Reisverzekering kinderen, is het nodig? En waar let je op?

reisverzekering kinderenAls je op reis gaat met je kinderen, is het goed om te weten voor welke risico’s jij jezelf en je kinderen zou kunnen verzekeren. Wat daarvan de kosten zijn hangt af van de leeftijd van je kinderen, de reis die je gaat maken en de risico’s die je gedekt wilt zien. Er is de laatste jaren door consumenten een stuk kritischer gekeken naar verzekeringen. En terecht. Vroeger waren veel mensen ‘over-verzekerd’ door dubbele dekkingen bijvoorbeeld. En dat is natuurlijk zonde van je geld. Waar moet je nu op letten als je met je kinderen op vakantie gaat en waarvoor is het handig een reisverzekering voor kinderen af te sluiten?

Moet ik ook een reisverzekering afsluiten als ik in Nederland op vakantie ga?

Als je in Nederland blijft als je op vakantie gaat, dan heb je geen reisverzekering nodig. De dingen die fout kunnen gaan tijdens een vakantie binnen Nederland, zijn al gedekt door de verzekeringen die iedereen heeft. Zoals je ziektekosten bijvoorbeeld. Maar in veel gevallen ook als je fotocamera gestolen wordt. Zoiets valt bij steeds meer verzekeraars onder je inboedelverzekering. Als je met dure apparatuur reist, controleer dan wel voor de zekerheid hoe de dekking is bij jouw verzekeraar.

Waarom is het handig een reisverzekering af te sluiten?

De meeste mensen sluiten een reisverzekering af als ze op vakantie naar het buitenland gaan. Zeker als zij reizen met kinderen. Wat is het nut van een reisverzekering? Stel, je raakt je kind kwijt tijdens een wandeling en er moet een reddingsoperatie of een zoekactie op touw gezet. De kans dat het gebeurt is zeker niet groot, maar de kosten zijn enorm. Ook als jij of je kind verwond raakt en met speciaal vervoer teruggebracht moet worden naar Nederland. Of je mist met een of meerdere personen de terugvlucht door ernstige ziekte. Dan moeten er nieuwe tickets gekocht worden en betaal langer door voor je hotel. Dit soort grote onvoorziene kosten zijn belangrijk om je tegen te verzekeren. Want het is al erg genoeg als zoiets gebeurt. Een reisverzekering is ook handig als je medische hulp nodig hebt, die duurder is dan in Nederland. Jouw zorgverzekering in Nederland vergoedt de kosten op basis van de tarieven die in Nederland gelden. Maar in sommige landen liggen de zorgkosten veel hoger. Dan vergoedt je reisverzekering de meerprijs. Het kan zijn dat je een aanvullende zorgverzekering hebt die deze kosten ook al vergoedt. Controleer dat altijd even grondig. Deze informatie vind je in de polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar. Deze kosten door calamiteiten en ziekte zijn de belangrijkste reden voor een reisverzekering.

Bagage & risicovolle reizen verzekeren

Naast de ziektekosten is bij de meeste verzekeringen je bagage verzekerd. Laat je spullen alleen nooit onbeheerd achter, want dan ben je meestal niet verzekerd. Als je bestolen wordt tijdens je vakantie, doe dan altijd ter plekke aangifte bij de politie. Dat document wil de verzekeraar hier in Nederland altijd zien als je de kosten declareert.
En ga je skiën met je kinderen? Of duiken? Dan neem je volgens verzekeraars extra risico’s. Daarvoor betaal je meer premie. Controleer daarom jouw ziektekosten verzekering goed. En sluit een extra polis af als dat nodig is.

Reisverzekering kinderen, is dat gratis?

Goede vraag, want bij de meeste ziektekosten verzekeringen zijn kinderen tot een bepaalde leeftijd gratis meeverzekerd. Bij de meeste reisverzekeringen zijn kinderen tot een leeftijd van 5 jaar ook gratis mee verzekerd. Maar dit moet je wel altijd even controleren en je moet de gegevens van je kinderen expliciet aangeven bij de verzekeraar. Zo kunnen achteraf geen misverstanden ontstaan. Als je kinderen ouder zijn dan 5 jaar, moet je dus beter opletten en apart een polis afsluiten. Bij doorlopende reisverzekeringen mag je soms ook oudere kinderen gratis meeverzekeren, mits ze bij je inwonen. Het is verstandig de voorwaarden van je reisverzekeraar goed door te lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.