Haal meer kleding uit je eigen kast, bespaar geld!

We doen het allemaal steeds zuiniger aan. De negatieve geluiden over de economie en de afgelopen jaren, waarin veel mensen hun werk verloren. Het maakt ons voorzichtig. Sommige mensen vinden dat moeilijk. Anderen zien ook de voordelen ervan. En die zijn er zeker! Want als je net wat minder uitgeeft, geniet je eigenlijk veel harder van wat wél kan. En bovendien is consuminderen geweldig goed voor het milieu. Neem nu kleding. De kledingindustrie is één van de meest vervuilende op aarde. Daarom is dit de duurzame tip van deze week: Haal meer kleding uit je eigen kast en bespaar geld!

Haal meer kleding uit je eigen garderobe

Voor iedereen is het nu een goed moment om rustig aan te doen met geld. En zeker ook rekening te houden met het milieu. Een van de eerste dingen waar we dan op besparen is kleding. We kunnen best nog een extra seizoen met die winterjas. En eigenlijk, als we in onze kast kijken, hangt die al behoorlijk vol. Nieuwe kleding is dus niet echt noodzakelijk. En er hangt bij iedereen ook kleding die nog zo goed als nieuw is. Kleding, die je nauwelijks draagt.

Nieuw maar niet uit de winkel

Het gevoel iets ‘nieuws’ aan te hebben vinden we wel altijd prettig. We willen er leuk uit zien en is het altijd fijn als we een compliment krijgen dat we er leuk uit zien. Maar dat hoeft niet splinternieuw uit de winkel te komen. Dit kun je ook allemaal creëren met de spullen die je al in je kast hebt hangen!

Kijk met andere ogen en haal meer kleding uit je eigen kledingkast

Haal meer uit je eigen kast

Probeer de spullen die je in je kast hebt hangen eens opnieuw en met andere ogen te bekijken. Neem hier even een uurtje de tijd voor, bijvoorbeeld in de avond in plaats van tv kijken. Of op een regenachtige zondagmiddag. Begin met je lievelingsbroek en maak hier minimaal 3 nieuwe combinaties mee. Vervolgens doe je hetzelfde met je lievelings rok, jurkje en jasje. Maak van elke combinatie die je hebt gemaakt even een foto. Op deze manier creëer je je eigen lookbook en hoef je ’s morgens alleen maar naar je foto’s te kijken om te zien waar je zin in hebt vandaag.

Foto boven: door PNW Production via Pexels.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.