Uitnodigingskaarten maken: best makkelijk!

Uitnodigingskaarten maken

UitnodigingskaartenDe eerste stap bij het organiseren van een kinderfeestje is het maken en versturen van de uitnodigingskaarten. Alle vriendjes en vriendinnetjes moeten op de hoogte gesteld worden van het leuke feestje dat op de planning staat. Het maken van originele uitnodigingskaarten hoeft helemaal niet moeilijk of tijdrovend te zijn. Speciaal voor alle mama’s en pappa’s, een korte handleiding:

Stap 1: Kies een leuke kaart uit

Jarig kindDe eerste stap is natuurlijk het uitkiezen van een leuke. Dit moet passen bij jouw kind en het type feestje. Bij een online kaartenwinkel zoals Kaartenhuis kun je kiezen uit verschillende kaartjes. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een traditionele uitnodiging, maar ook voor een fotokaart waarin een eigen foto kan worden verwerkt.

Stap 2: Bewerk de kaart

uitnodiging verjaardagDit is eigenlijk het leukste onderdeel van het maken van een uitnodigingskaart. Afhankelijk van de gekozen kaart kun je deze op verschillende manieren bewerken. Zo kun je bij een fotokaart een leuke foto van je jarige kind toevoegen. Ook kun je (net als bij een traditionele) uitnodigingskaart leuke effecten toevoegen, teksten en afbeeldingen toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld de naam van de jarige toevoegen op de voorkant of de datum van het feestje noemen.

Stap 3: Deel alle informatie (checklist)

Als de kaart helemaal naar wens is, dan is het tijd voor de volgende stap. Dit is het delen van alle informatie aan de uitgenodigde kinderen en hun ouders. Een handige checklist:

  • De naam van de uitgenodigde
  • De datum van het feestje en het tijdstip van aanvang
  • Worden de kinderen na afloop naar huis gebracht?
  • Hoe gaat het met het avondeten? Eten de kinderen ’s avonds mee?
  • Zijn er nog benodigdheden nodig? Zoals een zwemkleding of juist oude kleding
  • Geef een email en telefoonnummer door, zodat de ouders kunnen doorgeven of de uitgenodigde kinderen ook komen.

Stap 4: het versturen van de uitnodigingskaart

disco feestje voor kidsJe kunt er voor kiezen om de kaarten direct te versturen naar de adressen van de genodigde kinderen. Echter waarvoor ouders vaker voor kiezen, is om de kaarten thuis te laten bezorgen als pakketje. Het grote voordeel is dat je geen postzegels nodig hebt, omdat je de kaarten meegeeft aan je kind. Die deelt ze uit op het schoolplein aan vriendjes en vriendinnetjes. Veel kaartenwinkels, waaronder Kaartenhuis, bieden uitsluitend deze bezorgoptie aan. Wel is het mogelijk om een velletje postzegels mee te bestellen. Wordt er bijvoorbeeld een neefje of nichtje uitgenodigd die niet in de regio woont, kan het kaartje naar hun altijd nog verstuurd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.