Kinderfonds MAMAS

Mamas.nl draagt kinderfonds MAMAS een warm hart toe. Veel mensen denken dat wij een en dezelfde organisatie zijn, maar dat is niet zo. Mamas.nl is een online magazine voor moeders in Nederland en België, die sinds 2001 live is. Je leest dit artikel op mamas.nl.
Jaren later kwam de stichting Kinderfonds MAMAS met een mooi initiatief in Nederland. Kinderfonds MAMAS is een stichting die lokale Zuid-Afrikaanse vrouwen steunt, die dagelijkse zorg en veiligheid bieden aan kinderen in ernstige armoede. Kinderen die hun ouders verloren hebben. Zij bieden weerloze kinderen een veilig thuis en een toekomst.


Kinderfonds MAMAS & Nelson Mandela


Kinderfonds MAMAS is in 1999 opgericht in Zuid Afrika op persoonlijk verzoek van Nelson Mandela. "Want de veranderingen in Zuid-Afrika gaan te lang duren voor miljoenen kinderen in armoede. Zonder extra hulp zullen zij niet overleven en het nieuwe Zuid-Afrika niet meemaken,” zei Mandela. Jaren later kwam Kinderfonds MAMAS in Nederland met aandacht op televisie en een eigen website om de MAMAS in Zuid-Afrika ook vanuit Nederland steun te kunnen bieden.


MAMAS POWER werkt

Inmiddels werken in Zuid-Afrika 1.400 lokale MAMAS voor een betere toekomst voor de kinderen van hun land. Ze bieden dagelijkse zorg aan meer dan 38.000 kwetsbare kinderen in 28 projecten. Echte MAMA POWER noemen we dat! De MAMAS hebben passie en liefde in overvloed en weten precies wat de kinderen nodig hebben. Ook al kunnen zij veel betekenen voor een laag budget, geld is vaak een probleem. Daarom vraagt Kinderfonds MAMAS jouw hulp.


Kinderfonds MAMAS

Kinderfonds MAMASKinderfonds MAMAS is een kleine organisatie uit Nederland. Zij steunen de MAMAS in Zuid- Afrika, maken strikte afspraken met hen over de besteding van het geld en zien met eigen ogen toe op de naleving daarvan.


“Omdat alle kinderen onze kinderen zijn!”
Nelson Mandela

Meer informatie over Kinderfonds MAMAS vind je op Kinderfonds MAMAS.


PS: Hier op Mamas.nl online magazine voor moeders, lees je behalve nieuws en tips voor MAMAS over werk & privé, kinderen en jezelf ook verhalen van vrouwen over de hele wereld. Klik op de foto's hieronder om verhalen te lezen over goede doelen, fair trade en vrouwen van de wereld.