Zelfliefde hoe doe je dat? Praktische gids van Teal Swan

door: Vivienne Westerhoud.

Zelfliefde, Hoe doe je dat?

De nieuwe Amerikaanse sensatie Teal Swan schreef een praktische gids voor zelfliefde: Go Beyond. Ik las de Nederlandse uitgave, die onlangs uitkwam bij Palaysia Productions. De titel is wat langer dan alleen het veelbetekenende Go Beyond. De volledige titel luidt: ‘Go beyond — Hoe ik uit de schaduw van mijn leven stapte, en wakker werd in liefde voor mezelf’. En die zelfliefde is precies wat Teal Swan al haar lezers gunt. Naast haar levensverhaal kun je aan de slag met 29 tips om meer zelfliefde te laten groeien. Denk jij bewust of onbewust wel eens zelfliefde hoe doe je dat? Dan zou je weleens je antwoord gevonden kunnen hebben!

Beschadigd en geheeld

Als je het verhaal van Teal leest, staan de tranen je regelmatig in de ogen. Alles wat mis kon gaan voor een meisje van 13 jaar, ging mis. Zij was eenzaam en werd op lugubere wijze misbruikt door een sekteleider. Toen zij 19 jaar was, wist ze te ontsnappen aan de klauwen van dat monster. Toen begon de lange weg terug naar het licht. We staan misschien niet vaak genoeg stil bij hoe het gesteld is met onze zelfliefde. Terwijl het immens belangrijk is voor een gelukkig leven. Zelfliefde is zelfs een voorwaarde voor geluk.

Voor veel mensen is zelfliefde een uitdaging. We krijgen in ons leven allemaal lastige momenten mee. Of zelfs een heftig moeilijke jeugd. Dan is het niet zo eenvoudig om werkelijk van jezelf te houden. Teal Swan laat zien dat waar je ook vandaan komt, de weg naar zelfliefde voor iedereen is weggelegd. Sterker nog, ze laat je zien hoe zij dat deed. In makkelijk te volgen stappen.

Een jaar lang zelfliefde oefenen

Tegen jezelf zeggen ‘ik hou van mij’ is niet voor iedereen eenvoudig. Teal Swan begrijpt dat en biedt een alternatief. Als je graag meer van jezelf wilt leren houden, kun je je ook bij elke beslissing afvragen: ‘Wat zou iemand die van zichzelf houdt doen?’ Door telkens bewust te blijven van hoe je leven eruit zou zien als je werkelijk van jezelf hield, kun je steeds dichter bij die werkelijkheid komen. Aan de hand van 29 tools vind je in Go Beyond te weg naar een licht leven. Want iemand die van zichzelf houdt, leeft licht en gelukkig. Trek er eens een jaartje voor uit. En kijk wat het met je doet.

Mijn ervaring met dit boek

Ik ben er net mee begonnen om de tips en tools uit dit boek toe te passen. Ik blader dagelijks in Go Beyond om inspiratie voor de dag te vinden. En het bevalt me nu al goed. Ik merk dat ik duidelijker mijn grenzen voel en aangeef. In een paar weken tijd hebben de tips uit dit boek dus al effect. Het komt zelden voor dat ik elke letter van een boek wil lezen. Teal grijpt me met haar schokkende verhaal en voert me naar het besef dat diepe zelfliefde voor iedereen mogelijk is. De belofte is groot. Zo’n verandering is doodeng. Maar Teal trekt mij over de streep. Voorbij de ‘ja, maar…’. Op weg naar Zelfliefde.

Bestel het boek nu ook via Bol.com en laat me weten wat het jou brengt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.