Meer energie voor moeders: eenvoudige tips!

Meer energie voor moeders

meer energie voor moedersHet leven als moeder kan al behoorlijk zwaar zijn als de kinderen op school zitten. Nu deze tijdelijk ook thuis zitten, kan dat extra energie kosten. Daarnaast doe je de boodschappen, het huishouden en misschien zelfs nog een parttime baan vanuit huis. Voor je het weet is de dag voorbij en lig je moe op de bank. Er zijn dan ook een hoop moeders die weinig energie hebben. Dit is erg vervelend, want je hebt wel een hoop energie nodig om de dag door te komen. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor meer energie voor moeders op een rijtje gezet. Zo kom je gemakkelijker de dag door.

Zorg voor genoeg slaap

Een goed slaapritme is ontzettend belangrijk voor iedereen. Dit is het moment van de dag dat je op kunt laden en hier moet je goed gebruik van maken. Helaas zijn er een hoop mensen die last hebben van slaapproblemen, in Nederland ongeveer 3 miljoen. Om je slaapritme te verbeteren en fitter wakker te worden hebben we een aantal tips:

  • Stop met snoozen! Als de wekker gaat, sta dan op
  • Ga iedere dag op dezelfde tijd slapen en uit bed.
  • Houd je telefoon uit de slaapkamer
  • Koop een wake up light
  • Lees een boek voor je gaat slapen

Beweeg genoeg

Bewegen is belangrijk voor je gezondheid, ook zul je merken dat je een stuk meer energie hebt als je regelmatig sport. Nu hoef je echt niet direct te trainen voor de marathon, maar een aantal keer per week naar sportschool Den Haag of een andere stad kan geen kwaad. Binnen enkele weken zul je je al fitter voelen en meer energie hebben. Ook lange wandelingen kunnen je al helpen met een betere conditie.

—————————————————
LEES OOK: Slaaptekort? dit kun je daaraan doen!
EN Slecht slapen? Dit kun je doen om beter te slapen
—————————————————

Kies de juiste voeding

Onze voeding is de brandstof voor het lichaam. Je kunt je dus wel voorstellen dat als je alleen maar ongezonde dingen eet, je je ook een stuk minder energiek voelt. Daarentegen zorgt gezonde voeding er juist voor dat je fit bent en makkelijk de dag door kunt komen. Begin dus bij de basis en ga gezond eten. Eet vooral veel groenten, fruit, noten en zaden als basis voor een energieke dag. En eet niet te veel.

—————————————————
LEES OOK: Gezond eten met kinderen
—————————————————

Creëer rust voor jezelf

We leven in een maatschappij waar iedereen het druk heeft en haastig is. Hierdoor hebben een hoop mensen last van stress of zelfs een burn-out. Dit zuigt de energie letterlijk uit je en zorgt ervoor dat je je slecht voelt. Daarom is het belangrijk om rust in je hoofd te creëren. Dit kun je doen door tijd voor jezelf vrij te maken, positief te denken, te mediteren en in het moment te leven. Dit zal je al een hele hoop helpen. Ook die lange wandelingen in de natuur zullen bijdragen aan rust in je hoofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.