Tijd voor jezelf, neem een hobby!

Tijd voor jezelfJe werkt, zorgt voor je kinderen en wil tijd voor je partner maken. En dan is er nog familie en zijn er vrienden. Moeders doen veel voor en met anderen. Natuurlijk is het belangrijk om werk te doen dat je leuk vindt. En het geeft ook altijd een fijn gevoel om tijd met je kinderen en je partner door te brengen. Maar vergeten we niet steeds onszelf? Me-time wordt vaak onderschat. Tijd voor jezelf kun je invullen door ontspanning, maar ook met een leuke hobby. Iets nieuws leren, je creatieve talenten ontwikkelen bijvoorbeeld, kan een boost aan je zelfvertrouwen geven. Je hoeft er geen specifiek doel bij te hebben. Maar je mag er wel tijd voor vrij maken!

Geleefd worden of leven?

Veel moeders met kleine kinderen worden geleefd. Er moet zoveel. Dat kan je soms overspoelen en het gevoel geven dat je er geen invloed op hebt. Dat is waar stress op de loer ligt. Juist door tijd voor jezelf te reserveren in je drukke bestaan, kun je dat gevoel de baas worden. En als je het gevoel kunt krijgen dat er ruimte is voor jou, zal je zien dat alles leuker wordt. Dat je gemakkelijker je taken vervult en meer plezier hebt met alles en iedereen. Gewoon omdat jij er zelf ook meer toe doet.

Tijd voor jezelf, kies een hobby

Misschien schilderde of tekende je vroeger graag? Ga op cursus en dwing jezelf daarmee om tijd te maken en je talenten verder te ontwikkelen. Als je bijvoorbeeld zingen fijn vindt, ga bij een koor of zing gewoon elke dag. Je kunt bijvoorbeeld op het moment dat je de maaltijd voor je gezin klaar maakt elke dag muziek aanzetten om lekker mee te zingen. Of in de auto naar je werk meebrullen met de radio. Niemand heeft daar ‘last’ van! Fotograferen is ook een leuke hobby, die goed te combineren is met een gezin. Zorg dat je de juiste cameratools in huis hebt en verdiep je steeds verder in de techniek. Als wandelen of sporten jouw het ideale moment van ‘tijd voor jezelf ‘ geven, doe dat dan elke dag. Leer ook mediteren om elke dag opnieuw richting te geven aan je leven. Je kunt alleen je dromen waar maken, als je deze aandacht geeft en tijd voor jezelf neemt. Daar word je blijer van en daar heeft iedereen baat bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.