Babyshower organiseren, zo doe je dat!

Babyshower organiseren

Steeds meer aanstaande ouders organiseren een babyshower. Of vriendinnen pakken de organisatie op om de aanstaande moeder in het zonnetje te zetten. Het is ‘hip en in’ om dit met vriendinnen te vieren. En een heerlijk verwen moment voor je zwangere vriendin. Het is ook erg leuk dat met vrouwen onder elkaar te vieren en samen een gezellige middag of avond te hebben. Als de baby eenmaal geboren is, heeft de moeder minder tijd en energie om daar echt van te genieten de eerste maanden. Hoe pak je dat aan zo’n babyshower?

Organiseer een babyshower

Een goede voorbereiding voor een babyshower is belangrijk om er een succes van te maken. Houd rekening met de zwangere aanstaande mama. Wil je het als een verrassing vieren? Wanneer is een goede tijd voor haar? Hoe ver is zij in haar zwangerschap en hoeveel energie heeft zij ’s avonds? Als zij erg moe is aan het einde van de dag, kun je beter een ochtend of middag plannen en zorgen dat zij vooraf kan rusten. Anders kan zij er minder goed van genieten. Wil je het als verrassing houden, bedenk dan een scenario waarin zij in elk geval fit en aanwezig kan zijn. Betrek hierin ook haar partner en maak afspraken met haar zodat zij tijd reserveert op het juiste moment.

Wie nodig je uit?

Babyshower

Als het feestje een verrassing is, moet je zelf iedereen uitnodigen. Probeer te achterhalen via je vriendin, haar partner of andere vriendinnen, wie er op de babyshower niet mogen missen. Vier je het alleen met vrouwen? Of zijn er ook mannelijke vrienden die niet mogen ontbreken? Spreek met iedereen af dat zij op dezelfde tijd tegelijk allemaal voor de deur staan of op een andere plek allemaal tevoorschijn komen. Het is ook leuk om met z’n tweeën te beginnen en elke paar minuten iemand aan te laten sluiten alsof het ‘toevallig’ is. Voor de organisatie is het handig een groepsapp aan te maken. Zo kun je iedereen goed op de hoogte houden en kun je achteraf foto’s delen met elkaar.LEES OOK: Welke babyhapjes mogen niet ontbreken in jouw koelkast
EN Een baby proof douchecabine of bad? Zo doe je dat


Wanneer plan je de babyshower?

Het beste moment voor een babyshower is ongeveer twee maanden voor de uitgerekende datum. Jouw zwangere vriendin is dan nog fit. Later in de zwangerschap zal zij minder energie hebben, dus plan het liever te vroeg dan te laat. Laat het feestje ook niet te lang duren. Drie of vier uur met z’n allen bij elkaar is lang genoeg.

Tips en ideeën voor een babyshower

Op de dag van de babyshower moet het gebeuren. Zorg voor mooie versiering zoals slingers en ballonnen. Leg een roze loper uit als bekend is dat het een meisje wordt. En rol een blauwe loper uit als de aanstaande mama een jongetje verwacht. Dat is een leuke hint voor de bezoekers als het geslacht van de baby onthult wordt tijdens de babyshower. Of laat een spandoek bedrukken met een grote foto van je zwangere vriendin. Zorg voor lekkere hapjes in een babythema in roze en blauw. Verzin grappige spelletjes over de toekomst van de baby en hoe jullie het moederschap voor je zien voor je vriendin. En natuurlijk mogen stapels cadeautjes niet ontbreken. Dat kunnen leuke dingen voor de baby zijn, maar vergeet ook vooral niet de aanstaande mama te verwennen.

Foto boven door RDNE Stock project via Pexels.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.