Over mamas online magazine voor moeders

MAMAS

Welkom bij mamas

Vivienne Westerhoud

Mamas online magazine voor moeders met lef! De moeder die AANDACHT heeft voor de WERELD en zichzelf. Haar eigen BALANS bepaalt, haar DROMEN uitspreekt en haar DOELEN nastreeft. De moeder die wil ONDERNEMEN, (THUIS)WERKEN, zorgen en ontspannen. Kortom, de moeder die DURFT TE LEVEN met haar hart!

Ik startte in 2001 dit online magazine voor moeders. Omdat ik veel moeders zag worstelen met de balans in werk en privé. Zelf zegde ik mijn baan op en startte mijn eigen bedrijf om vanuit huis te kunnen werken toen mijn kinderen klein waren. Dat doe ik inmiddels al ruim 20 jaar. Mijn twee dochters studeren inmiddels al.

Nog steeds geniet ik van de vrijheid van het ondernemen. Ik zette meerdere blogs op voor vrouwen, ondernemende vrouwen en moeders. En ik onderhoud mijn gezin ermee, doordat ik ook advertenties verkoop. Soms heel duidelijk, soms alleen met een linkje in een tekst. Je zal het vast wel tegenkomen op deze site. Maar vooral wil ik je inspireren met mijn verhalen. Over diverse onderwerpen.

Mijn motto is: ‘Maak je eigen keuzes en voel je vrij in je leven en jouw moederschap.’

Meld je hier rechts in het menu aan (of onderaan de pagina als je op je mobiele apparaat leest) voor de GRATIS nieuwsbrief, dan houd ik je met plezier op de hoogte van alle nieuwtjes op mijn site.

Durf te leven!

Vivienne Westerhoud.

Mama’s Missie & Visie

Juul

Mamas Missie

Mamas streeft naar een wereld waarin elke vrouw op haar eigen manier durft te leven. Een geweldloze, rechtvaardige wereld, waarin mensen elkaar én het milieu respecteren. Een wereld waarin vrouwen in vrijheid keuzes kunnen maken en hun talenten en vaardigheden kunnen ontplooien. Te beginnen in Nederland, waar cultuurverschillen een bron van inspiratie vormen voor wereldwijde verbondenheid en solidariteit. Een wereld waarin elke moeder de kans krijgt om haar kinderen groot te brengen in een veilige, gezonde en liefdevolle omgeving.

Mamas Visie

Mamas wil moeders bewust maken van haar eigen liefdevolle, vrouwelijke kracht waarmee zij kan ‘staan voor zichzelf’ en autonome keuzes kan maken. Zij onafhankelijk van de mening van anderen kan leven. Dit is het beginpunt voor een gelukkig, vervullend leven. Juist vanuit deze positie kan zij het respect voor- en de verbondenheid met- andere vrouwen voelen. Als wij elkaar respecteren en ons verbinden kunnen wij samen een veilige, duurzame samenleving creëren voor onszelf en onze kinderen. Mamas.nl is dé ontmoetingsplaats én informatie- & inspiratiebron voor alle vrouwen in Nederland.

Kernwaarden

Vrijheid (mening, overtuigingen, vervulling) Autonomiteit (zelfbeschikking) Kwaliteit (van leven & kwaliteit van informatie) Verantwoordelijkheid (door elk individu te nemen) Duurzaamheid (milieu & samenleving) Integratie (samen leven) Verbondenheid (wereldwijd) Respect (voor mens & milieu) Verdraagzaamheid (leven en laten leven) Gezondheid (actief & fit) Bewust leven (zelf & milieu)

Rubrieken & Columnisten

Wereld

S van Lieshout

Susanne van Lieshout

vertrok vijftien jaar geleden uit Nederland om voor 3 jaar in Mozambique te gaan werken. Sindsdien woonde en  werkte ze in Zimbabwe, Trinidad & Tobago, Marokko en Sri Lanka. Ze werkt in de ontwikkelingssector. Nu woont ze in Belize, met man Michel die als consultant voor de EU werkt en dochter Soleine (4). Ze wonen in Belmopan, de kleinste hoofdstad ter wereld. Lees haar verhalen over moeders in andere landen HIER>

Leef je Droom

Prema Devi

Prema Devi

is Ishaya monnik, leraar in de Ishaya’s Ascension technieken en stress-counsellor. ‘Ik help mensen met het ervaren van meer magie in hun leven. Het is altijd mijn passie geweest hoe je, ongeacht de omstandigheden, meer magie, liefde en plezier in het leven kunt ervaren. In 2005 leerde ik de Ascension technieken en sindsdien leef ik een leven vol met magie en plezier en ervaar ik een groot geluksgevoel en innerlijke vrede.’ Lees HIER haar verhalen en tips>

Geluk & Balans

Wenda Verhoog-Flier

‘Werken en leven in balans. Vrouwen kunnen in alle fasen van hun leven regelmatig de balans missen in hun werk en leven. Zeker mama’s!’ Wenda helpt vrouwen te leren balanceren met hun persoonlijke dilemma’s. Zodat ze kunnen leven vanuit hun hart, op een manier die bij ze past. Zodat ze kunnen werken en leven in balans. Dat is goed voor de vrouw, voor haar gezin én voor de samenleving. Wenda is mama, coach, adviseur en loopbaanbegeleider. Sinds 2002 woont ze in Noordwijk, Zuid-Holland, met haar man en drie kinderen. Haar columns lees je HIER>

Werk

Peggy Saman

Peggy is loopbaancoach speciaal voor vrouwen. Peggy is getrouwd met Marco en samen hebben zij een dochtertje LouLou en een zoontje Darshan. Haar missie is vrouwen de kracht te geven meer voldoening te halen uit hun werk en hun leven. ‘Ik vind het fantastisch om vrouwen te laten stralen. Dat ze meester worden over hun werk en hun leven, en daarmee zichzelf en hun omgeving intens voeden.’ Zij geeft herkenbare verhalen en bruikbare tips voor meer plezier in je werk. HIER lees je haar verhalen>

Kind

Linda Ketting-Spek

Zij helpt ouders die verlegen, onzeker, stil of teruggetrokken gedrag bij hun kind ervaren en hun kind meer zelfvertrouwen willen geven.  Je kunt vandaag al starten met de verlegenheid en onzekerheid van je kind om te zetten in zelfverzekerdheid. HIER lees je haar artikelen>.

Stiefmama

Annette van der Maarel

Annette van der Maarel

Annette van der Maarel is coach voor stiefmoeders. Dit doet ze met veel toewijding en liefde. ´Ik weet uit eigen ervaring hoe mooi, maar ook hoe moeilijk het leven in een samengesteld gezin kan zijn. Weet je wat het grootste geheim is van een gelukkig stiefgezin? Je kunt het leren!´ Annette is ruim tien jaar stiefmoeder en moeder van drie dochters. Samen met man en kinderen woont ze in Arnhem-Noord. Lees HIER de artikelen over stiefkinderen>.

Levensstijl

Simplify Life

Sjoukje van der Kolk

Sjoukje van SimplifyLife.nl wil inspireren tot een andere levensstijl: simpeler, minder druk, minder vol en minder gestresst. Een levensstijl die leidt tot meer -innerlijke- rust, ruimte, een betere work-life balance en meer betekenis. Kortom, SimplifyLife helpt je te stoppen met streefleven! Hier op Mama’s licht Sjoukje een tip van de sluier op. Dit zijn haar artikelen>.

Gevoelsleven

Manon Moret

Manon Moret

Manon was 35 jaar toen ze voor Mamas schreef als een van de eerste columnisten. Zij is moeder van zoon Dominique. Manon is counsellor en schreef voor Mama’s over haar werk met en voor moeders. Lees haar verhalen HIER>

Lust & Liefde

Marielle Kleynjan

Marielle Kleynjan

Marielle coachte jarenlang vrouwen op het gebied van liefde, seksualiteit en sensualiteit. Voor haar is er maar één ding belangrijk bij alles wat zij doet en dat is Plezier! Inmiddels is zij fotograaf en is haar zoon gaan studeren. Maar haar artikelen zijn nog steeds inspirerend. Met veel plezier bemint zij haar man en met nog meer plezier laat zij zich door hem beminnen! Nieuwsgierig geworden? Lees haar column HIER op Mama’s>

Initiatieven van Westwood’s Media

Mama Shopt!

Mamashopt logo

Mama Shopt! www.mamashopt.nl Is dé plek waar moeders inspiratie kunnen opdoen voor het vinden van kinder- en dameskleding, kado’s, woonaccessoires en speelgoed. Maar ook voor leuke uitjes en vakanties. Met leuke aanbiedingen en winacties voor de abonnees. Innerlijk & uiterlijk shoppen voor moeder, kind en thuis!

Haar auto

Haar auto logo

Haarauto.nl voor vrouw, auto & vrije tijd. Alles over auto’s voor vrouwen & meer. Snelle auto’s, dure auto’s, betaalbare auto’s, schattige boodschappen-auto’s. En niet te vergeten: handige familieauto’s. Op deze site vind je alles wat je als vrouw wilt weten over auto’s & meer. Over mobiliteit, technische mustknows, de nieuwste auto’s & accessoires. Maar ook over leuke dingen doen, zoals reizen, (auto)vakanties met het gezin, dagjes weg met de kinderen, weekendje weg met je lief en avondjes uit met vriendinnen.

9tot3-vacaturebank

9tot3 werken

9tot3 landelijke vacaturebank! Werktijden in overleg, flexibel in tijd en plaats. Buitengewone tijden, Buitengewone mensen, Buitengewoon goed! Hier vindt u ervaren, hoogopgeleide werknemers Op 9tot3.nl vindt u hogeropgeleide moeders die de zorg voor hun kind(eren) en aandacht voor hun carrière willen combineren. U bereikt deze doelgroep heel specifiek. Maandelijks vinden 20.000 potentiële kandidaten hun weg naar deze vacaturebank. Dit aantal groeit elke maand, mede dankzij de enorme publiciteit in de vrouwenbladen die deze website de afgelopen jaren genoot. U kunt vacatures plaatsen voor alle vaste en tijdelijke functieplaatsen die -qua tijd en/of plaats- flexibel kunnen worden vervuld. Dus voor werk binnen schooltijden, flexibel vanuit huis of in de avonduren en het weekeinde.

Haar eigen Zaak!

starten met ondernemen

Haar eigen Zaak! stelt zich ten doel het succes van vrouwelijk ondernemers te vergroten. Vrouwelijke ondernemers kunnen lid worden voor 150,- euro per jaar. Leden kunnen hun bedrijf promoten via de ledenlijst met een link naar hun eigen website. Ik deel dat ook in mijn nieuwsbrief en socials. Lees hier meer over het lidmaatschap. Bedrijven die geen vrouw aan het hoofd hebben, kunnen ook adverteren. Stuur dan een mail naar vivienne@westwoods.nl voor meer informatie.

Fair Green Goods

Fair Green Goods

Fairgreengoods.nl is mijn online magazine voor duurzame en fair trade producten, ideeën en initiatieven. Ofwel goede, groene, hippe dingen. Het is mijn jongste blog en ik schrijf vanuit mijn eigen behoefte aan verduurzamen. En ik bespreek verschillende shops, merken en ondernemers die de wereld een beetje mooier en duurzamer willen maken.

Mamaboom!

Stichting Mamaboom

Droom je mee? Mamaboom! zet zich in voor goede doelen en in het bijzonder voor microkredieten voor vrouwen in ontwikkelingslanden. De projecten die wij ondersteunen zijn opgezet door Microkrediet voor Moeders. Bezoekers van www.mamaboom.nl kunnen dromen plaatsen als zij 10 euro doneren aan dit goede doel. Zij delen hun droom, zodat deze eerder uitkomt en helpen vrouwen in India om hun dromen te verwezenlijken.

MVO

Een deel van de winst van alle onderdelen van Westwood’s Media wordt gebruikt om moeders en hun kinderen wereldwijd te ondersteunen bij scholing en het opzetten van een eigen bedrijf. Van 2008 tot 2012 steunden wij Mama Cash, Unicef en de Plan campagne ‘because I’m a girl’. Sinds eind 2010 helpen wij Microkrediet voor Moeders.

Contact

Mama’s is met haar website en e-zine onderdeel van Westwood’s Media in Leusden.

Westwood’s Media

ir. Vivienne Westerhoud

Telefoon: 06-51949755

E-mail: vivienne@westwoods.nl

2 reacties

  1. Menalda Bavinck

    Superleuke pagina Vivienne!! Morgen ga ik lekker verder lezen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.