Geef het goede voorbeeld door te sporten!

sportenAfbeelding bron: Pinterest

Vorig jaar benoemden we het al: één op de vijf kinderen beweegt te weinig. Helaas is hier niets aan veranderd en te weinig beweging kan leiden tot overgewicht op jonge leeftijd. Gelukkig kun je als ouder het goede voorbeeld geven.

Natuurlijk, je kunt je kind op een voetbalclub zetten en maar hopen dat het probleem zo opgelost is. Maar het eerste wat belangrijk is, is dat je kind een sport kiest die hij vooral leuk vindt. Zorg dus dat je hier vooraf goed over praat en zet er vooral niet teveel druk op.

De ultieme motivatie: jij

Je kind aan het sporten krijgen vergt soms meer moeite dan alleen de juiste sport kiezen. Hoe zorg je ervoor dat je kinderen gaan bewegen en dit op regelmatige basis blijven doen? Door het zelf te doen! Het blijkt dat ouders grote invloed hebben op hun kinderen als het gaat over sport en beweging. Geef dus zelf het goede voorbeeld, of ga samen met je kind sporten.

Geen geld? Geen probleem!

Als je geen geld beschikbaar hebt om je kind aan te melden bij een vereniging, betekent dit niet dat je niet met je kind kunt sporten. Bovendien motiveert samen sporten ook nog eens extra, dus misschien wil je wel juist samen met je kind iets gaan doen. Dan kun je gaan hardlopen, of thuis oefeningen gaan doen. Voor het laatste zijn er talloze video’s op YouTube te vinden met oefeningen die je samen met je kind kunt doen, lekker thuis in de woonkamer.

De juiste kleding

Wat voor sport je kind ook gaat doen, zorg er in alle gevallen voor dat je (beide) de juiste outfit aanschaft. Om hier op een budgetvriendelijke manier mee om te gaan, kan je kiezen voor bijvoorbeeld goedkope artikelen die zowel geschikt zijn voor op het voetbalveldje om de hoek als de gymles. Een joggingsbroek en vest hoeven immers niet veel te kosten. Voor twee tientjes heb je op deze manier al een prima exemplaar in de kast liggen en heeft jouw kind alles om regelmatig te bewegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.