Kindvriendelijke interieur ideeën

Betaalbare kindvriendelijke interieur ideeën

Kindvriendelijke interieur ideeenAls je jouw interieur aan wilt passen aan de kinderen, maak je altijd compromissen. Dat is niet erg, want het huis mag voor elk gezinslid een veilige en gezellige plek zijn om te wonen. Je hoeft ook niet heel veel geld uit te geven als je jouw huis aanpast aan de kinderen. We geven je graag wat kindvriendelijke interieur ideeën. De dingen waar je aan kunt denken zonder dat je flinke uitgaven of rigoureuze aanpassingen hoeft te doen. We sommen hieronder de 5 meest betaalbare interieuraanpassingen voor je op die ook nog eens leuk in het oog springen. Want als je iets aanpast wil je natuurlijk ook dat het weer even als een nieuw interieur voelt zodra je thuiskomt!

1: Vazen en potten

Vazen en potten moet je buiten bereik van kleine kinderen houden. Tenzij je kiest voor andere materialen als kunststof of plastic. Anders is het vragen om problemen. Grote vazen en potten in de hoek van je kamer, erker of op de kast: je kunt ze laten matchen met je interieurtinten, voorzien van fleurige bloemen of groene onderhoudsvrije kamerplanten: wat jij wilt! Een ding staat vast: een mooie grote vaas of bloempot kan gemakkelijk dé eye-catcher van je interieur worden!

2: Tafelmode

Een mooie eettafel die permanent opgedekt is. Of mooie schalen op de eettafel. Met een peuter in huis, moet je daar wel mee uitkijken. Ook al beperkt het onderzoeksveld van die kleine zich vaak tot ooghoogte. Op een dag klimmen ze op een stoel om te kijken wat er op die tafel gebeurt als niemand kijkt. Je kunt dus geen mooie wijnglazen, sierlijke wijnflessen en chique bestek en borden op je tafel laten staan. Zijn de kinderen nog jong en brengen wijnglazen, flessen en porselein teveel risico’s met zich mee? Leg dan alleen een mooi tafellaken op tafel. Een van robuust linnen of katoen. Effen of met een mooi dessin. Afhankelijk van de kleuren in je interieur, kan je met bijzonder tafellinnen veel effect creëren in de ruimte. Zet er een kunststof of houten schaal op, die niet breken kan.

3: Sierkussens

Sierkussens op de bank, in je erker, op de vensterbank: you name it. Sierkussens kunnen veel gezelligheid en sfeer aan een woonruimte toevoegen. Het grote voordeel: sierkussens hoeven absoluut niet duur te zijn en er zijn altijd exemplaren, vormen, kleuren en afmetingen die bij jouw interieur passen! Het is een makkelijke manier om kleur en vorm toe te voegen. En het geeft ook gezelligheid en zachtheid voor je kind. Kijk bijvoorbeeld eens bij Woonenzo, daar hebben ze behalve meubels ook leuke, betaalbare kussen.

———————————————————
LEES OOK: 5-Tips-voor-een-kindvriendelijke-vloer
EN Je-woning-kindvriendelijk-inrichten? Zo-doe-je-dat!
EN Kindvriendelijke-tuin-maken? Hier-moet-je-zeker-op-letten!
——————————————————–

4: Vloerkleden

Een mooi carpet of hoogpolig kleed doet veel met je tv-hoek of eetruimte. Het geeft warmte, doet een huis snel wat minder hol en open klinken en voelt heerlijk zacht aan de voeten. En waar het allemaal om te doen is: het geeft een ruimte direct na het leggen een totaal ander aangezicht. En kinderen zijn er dol op. Lekker zacht rollen over de vloer. Als je kindje allergisch is, kies dan niet voor hoogpolig. Kies dan een glad kleed, wat eventueel gewassen kan worden.

5: Schilderijen

Er bestaat voor iedereen wel een schilderij dat past. En ook voor elk budget. Schilderijen op poster vind je overal online. En soms loop in in de kringloopwinkel tegen iets moois aan. Je kunt ook zelf aan de slag. Met je kindje samen een schilderij maken is ook heel mooi. Als jij de kleur een beetje helpt bepalen en je kleine aan de slag gaat, heb je een uniek werk op canvas. Je kindje zal beretrots zijn als je dat ophangt in huis. Vergeet de handtekening niet, want je weet maar nooit tot welke hoogte jouw kleine kunstenaar zal stijgen:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.