinderen zich voelden, wat ze deden of met wie ze contact maakten.  Linda kan je helpen dit ook voor jouw kind te realiseren. Je kunt vandaag al starten met de verlegenheid en onzekerheid van je kind om te zetten in zelfverzekerdheid. Ga naar www.zelfzekerkind.nl om je vrijblijvend aan te melden en ontvang het gratis tweewekelijkse e-zine met praktische tips en het mini-eboek ‘De eerste 5 stappen naar een succesvol zelfverzekerd kind’ als gratis bonus.

Stiefmama

Annette van der Maarel

Annette van der Maarel

Annette van der Maarel is coach voor stiefmoeders. Dit doet ze met veel toewijding en liefde. ´Ik weet uit eigen ervaring hoe mooi, maar ook hoe moeilijk het leven in een samengesteld gezin kan zijn. Weet je wat het grootste geheim is van een gelukkig stiefgezin? Je kunt het leren!´ Annette is ruim tien jaar stiefmoeder en moeder van drie dochters. Samen met man en kinderen woont ze in Arnhem-Noord. www.bewustestiefmoeders.nl

Levensstijl

Simplify LifeSjoukje van der Kolk van www.SimplifyLife.nl wil inspireren tot een andere levensstijl: simpeler, minder druk, minder vol en minder gestresst. Een levensstijl die leidt tot meer -innerlijke- rust, ruimte, een betere work-life balance en meer betekenis. Kortom, SimplifyLife helpt je te stoppen met streefleven! Hier op Mama’s licht Sjoukje een tip van de sluier op.

Gevoelsleven

Manon Moret

Manon Moret

van www.moretpartners.com is 35 jaar en moeder van zoon Dominique. Manon is counsellor en schrijft voor Mama’s een column over haar werk met en voor moeders. Vanuit haar praktijk begeleidt Manon moeders bij verschillende problemen of vraagstukken.

Lust & Liefde

Marielle Kleynjan

Marielle Kleynjan

(49) van www.moem.nl coacht vrouwen. Liefde, seksualiteit, sensualiteit, verlangens, lusten, communicatie en relatie zijn de thema’s die zij in haar werk tegenkomt. Voor haar is er maar één ding belangrijk bij alles wat zij doet en dat is Plezier! Met plezier moedert zij over haar bijna-puber zoon, coacht zij, leidt zij vrouwencirkels, geeft zij cursussen en schildert zij. Met veel plezier bemint zij haar man en met nog meer plezier laat zij zich door hem beminnen! Nieuwsgierig geworden? Lees haar column hier op Mama’s.

Kind & Puber

Nancy Peeters

is psycholoog en moeder van een zoontje van drie. Ze schrijft en blogt over geluk voor druk bezette mensen. Hierbij gebruikt ze wetenschappelijke kennis over hoe je gelukkiger kunt worden. Iedere week schrijft ze op haar blog een kort inspirerend artikel over wat je kunt doen om meer geluk en positiviteit in je leven te hebben. Nancy werkt aan een boek dat je kunt gebruiken als handleiding voor een gelukkiger leven. Meer weten over hoe je gelukkiger kunt worden? Meld je aan als volger van haar blog op www.nancypeeters.wordpress.com.

Initiatieven van Westwood’s Media

Mama Shopt!

MamaShopt! nieuwsMama Shopt! www.mamashopt.nl Is dé plek waar moeders inspiratie kunnen opdoen voor het vinden van kinder- en dameskleding, kado’s, woonaccessoires en speelgoed. Maar ook voor leuke uitjes en vakanties. Met leuke aanbiedingen en winacties voor de abonnees. Innerlijk & uiterlijk shoppen voor moeder, kind en thuis!

Haar auto

Haar auto voor vrouwen en vakantieHaarauto.nl voor vrouw, auto & vrije tijd. Alles over auto’s voor vrouwen & meer. Snelle auto’s, dure auto’s, betaalbare auto’s, schattige boodschappen-auto’s. En niet te vergeten: handige familieauto’s. Op deze site vind je alles wat je als vrouw wilt weten over auto’s & meer. Over mobiliteit, technische mustknows, de nieuwste auto’s & accessoires. Maar ook over leuke dingen doen, zoals reizen, (auto)vakanties met het gezin, dagjes weg met de kinderen, weekendje weg met je lief en avondjes uit met vriendinnen.

9tot3-vacaturebank

9tot3 werken9tot3 landelijke vacaturebank! Werktijden in overleg, flexibel in tijd en plaats. Buitengewone tijden, Buitengewone mensen, Buitengewoon goed! Hier vindt u ervaren, hoogopgeleide werknemers Op www.9tot3.nl vindt u hogeropgeleide moeders die de zorg voor hun kind(eren) en aandacht voor hun carrière willen combineren. U bereikt deze doelgroep heel specifiek. Maandelijks vinden 20.000 potentiële kandidaten hun weg naar deze vacaturebank. Dit aantal groeit elke maand, mede dankzij de enorme publiciteit in de vrouwenbladen die deze website de afgelopen jaren genoot. U kunt vacatures plaatsen voor alle vaste en tijdelijke functieplaatsen die -qua tijd en/of plaats- flexibel kunnen worden vervuld. Dus voor werk binnen schooltijden, flexibel vanuit huis of in de avonduren en het weekeinde. Kijk op www.9tot3.nl.

Haar eigen Zaak!

logo_nieuw_kleinHaar eigen Zaak! stelt zich ten doel het succes van vrouwelijk ondernemers te vergroten. Dat wil zij doen door vrouwelijk ondernemers & opdrachtgevers op een creatieve manier met elkaar te verbinden. Haar eigen Zaak! ondersteunt haar leden op het gebied van marketing, acquisitie, PR, en workshops. Vrouwelijke ondernemers kunnen lid worden voor 250 euro per jaar. Leden kunnen hun bedrijf promoten via advertenties, artikelen, interviews en aanbiedingen in de nieuwsbrief en op de site van zowel www.mamas.nl, www.mamashopt.nl als www.haareigenzaak.nl. Aanmelden kan via dit aanmeldformulier. Voor bedrijven is Haar eigen Zaak! een platform voor het vinden van de juiste freelancer of ZZP-er. Kijk hier voor meer informatie en het plaatsen van een oproep.

Mamaboom!

Stichting MamaboomDroom je mee? Mamaboom! zet zich in voor goede doelen en in het bijzonder voor microkredieten voor vrouwen in ontwikkelingslanden. De projecten die wij ondersteunen zijn opgezet door Microkrediet voor Moeders. Bezoekers van www.mamaboom.nl kunnen dromen plaatsen als zij 10 euro doneren aan dit goede doel. Zij delen hun droom, zodat deze eerder uitkomt en helpen vrouwen in India om hun dromen te verwezenlijken.

MVO

Een deel van de winst van alle onderdelen van Westwood’s Media wordt gebruikt om moeders en hun kinderen wereldwijd te ondersteunen bij scholing en het opzetten van een eigen bedrijf. Van 2008 tot 2012 steunden wij Mama Cash, Unicef en de Plan campagne ‘because I’m a girl’. Sinds eind 2010 helpen wij via Mamaboom Microkrediet voor Moeders.

Contact

Mama’s is met haar website en e-zine onderdeel van Westwood’s Media in Leusden.

Westwood’s Media
ir. Vivienne Westerhoud
Telefoon: 06-51949755

2 reacties

  1. Menalda Bavinck

    Superleuke pagina Vivienne!! Morgen ga ik lekker verder lezen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *