Help stichting Babyspullen!

Stichting Babyspullen is sinds drie jaar actief tegen kinderarmoede. “Economie trekt aan, maar vraag naar babystartpakketten blijft groeien”. Sinds de oprichting in 2012 heeft Stichting Babyspullen 2.579 babystartpakketten verstrekt aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. “Een schitterend resultaat, maar we zijn er nog lang niet! De economie lijkt aan te trekken, maar de vraag vanuit instanties naar babystartpakketten voor gezinnen met jonge kinderen groeit alleen maar”, aldus oprichtster Marjolijn Hermus van de Stichting die vandaag precies drie jaar bestaat. In Nederland groeit één op de negen kinderen op in armoede. Ouders kunnen in die gevallen vaak niet voldoen aan de basisbehoeften voor hun pasgeboren baby: een warme deken, een kruik, verzorgingsspulletjes of voldoende kleertjes.

Ontwikkeling organisatie

De stichting ontstond vanuit een heel praktische insteek en overtuiging. “We wilden graag dat de kleertjes van onze kinderen binnen Nederland een goede bestemming zouden krijgen”. Zo startte Stichting Babyspullen vanuit een zolderkamer. Anno 2015 is de organisatie flink gegroeid. “We werken inmiddels met een team van 80 vrijwilligers verspreid over het land, we hebben zo’n 100 inzamelpunten waar mensen hun gebruikte of nieuwe babyspullen kunnen inleveren en we hebben een groot netwerk van professionele instanties opgebouwd waar we mee samenwerken. Momenteel maken we een professionaliseringsslag door die ervoor zorgt dat we kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar babystartpakketten”, aldus Hermus.

Mouwen opstropen

Hoewel de stichting wel stilstaat bij dit jubileum, blijft nuchterheid en actiegerichtheid de boventoon voeren. Hermus: “We hebben een bedrijfsplan opgesteld met duidelijke ambities. Maar als stichting werken wij uitsluitend met vrijwilligers en zijn wij afhankelijk van bedrijven en particulieren die ons doel steunen. Dit kan zijn door het schenken van babyspullen, het leveren van een financiële bijdrage of door praktische ondersteuning als vrijwilliger. Wij zijn ervan overtuigd dat we samen sterk staan en steeds meer kinderen in Nederland een goede start in het leven kunnen geven”.

Help Stichting Babyspullen

1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede, in grote steden is dat 1 op 4 kinderen. Jaarlijks gaat het om 20.000 baby’s  die in armoede geboren worden. Stichting Babyspullen helpt! Stichting Babyspullen verzamelt nieuwe en gebruikte babyspullen, maakt daar babystartpakketten van en deelt die via diverse instanties uit aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. In 2014 zijn 1240 pakketten door het hele land verspreid. In 2015 zullen dit naar verwachting 1500 pakketten zijn. Bij de stichting werken ongeveer 80 vrijwilligers. Wil jij helpen? Kijk voor meer informatie op stichtingbabyspullen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.