Avontuur in Ecuador en handgemaakte kleden

Rebecca Braak met haar gezin in Ecuador

Sinds haar eerste voetstap op Ecuadoriaanse bodem was de Nederlandse Rebecca Braak verliefd op het land, haar mensen, de rijke cultuur én handgemaakte producten. In 2014 verhuisde zij naar Ecuador om daar paardrijtochten te organiseren voor andere reizigers. Dat was zo’n succes dat Rebecca een eigen reisbureau startte. Daarnaast verkoopt zij inmiddels ook alpaca plaids en poncho’s van zachte alpaca wol. Zij ontmoette haar droomman Andres en in 2019 werd hun eerste zoontje José Miguel geboren. Haar liefde voor avontuur en handgemaakte kleden, bracht haar en de mensen om haar heen zoveel meer dan ze vooraf had kunnen dromen.

Avontuur en een reisbureau

Avontuur in Ecuador

Het avontuur trok Rebecca naar Ecuador. Waar zij haar thuis vond. Zij wilde avontuurlijke paardrijtochten organiseren. En dat leidde tot zoveel meer! Rebecca organiseert met haar reisbureau Rebecca Adventure Travel op maat gemaakte reizen waar het welzijn van de lokale gemeenschap hoog in het vaandel staat. Met een team van circa 12 lokale reisadviseurs in Ecuador, organiseert zij avontuurlijke reizen naar de Andes, het Amazonegebied en zelfs de unieke Galapagos Eilanden.

Handgemaakte Fair Trade kleden uit Ecuador

Handgemaakte Fair Trade kleden uit Ecuador

Van oudsher maken de Quichua indianen die in het Andes gebergte wonen handgemaakte producten. Zij leven door handel te drijven met eigen gemaakt koopwaar. Deze producten -gemaakt van zachte alpaca wol- zijn onder andere plaids, poncho’s en sweaters. Maar ook rieten hoeden en kralenkettingen. Rebecca dacht dat deze prachtige producten ook menig Europees huishouden zouden kunnen verrijken, met hun kleur en de warme kwaliteit. Zo begon het idee te groeien voor een eigen winkel.

Daarbij wilde Rebecca zelf direct contact met de wevers en handelen voor een eerlijke prijs. Het resultaat kun je zien op haar webwinkel EcuaFina. EcuaFina betekent letterlijk: ‘de mooiste producten uit Ecuador’. EcuaFina bestaat nu twee jaar en in die tijd heeft Rebecca meer dan 100 vakmannen en vrouwen -Quichua indianen- aan werk geholpen. Daar profiteren hele gemeenschappen van.

Moeder en ondernemer

Het moederschap en ondernemerschap combineert Rebecca met hulp van haar man Andres, hun beider families en goede professionals in de bedrijven die veel werk uit handen kunnen nemen.

Ik heb samen met Andres vier heerlijke jaren samen in Ecuador de mooiste avonturen beleefd voordat onze eerste zoon werd geboren, toen begon er een heel nieuw avontuur! Mijn ondernemingen drijven, laten groeien én natuurlijk moeder zijn. Vaak zonder mijn familie in de buurt want die woont in Nederland. Ja, ik houd aardig wat ballen in de lucht maar ik geniet er ook heel erg van. Het contact dat ik heb met onze wevers en de wetenschap dat we met EcuaFina direct bijdragen aan een beter bestaan vind ik heel bijzonder en ik ben voor mijn gevoel pas net begonnen!

Rebecca Braak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.