5 tips voor een kindvriendelijke vloer

Kindvriendelijke vloer

kindvriendelijke vloerEen kindvriendelijke vloer moet aan heel veel eisen voldoen. Gemakkelijk schoon te houden, niet te hard, niet te zacht… Genoeg om aan te denken dus. Als je een nieuwe vloer zoekt en je hebt kinderen, moet je eerst uitzoeken welke vloeren er eigenlijk kindvriendelijk zijn. Dit zijn 5 tips voor het vinden van een kindvriendelijke vloer.

1. Niet te hard

Kinderen vallen regelmatig. Ze doen soms onvoorzichtige dingen, zoals springen op de bank of klimmen op de tafel. En als ze vallen, kan dat veel pijn doen. Daarom is het niet verstandig om te kiezen voor een keiharde vloer. Een houten vloer of laminaatvloer geeft nog enige demping. Een stenen vloer of tegelvloer heeft helemaal geen demping. Daarom zijn stenen vloeren en tegelvloeren niet de ideale combinatie met kinderen.

2. Gemakkelijk schoon te houden

Kinderen knoeien weleens (en jijzelf vast ook). Vloerbedekking is zacht, maar heeft als nadeel dat het haast niet schoon te houden is. Je krijgt er vlekken in die er niet altijd weer uit kunnen. Het is daarom fijner om te kiezen voor een gladde vloer, die je gewoon kunt dweilen. Als er dan een keer een beker drinken omvalt of je kind moet ineens spugen, heb je de vloer zo weer schoon.

———————————————————
LEES OOK: Welke vloer kies jij met huisdieren?
EN 4 tips om de juiste kleur vloer te kiezen
———————————————————

3. Vochtbestendig

Naast gemakkelijk schoon te houden, moet de vloer ook niet te gevoelig zijn voor vocht. Als er een beker water omvalt, wil je niet dat je vloerdelen meteen beginnen uit te zetten. Hoe vochtbestendiger de vloer, hoe beter. Rigid vloeren zijn bijvoorbeeld volledig bestendig tegen vocht, waardoor ze ideaal zijn voor als je kinderen hebt. Naast vochtbestendig is deze ook krasbestendig: een ideale vloer als je huisdieren hebt.

4. Makkelijk en snel te plaatsen

Een voordeel dat altijd handig is, of je nu kinderen hebt of niet: het snel kunnen plaatsen van een vloer. En het liefst kun je dat gewoon zelf, zonder dat je een dure professional nodig hebt. Laminaat is zelf te plaatsen, maar is niet altijd de ideale vloer. PVC is veel sterker en vochtbestendig, maar heeft weer als nadeel dat je het niet zelf kunt leggen. Rigid vloeren hebben van beide vloeren de beste eigenschappen: ze zijn haast onverwoestbaar, kunnen 100% tegen vocht en kunnen tegelijkertijd zelf gelegd worden.

5. Garantie op Rigid vloeren

Wat als je een dure vloer koopt, maar hij gaat toch snel kapot? Dan wil je natuurlijk dat de garantie netjes wordt geregeld. De gemiddelde laminaatvloer heeft zo’n 5-10 jaar garantie. PVC vloeren hebben vaak een nog langere garantieperiode. Maar de langste is wel de garantie die geldt op een Rigid vloer. Bij Floorhouse krijg je bijvoorbeeld levenslange garantie op je vloer bij huishoudelijk gebruik. Je weet dus altijd zeker dat schade netjes wordt afgehandeld, hoe lang je de vloer ook hebt.

Een kindvriendelijke vloer is fijn om in huis te hebben. Je hoeft niet bang te zijn voor krassen of beschadigingen. Vocht of knoeien maakt jou ook niets uit: je vloer kan het wel hebben. En zelfs als er een keer een vies ongelukje gebeurt, maak je het lachend schoon. Een kindvriendelijke vloer is ook niet te hard, zodat je je niet zo’n zorgen hoeft te maken om de gekke capriolen van je kinderen. Kortom: de ideale vloer, die je zeker vindt met deze 5 tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.