Haal meer kleding uit je eigen kast, bespaar geld!

door Glancy van Elst, www.dresscoach.nl.
Het is nog steeds crisis. Ook al zegt men dat het al beter gaat, we merken het nog niet in onze portemonnee. Daarom wil ik je graag tips geven hoe je meer uit je eigen kast kunt halen. Voor iedereen die iets minder te besteden heeft op dit moment of gewoon niet teveel geld uit wil geven omdat het een onzekere tijd is. Een van de eerste dingen waar we dan op besparen is kleding. We kunnen best nog een extra seizoen met die winterjas en eigenlijk, als we in onze kast kijken, hangt die behoorlijk vol. Nieuwe kleding is dus niet echt noodzakelijk.

Nieuw maar niet uit de winkel

Het gevoel iets ‘nieuws’ aan te hebben vinden we wel altijd prettig. We willen er leuk uit zien en is het altijd fijn als we een compliment krijgen dat we er leuk uit zien. Maar dat hoeft niet splinternieuw uit de winkel te komen. Dit kun je ook allemaal creëren met de spullen die je al in je kast hebt hangen!

Met andere ogen

Haal meer uit je eigen kastProbeer de spullen die je in je kast hebt hangen eens opnieuw en met andere ogen te bekijken. Neem hier even een uurtje de tijd voor, bijvoorbeeld in de avond in plaats van tv kijken. Of op een regenachtige zondagmiddag. Begin met je lievelingsbroek en maak hier minimaal 3 nieuwe combinaties mee. Vervolgens doe je hetzelfde met je lievelings rok, jurkje en jasje. Maak van elke combinatie die je hebt gemaakt even een foto. Op deze manier creëer je je eigen lookbook en hoef je ’s morgens alleen maar naar je foto’s te kijken om te zien waar je zin in hebt vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *