Tips voor alleenstaande moeders die op zoek zijn naar een nieuwe liefde

Natuurlijk is zorgen voor je kindje prioriteit nummer een, daarna volgt veelal werk en dan moet je het huishouden niet vergeten, vriendinnen, familie, wellicht een studie en wie weet wat nog meer. Allerlei dingen die je als alleenstaande moeder naar het hoofd kunnen stijgen. En dan hebben we het nog niet eens voor de liefde gehad. Als alleenstaande moeder kan het soms spannend zijn om weer te gaan daten. Je hebt immers een kleine, maar je bent ook druk en durf je het überhaupt al aan om een nieuwe man in het leven van jou maar ook in die van je kleine te laten komen? Of je er al klaar voor bent of niet, hieronder vind je allerlei leuke tips om weer aan het daten te gaan en ook redenen waarom je het weer eens zou moeten proberen:

 1.     Inschrijven op een datingsite kan nieuwe energie geven
  Alleen al een profiel maken op die ene datingsite kan je een grote energie boost geven. Waarom? Nou, wanneer jij een leuk verhaaltje verteld over jezelf en een goede foto upload kan het zomaar zo zijn dat je al een aantal leuke reacties binnen krijgt binnen een paar dagen. Al doe je er niks mee of juist wel, in elk geval is het leuk om te merken dat er interesse in je is. Dat geeft een kick voor je ego, een boost voor je zelfvertrouwen en daarop zorgt het weer voor frisse energie.
 2.     Er zijn ook alleenstaande vaders, dus wees trots op jezelf als alleenstaande moeder
  Je moet het zeker niet verbergen dat je alleenstaande moeder bent, er zijn immers ook genoeg alleenstaande vaders en vrijgezellen die het hartstikke leuk vinden. Bovendien kunnen kennissen of familie je ook nog eens helpen als je een beetje laat doorschemeren dat je alleenstaande moeder bent. Wie weet kennen zij nog een leuke man en ook hier geldt, in elk geval (al doe je er niets mee of juist wel) het is altijd leuk om te horen als iemand interesse in je heeft.
 3.     Ga erop uit met vriendinnen
  Zin om leuke mannen te ontmoeten in real life? Ga dan weer eens uit met vriendinnen. Probeer in de plek waar je woont of juist in een nabij gelegen plek een leuke bar of kroeg te vinden waar dezelfde types als jou komen en wie weet voor leuke mensen je ontmoet. Ontmoet je niemand? Dan moet je gewoon weer eens een avondje heerlijk dansen, alles los laten tijdens zo’n avondje kan namelijk ook al lekker zijn!
 4.     Probeer niet te focussen op eerdere relaties
  Daten begint ook met het los laten van eerdere relaties. Zoiets kan goed zijn om meerdere reden. Je kijkt vooruit, je hebt zin in de toekomst. Maar je laat ook oud zeer los, wrok gevoelens en irritaties die je voorheen had maar nu niet meer hoeft te hebben. Bovendien is het ook nog eens zo dat je niet op eerdere relaties moet focussen omdat personen die je nog zult ontmoeten zeer waarschijnlijk volledig anders zullen zijn. Elk persoon is immers uniek. Probeer dus zonder al te veel bagage op zoek te gaan naar een nieuwe liefde.
 5.     Online daten vinden in een muisklik
  We hadden het net al even over datingsites, maar deze sites zijn eigenlijk echt een uitkomst voor alleenstaande moeders. Je kunt gewoon vanuit huis eens een kijkje nemen wie en wat voor types allemaal single zijn en op zoek naar een nieuwe liefde. Hiervoor hoef je dus niet per se uit te gaan, maar je kan gewoon gemakkelijk online andere alleenstaande ouders of vrijgezellen ontmoeten. Een andere optie is meedoen aan een programma als Bijstand in de Liefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *