Goedkoop wonen en toch lekker genieten van je huis

Gebruikte meubels en goedkoop wonen

Goedkoop wonen, kan dat nog? Wonen is duur in de meeste delen van Nederland. Aan de huizenprijzen of huurprijzen kunnen we als individu niet veel doen. Je kunt hooguit kiezen voor een kleiner huis of verhuizen naar een mooie plek buiten de randstad. Dat scheelt veel geld. Maar als je voor werk gebonden bent aan een van de grote steden, kost woon-werk verkeer je ook veel tijd en geld. Maar er zijn nog meer dingen waar je op kunt letten om goedkoop wonen mogelijk te maken, zonder daarvoor comfort in te hoeven leveren.

Wonen buiten de randstad is goedkoop wonen

Wonen in de grote steden is duur. Kies als je goedkoper wilt wonen daarom voor een dorp buiten de randstad. Ook in het Gooi zijn de huizen duur, maar zodra je Eemnes voorbij bent richting het Oosten, kan je al een stuk voordeliger wonen. Denk eens aan Nijkerk, het ligt heel centraal in Nederland op een kruispunt van snelwegen en de prijzen zijn er echt anders. Wil je toch in een stadje wonen met echte oude charme? Denk dan eens aan Harderwijk. Het ligt aan het randmeer, heeft een mooie oude binnenstad en je hebt via de polder prima verbinding met het Westen van het land. Vraag eens naar de mogelijkheden bij Makelaar Harderwijk. Je woont er in een prachtige omgeving, vlakbij water, bos en heide.

Inrichten met gebruikte meubels

goedkoop wonen

Waar je ook gaat wonen. Iedereen besteed een belangrijk deel van zijn inkomen aan wonen. Maar er zijn meer manieren om te besparen op wonen. Veel mensen richten hun huis in met nieuwe meubels. Omdat ze dan precies kunnen kopen wat ze mooi vinden en snel klaar zijn. Of gewoon omdat ze er niet bij nadenken dat het ook anders kan. Ga eens kijken bij de kringloop of op een vlooienmarkt. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te koop. Hele mooie serviezen uit grootmoeders tijd, of van vorig jaar. Houten stoelen en tafels die je zelf kunt opschuren en in je favoriete kleur kunt schilderen.


LEES OOK: Geld besparen door te delen (met buren of online)
EN Energie besparen met een groot gezin


Het frame van een kinderbed, zodat je alleen het matras nog nieuw hoeft te kopen. Kasten in alle maten en soorten, die je ook een mooi kleurtje kunt geven. En ook de speelhoek van de kinderen kun je volledig inrichten met gebruikt speelgoed. Natuurlijk wil je op een nieuw matras liggen en moet een stoffen bank fris ruiken, maar er is zoveel al gemaakt dat klaarligt om door jou weer in gebruik genomen te worden. Neem de tijd om jouw mooiste stukken te vinden en te verzamelen.

Zuinig met energie en water

Niet alleen voor het milieu, maar ook voor je portemonnee is het goed om zuinig om te gaan met energie en water. En als je daar met je gezin goed over praat, is het zelfs voor iedereen normaal om daarmee rekening te houden. Douche niet te lang, laat niet onnodig lichten branden en zet de verwarming niet te hoog. Trek in de winter gewoon lekker allemaal een trui aan en koop echte wollen dekens. De ouderwetse wollen dekens die je grootmoeder nog gebruikte, zijn heerlijk warm. Dus ook die hoef je niet nieuw te kopen.

foto bovenaan dit artikel door Rachel Claire via Pexels.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.