Home / Vrij uit & Thuis / Goedkoop wonen en toch lekker genieten van je huis

Goedkoop wonen en toch lekker genieten van je huis

Goedkoop wonen

goedkoop wonenWonen is duur in de meeste delen van Nederland. Aan de huizenprijzen of huurprijzen kunnen we als individu niet veel doen. Je kunt hooguit kiezen voor een kleiner huis of verhuizen naar een mooie plek buiten de randstad. Dat scheelt veel geld. Maar als je voor werk gebonden bent aan een van de grote steden, kost woon-werk verkeer je ook veel tijd en geld. Maar er zijn nog meer dingen waar je op kunt letten om goedkoop wonen mogelijk te maken, zonder daarvoor comfort in te hoeven leveren.

Inrichten met gebruikte meubels


Veel mensen richten hun huis in met nieuwe meubels. Omdat ze dan precies kunnen kopen wat ze mooi vinden en snel klaar zijn. Of gewoon omdat ze er niet bij nadenken dat het ook anders kan. Ga eens kijken bij de kringloop of op een vlooienmarkt. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te koop. Hele mooie serviezen uit grootmoeders tijd, of van vorig jaar. Houten stoelen en tafels die je zelf kunt opschuren en in je favoriete kleur kunt schilderen. Het frame van een kinderbed, zodat je alleen het matras nog nieuw hoeft te kopen. Kasten in alle maten en soorten, die je ook een mooi kleurtje kunt geven. En ook de speelhoek van de kinderen kun je volledig inrichten met gebruikt speelgoed. Natuurlijk wil je op een nieuw matras liggen en moet een stoffen bank fris ruiken, maar er is zoveel al gemaakt dat klaarligt om door jou weer in gebruik genomen te worden. Neem de tijd om jouw mooiste stukken te vinden en te verzamelen.

Zuinig met energie en water


Niet alleen voor het milieu, maar ook voor je portemonnee is het goed om zuinig om te gaan met energie en water. En als je daar met je gezin goed over praat, is het zelfs voor iedereen normaal om daarmee rekening te houden. Douche niet te lang, laat niet onnodig lichten branden en zet de verwarming niet te hoog. Trek in de winter gewoon lekker allemaal een trui aan. Zoek voor alle klussen in huis naar een goedkope aanbieder, die toch kwaliteit biedt. Zo geeft HollandWarmte.nl de laagste prijsgarantie voor het plaatsen van een ketel. Maar ook tussen schilders en loodgieters zit veel verschil in prijs. Op internet kun je daarover veel tips en ervaringen lezen van anderen. Neem de tijd om goedkoop wonen mogelijk te maken. En je zult zien dat het extra leuk wordt, omdat aan al jouw meubels en items of klussen een verhaal kleeft. Dat maakt van jouw woning een heel warm, bijzonder en persoonlijk huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *