Kerstkaarten zelf maken is goedkoop!

Kerstkaarten zelf maken

Het is weer bijna kerstmis! Het moment om je familie en vrienden te laten weten dat je van ze houdt of aan ze denkt. Jaarlijks doen veel mensen dit door het versturen van een kerstkaart; het is een echte traditie in ons land. Het is altijd fijn om een kerstkaart te ontvangen en het is nu ook extra leuk om ze te versturen. Je kunt jouw kerstkaarten zelf maken met eigen gemaakte foto’s. En je kunt ze helemaal ontwerpen zoals jij wilt. Dat kan ook nog eens heel goedkoop zijn.

Personaliseer je kerstkaart

Wie een persoonlijke kerstkaart wil versturen, moet met papier, verf, glitters en lijm aan de slag. Het handmatig knutselen van een persoonlijke kerstkaart is ontzettend leuk om te doen samen met je kind. Kinderen zijn apetrots als hun kunstwerkjes echt verstuurd gaan worden. Het loont dus zeker om daar de tijd voor te nemen!

Zelf aan de slag met DIY kerstkaart met acrylverf

Maak bijvoorbeeld zelf met acrylverf de basis voor een kerstboom, die je kids vervolgens kunnen versieren. Bekijk het filmpje hoe je heel makkelijk een boom als basis neerzet!

Zelf kerstkaart maken en versieren

Als je de basis voor de kerstkaarten klaar hebt, kun je ze daarna leuk versieren. Door er met rode verf ballen in te tekenen of met zwarte inkt. En natuurlijk kun je ook uitpakken met glitters en sterretjes.

Kerstkaart versieren
Schilder met acrylverf eerst de basis voor je kerstkaart DIY

Zoals je in de video hierboven zag, is het echt heel makkelijk om de basis voor de kerstboom te schilderen met acrylverf. Maak vlotte halen met een stevige kwast, dan wordt het een stoer boompje. Laat het eerst goed drogen en versier de DIY kerstkaarten dan naar eigen smaak. Ik heb er alvast een paar voor gedaan.

Kerstkaart knutselen acrylverf
1. Hier is de kerstboom van acrylverf versierd met zwarte inkt. De lijnen geven de suggestie dat er sneeuw op de takken ligt. En er zit beweging in.
knutselen met kinderen
2. Met een paar mooie rode dikke stippen met acrylverf heb je al een echte kerstboom. Knutselen met kinderen en zelf kerstkaarten maken is leuk!
kerstboom op kaart
3. Versier de basis van de kerstkaart van acrylverf op papier met leuke glitters of sterretjes. Zelf kerstkaarten maken hoeft echt niet moeilijk te zijn

Kerstkaart laten drukken

Je kunt het jezelf ook gemakkelijker maken door met een online kaartenmaker een kerstkaart te maken. Zo heb je geen rommel en blijven je kleren ook schoon. Maar het is dan wel moeilijker om het gezellig samen met de kinderen te doen. Er zijn wel veel mogelijkheden als je het digitaal aanpakt.LEES OOK: Uitnodigingskaarten-maken-is-best-makkelijk
EN Schilderen-met-kinderen-om-creativiteit-te-stimuleren


Hoe kun jij je kerstkaarten zelf maken en versturen?

editor kerstkaart maken

Het loont om de prijzen van verschillende kaartenwinkels te vergelijken. Kijk eens bij Kaartenhuis of bij koningkaart.nl.

Gezinsfoto’s populair

Je kunt je lekker uitleven bij het maken van een kerstkaart. Dus heb je altijd al een kerstkaart willen maken met het hele gezin? Dit is je kans! Het enige wat je hoeft te doen is een leuke kaart uit te kiezen, een foto toe te voegen en te voorzien van een persoonlijke kerstgroet. Jouw kerstkaart is uniek en onderscheid zich van alle andere kaarten. Veel plezier!

Ik ben benieuwd hoe jij je kerstkaarten zelf gaat maken dit jaar. Laat je het me weten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.