Waarom moet ik mij verzekeren voor mijn uitvaart?

Is een uitvaartverzekering afsluiten verstandig?

Waarom moet ik mij verzekeren

Het is in Nederland niet verplicht om deze verzekering af te sluiten, dus waarom moet ik mij verzekeren voor mijn uitvaart? Veel mensen twijfelen aan het feit of het wel verstandig is om een uitvaartverzekering af te sluiten. Dat ligt er maar net aan hoe jouw bankrekening eruit ziet. Als je zelf veel reserves hebt, is het misschien niet nodig.

Waarom moet ik mij verzekeren?

Een begrafenis of crematie kost een hoop geld, maar misschien wist je dat al. Je bent al snel tussen de € 7500,- en € 10.000,- kwijt en dat hebben veel mensen niet zomaar op de plank liggen. Misschien ben je nog jong en denk je dat je nog lang niet zult overlijden, maar in principe weet je het nooit! Het moment kan helaas op ieder moment aanbreken. Daarom is het verstandig om er toch nu al over na te denken. Het gevolg van wanneer jij het geld niet hebt om je uitvaart te betalen, is dat je nabestaanden ervoor zullen moeten opdraaien. Dat is geen ideale situatie, toch?


LEES OOK: Een goede zorgverzekering voor kinderen 5 tips
EN Reisverzekering met kinderen is het nodig en waar let je op


Het opvangen van de kosten

Om je nabestaanden niet te laten zitten met deze kosten, kun je in ons land deze mooie verzekering afsluiten. Echter, zoals al eerder vermeld, is dat niet nodig wanneer je beschikt over genoeg geld om dit te bekostigen. Het gespaarde bedrag dat je achterlaat kunnen je nabestaanden dan gebruiken om alles rond te krijgen. Wanneer je nog moet sparen voor je uitvaart, zou je kunnen overwegen om een spaarrekening speciaal hiervoor te openen. Het kost echter wel een hoop discipline om hier in tussentijd niets vanaf te halen. Dat kan erg moeilijk zijn. Soms heb je een probleem dat geld kost. En als je dat geld dan normaal gesproken niet hebt, zul je waarschijnlijk toch naar die spaarrekening grijpen, die eigenlijk voor je uitvaart bedoeld is.

Waarom moet ik mij verzekeren voor mijn uitvaart? Het antwoord op die vraag is voor iedereen anders. Als je wilt voorkomen dat je nabestaanden voor de kosten opdraaien, is het handig om je te verzekeren. Maar het is niet verplicht. Een uitvaartverzekering afsluiten is een goede oplossing als je niet zeker weet of je voldoende geld nalaat om je eigen uitvaart te betalen. Zo’n verzekering is niet zo duur. Je bent misschien tussen de € 5,- en € 10,- per maand kwijt en het scheelt je een hoop zorgen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Een uitvaartverzekering vergelijken is handig als je op zoek gaat naar een verzekering die bij jou past. Er zijn verschillende pakketten en mogelijkheden, maar één ding is zeker: wanneer je online gaat vergelijken zul je besparen! Het is tegenwoordig trouwens sowieso geen goed idee om klakkeloos jezelf aan te sluiten bij de eerste de beste verzekering. Goed vergelijken kan een flink verschil maken in wat je maandelijks kwijt zult zijn.


LEES OOK: Vrouw en geld: duik in je financiën
EN Geld besparen door te delen: over deeleconomie en sociale wijken


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.