Tips voor alleenstaande moeders die op zoek zijn naar een nieuwe liefde

Tips voor alleenstaande moeders die weer willen gaan daten

Natuurlijk is zorgen voor je kindje prioriteit nummer één als je er alleen voor staat. Daarna volgt waarschijnlijk je werk. Daarnaast wil je je huishouden niet vergeten en plezier maken met vriendinnen en familie. En misschien heb je zelfs een studie opgepakt om een betere carrière te krijgen. Maar waar blijft die liefde? Ik geef je graag wat tips voor alleenstaande moeders, die op zoek zijn naar een nieuwe liefde.

Ben je al toe aan een nieuwe liefde?

Als alleenstaande moeder kan het soms spannend zijn om weer te gaan daten. Je hebt immers een verbroken relatie achter de rug. Misschien ben je bang voor herhaling. Voor jezelf, maar ook voor je kinderen. Je wil je kinderen niet onmiddellijk voorstellen aan een nieuwe vlam. En als je bekijkt hoe weinig vrije tijd je hebt voor jezelf, kan de moed je in de schoenen zakken. Over het algemeen zal je vanzelf merken wanneer de tijd rijp is om op mannenjacht te gaan. Of nog beter: hij of zij loopt vanzelf je leven binnen als jij er zelf voor open staat. Dat moment is voor iedereen anders, dus laat je niks aanpraten.

Tips voor alleenstaande moeders in de liefde

Met deze tips kun je wellicht weer een nieuwe partner vinden. Of de moed opvatten om er open voor te staan. Maar doe dat alleen als je er echt klaar voor bent!

1. Blijf seksueel actief ook als je geen partner hebt

Seks met een vreemde, nieuwe man is voor veel vrouwen een hele stap. Je bent jaren met dezelfde partner geweest. Natuurlijk is het leuk en spannend om een nieuwe partner te ontdekken. Maar misschien vind je het ook wel iets té spannend. Het helpt als je je eigen seksualiteit in ere houdt. Jouw opwinding en extase horen bij jou en nooit bij een ander. Natuurlijk deel je het graag met een partner, maar je bent niet afhankelijk van een partner om je eigen seksualiteit te vieren. Dus verwen jezelf regelmatig. Je kunt een vibrator kopen voor extra plezier. En als je een hekel hebt aan dat geluidje, of als het je teveel afleidt, koop dan een extra stille vibrator. Zorg dat je geniet van je eigen lichaam. Dat geeft energie. En het maakt de drempel lager om het weer eens met een nieuwe partner te proberen.

2. Inschrijven op een datingsite kan nieuwe energie geven

Alleen al een profiel maken op die ene datingsite kan je een avontuurlijk gevoel geven. Waarom? Wanneer jij een leuk verhaal vertelt over jezelf en een mooie foto upload, zullen er reacties komen. Dat is een heel laagdrempelige manier om met nieuwe mensen in contact te komen. Mensen die interesse hebben in jou als vrouw. En dat voelt al heel goed. Het geeft je meer zelfvertrouwen.

3. Wees trots op jezelf als alleenstaande moeder

Je moet het zeker niet verbergen dat je alleenstaande moeder bent, er zijn immers ook genoeg alleenstaande vaders, die ook rekening moeten houden met hun kinderen. Het kan juist een mooi onderwerp van gesprek zijn als je een kandidaat ontmoet. Dus verberg je kinderen niet als je gaat daten. Maar zoek wel eerst goed uit of een relatie echt iets kan worden, voordat je een nieuwe partner aan je kinderen voorstelt. Houd het de eerste maanden ver bij je gezin vandaan, zodat jij zelf kunt uitvinden of het wel of niet gaat werken tussen jullie.

Ben je onzeker over seks? Kijk dan ook eens in mijn rubriek over seks en relatie, om inspiratie op te doen. Hieronder vind je allerlei leuke tips om weer aan het daten te gaan.

4. Ga erop uit met vriendinnen

Zin om leuke mannen te ontmoeten in real life? Ga dan wat vaker uit met vriendinnen. Probeer in de stad waar je woont of juist in een nabij gelegen plaats een leuke bar of kroeg te vinden waar leuke types komen. En wie weet loop je hem of haar wel tegen het lijf. Ontmoet je niemand? Dan heb je in elk geval een leuke avond gehad met je vriendinnen. Ga ook vooral lekker dansen en laat je haren los.


LEES OOK: Wil jij een spannende relatie houden? Een paar tips.
EN Last van slecht slapen? Dit kun je doen om beter te slapen!


Probeer niet te focussen op eerdere relaties

Daten begint met het los laten van eerdere relaties. Je kijkt vooruit, je hebt zin in de toekomst. Maar je laat ook oud zeer los, wrok gevoelens en irritaties die je voorheen had maar nu niet meer hoeft te hebben. De personen die je gaat ontmoeten kunnen heel anders zijn. Je hoeft ook niet te vergelijken. Ga er open in. En laat je verrassen. Zonder bagage.

Voel je vrij en ga je eigen gang

Een vrouw die tevreden is met haar situatie en blij is met zichzelf, is de meest aantrekkelijke vrouw. Maak plezier in je eentje en met je kinderen. Focus niet teveel op het vinden van een nieuwe partner. Wees gelukkig en voel je vrij. Voor je het weet ben je weer gebonden en moet je rekening houden met een partner. Zie de schoonheid en het geluk ook als je alleen bent. En onderschat nooit de kracht van een positieve instelling. Die brengt je ook in de liefde uiteindelijk precies waar jij naar verlangt.

 

10 reacties

 1. Juliette - Strongbody.nl

  Wat een leuke blog! Ik herken mezelf er wel in toen ik 5 jaar vrijgezel en alleenstaande moeder was. Nu ben ik 5 jaar in een gelukkige relatie. Ik vind het wel erg sneu als je op dit moment single ben. Hoe ontmoeten mensen elkaar nu in de Corona tijd?

 2. Fijne tips voor alleenstaande moeders. Een datingsite kan altijd wel voor nieuwe relaties zorgen.

 3. Ik heb diverse single mama-vriendinnen waarmee ik regelmatig een drankje ga drinken. Al is het in deze tijd met het virus en alle beperkingen wel lastiger om iemand te leren kennen hoor ik van hen….

 4. Ik struikel over de eerste tip… Seksueel actief zonder partner. Ik ben nog heel old school van alleen sex met liefde denk ik.

  Maar bijzonder om te lezen hoe het ook anders kan!

  • Ja, dat begrijp ik heel goed als je al jaren een fijne relatie hebt. Maar juist die seksualiteit is zo belangrijk om ook te blijven voelen als je alleen bent. Anders verdor je:) Althans, zo zie ik het. Maar als je een liefde naast je hebt, is dat voor mij ook heel anders!

 5. Corona is nou niet de makkelijkste periode om te daten. Gelukkig zijn er genoeg online mogelijkheden om nieuwe contacten op te doen.

 6. Wat een goede tips. Het lijkt me erg moeilijk om in deze periode te daten.

 7. Fijne tips! Inschrijven op een datingsite zou ik denk ik wel doen als ik alleenstaande was. Als je opzoek gaat, vind je hem vaak niet, althans dat is mijn ervaring…

  • Ja precies! Te hard op zoek gaan geeft minder succes op het vinden van een leuke partner. Het is vooral belangrijk om te genieten en tevreden te zijn, ook als je alleen bent. Dan ben je ook veel aantrekkelijker voor potentiële partners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.