Interview met Corrine van Goethem van www.happymom.nl

Corrine van Goethem (45) woont samen met Pieter die zelfstandig ICT ondernemer is. Zij hebben samen een dochtertje, Fabienne (5). Zij kreeg sinds zij moeder was geworden ontzettend veel inspiratie om een site op te zetten voor andere moeders met jonge kinderen om ervaringen te wisselen hoe andere moeders het doen; iets waar zijzelf heel nieuwsgierig naar was. Uiteindelijk heeft het haar veel moeite gekost om de site operationeel te krijgen, maar uiteindelijk is het toch gelukt en zo is www.happymom.nl ontstaan. Zij werkt wel veel uren aan haar site, voornamelijk tussen de bedrijven door en s’avonds. Daarnaast werkt zij drie dagen bij een uitgeverij.

Is de zorg/huishouden goed verdeeld tussen jou en je partner?
Aangezien mijn vriend zelfstandig ondernemer is, maakt hij best veel uren en is hij s’avonds bijna altijd aan het werk. Je vindt ons s’avonds vaak op de bank met allebei computer op schoot… De zorg voor Fabienne hebben we als volgt ingedeeld: op maandag is Pieter thuis, dus brengt en haalt hij haar van school en eet ze dus ook thuis. Dinsdag en donderdag gaat ze na school naar de buitenschoolse opvang. Het duurde een jaar voordat ze zich daar prettig voelde. En ik ben op woensdag en vrijdag vrij. Omdat zijn aandeel in het huishouden erg summier is heb ik op een gegeven moment een schoonmaakster in dienst genomen en die komt 1x in de 2 weken.

Hoe ben je ertoe gekomen om je bedrijf op te zetten? Wat geeft jou de drive? Mijn idee om happymom.nl op te zetten kwam toen onze dochter ongeveer 2 jaar was. Ik heb op het begin van mijn moederschap erg geworsteld met allerlei vragen omtrent een goede balans te vinden met alles en miste die verhalen erg in de bladen destijds. En diep van binnen streef ik er naar om dit fulltime te gaan doen zodat ik meer bij Fabienne kan zijn en mijn parttime werk dus op kan zeggen. Mijn drive haal ik uit positieve reacties die ik krijg van mensen, dat is echt heel erg leuk en dan krijg ik toch weer het idee dat ik moet doorzetten.

Waar word jij een happy mom van? Waar haal je energie uit?
Ik word happy van een lekkere drukke dag werken, of als ik een vrije dag heb lekker bezig te zijn met mijn kind. Dat ik echt contact heb gemaakt met haar op zo’n dag, door voor te lezen, een wandeling samen te maken in het bos, wat te knutselen, een spelletje en geknuffeld heb met haar. En als ik haar dan tevreden in haar bedje zie slapen krijg ik een heel erg warm gevoel van binnen. Een soort vreugdedansje in mijn hart.

Hoe ziet een normale door-de-weekse-dag eruit?
Op een ma, di en donderdags als volgt: 6.20 uur opstaan, douchen, aankleden, tafel dekken en samen ontbijten waar we echt de tijd voor nemen. Ondertussen boterhammetjes klaarmaken voor mee naar school. 7.45uur: vertrek naar mijn werk. Pieter brengt haar meestal naar school.  Rond 17.45 uur thuis, soms onze meid van de BSO ophalen als Pieter dat nog niet gedaan heeft. Even een crackertje eten met haar en dan koken, samen eten, nog wat spelen, lingo kijken, in vriendenboekjes schrijven, of iets anders en dan naar boven. In bad en na een verhaaltje voorlezen is het echt slaaptijd.  20.00 uur: koffie en daarna laptop op schoot of naar een leuke film kijken. Rond 22.30 uur ga ik zelf ook naar boven om lekker te slapen.

Heb je nog ambities, is er nog iets wat je nog zou willen opzetten?
Ik zou nog een boek willen samenstellen van bekende moeders en ik heb nog wel wat ideetjes, maar de tijd ontbreekt.

Heb jij nog een goede tip voor andere moeders?

Laat je niet gek maken door andere mensen. Volg je hart, je intuitie of het nou je werk, relatie of je kind betreft. Je diepste van binnen heeft altijd bij het rechte eind.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *