Wereldcadeau: help Afrikaanse kinderen en verras de jarige

Wereldcadeau waarmee je helpt terwijl je iets geeft

wereldcadeauIn Nederland geven wij best vaak cadeaus aan elkaar. Ben je jarig dan krijg je geschenken, maar bijvoorbeeld ook tijdens Sinterklaas of Kerstmis. Vaak zijn dit presentjes die we daadwerkelijk aan kunnen raken en kunnen houden, maar dit hoeft niet altijd het geval te zien. World Vision wil hier namelijk verandering in brengen voor een goed doel. Er zijn al steeds meer mensen die voor een verjaardag of feest een gift vragen voor een goed doel. Een Wereldcadeau is hot!

Het geven van een cadeau

Via World Vision Nederland kun je een cadeau kopen voor een dierbare, maar hij of zij krijgt dit geschenk niet. Dit gaat namelijk direct naar Afrikaanse kinderen, zodat hun leven beter wordt. Jij geeft dan een certificaat aan de jarige met een beschrijving van het cadeau. Het geven van een geschenk is bij World Vision simpel, het begint met het kiezen van het cadeau. De non-profit organisatie biedt hiervoor meerdere opties. Van zeep voor een kind tot schoon drinkwater voor een kliniek of school. Alle cadeaus van World Vision zullen zorgen dat een Afrikaans kind een beter bestaan krijgt. Je kunt ze bijvoorbeeld goed onderwijs geven voor 40 euro, waarmee de leraren een opleiding tot een betere docent krijgen. Voor 20 euro kun je een kind vaccineren, zodat ze beschermd zijn tegen allerlei ziekten. Als je een heel gezin wilt helpen kun je 75 euro geven, waarmee deze familie eten op tafel krijgt.

Sponsor zelf een kind

Wil je het liever niet cadeau doen, maar toch iets betekenen voor deze kinderen? Dan kun je ook een kind sponsoren. Dit kost per maand 30 euro. Slechts 1 euro per dag! Met dit geld geef je het sponsorkind structureel toegang tot gezond voedsel, gezondheidszorg, onderwijs en schoon water. Bovendien help je met deze maandelijkse bijdrage de familie van het kind. World Vision zal je op de hoogte houden over het sponsorkind. Zo kan je zelf zien en meemaken welk effect jouw steun heeft op dat kind. Naast het kind en zijn of haar familie zal ook de omgeving profiteren van jouw bijdrage. Zo help je een heel dorp. Door een verbeterde infrastructuur en toegankelijk onderwijs. Hierbij kun je denken aan nieuwe waterputten, maar ook scholen en gezondheidscentra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.