Groot gezin en besparen? Zo kies je goedkoop alles in 1

Groot gezin en besparen

groot gezin en besparen

Heb je hier ook mee te maken? Dat door de gezinsuitbreiding de huishoudelijke kosten behoorlijk zijn toegenomen? Daarnaast stijgen de prijzen voor bijna alle producten en diensten, die je nodig hebt in je gezin. Voeding, inventaris, maar ook de kosten voor de nutsvoorzieningen (gas, water en licht) nemen behoorlijk toe. Logisch dat je op je zoek bent naar allerlei voordelige abonnementen, zoals voor bijvoorbeeld een alles in 1. Groot gezin en besparen? Wij geven je 4 tips bij het kiezen van een goedkope alles in 1.

Tip 1: Voor welke internetsnelheid ga jij?

Ten eerste is het belangrijk om stil te staan bij wat je eigenlijk nodig hebt. Zo is het verstandig om niet meteen te kiezen voor de hoogste internetsnelheid. Kijk je veel video’s en verstuur je vaak e-mails? In dat geval is 30 Mbit per seconde voldoende om alle pagina’s snel te laten laden. Als je gezin veel films streamt en je op internet veel actief bent is het aan te raden de internetsnelheid te verhogen naar 50 Mbit per seconde. Heb je nog steeds twijfels? In dat geval is het aan te raden om te kiezen voor een goedkope variant. Je hebt altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor een duurdere variant!


LEES OOK: Vrouw en geld: duik in je financiën
EN Geld besparen door te delen: over deeleconomie en sociale wijken


Tip 2: Welke TV-pakket past bij jouw gezin?

Ook hiervoor is het aan te raden te bedenken wat je gezin eigenlijk nodig heeft. Is er bijvoorbeeld behoefte aan extra sportzenders? In Nederland hebben de providers een pakket met minimaal zestig standaard zenders. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om online tv te kijken.

Wil je gebruikmaken van interactieve tv? Bij de meeste providers is het mogelijk om te kiezen voor interactieve televisie, waardoor je zelf bepaalt wanneer je programma’s bekijkt en je via je tv toegang hebt tot internet.

Bedenk dus goed op welke zender vaak tv wordt gekeken. Met name jongeren kijken steeds minder tv, waardoor het onvoordelig is om een abonnement te kiezen met meer dan duizend tv-zenders. Wellicht is het voor je gezin verstandiger om te bezuinigen op de tv-kosten en een Netflix-abonnement te nemen. Zo heb je meer keuzevrijheid!

Tip 3: Een alles in 1 met mobiele telefoon

Tegenwoordig zie je steeds vaker een alles-in-1-abonnementen gecombineerd met een mobiele abonnement. Het voordeel is dat de meeste providers je korting geven als je je telefoon bij je alles in 1 toevoegt. Ook bieden sommige providers leuke extra’s aan als je kiest voor deze combinatie -ook wel ‘quad play’ genoemd), zoals extra mobiele data en meer sportzenders.

Tip 4: Verdiep je goed in de algemene voorwaarden

Misschien denk je dat het dooddoener is, maar het is altijd verstandig als je het contract doorneemt voordat je kiest voor je goedkope alles in 1. Bij veel providers krijg je tegenwoordig een kortingsbedrag bij het afsluiten, wat slechts voor een paar maanden geldt. Ook hanteren sommige aanbieders een opzegvergoeding als je binnen een aantal maanden weer opzegt. Dat maakt het uiteindelijk onvoordelig!

Kortom, als je een groot gezin hebt kan je met een alles in 1 een hoop besparen. Verdiep je wel in de mogelijkheden en voorwaarden, want anders wordt goedkoop een duurkoop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.