Echte geboortekaartjes, wel zo persoonlijk

echte geboortekaartjes

De geboorte van je kind is een belangrijke gebeurtenis. Natuurlijk weet iedereen in je omgeving dat het staat te gebeuren. Je zet misschien vrolijke of ontroerende buik-foto’s op Social Media, zodat familie en vrienden een beetje mee kunnen leven. Veel aanstaande ouders maken er ook geen geheim meer van of ze een meisje of een jongen verwachten. Maar als je kindje eenmaal is geboren, wil je dat toch wel in stijl bekendmaken: met echte geboortekaartjes.

Heb je al een naam?

Misschien weet je al heel vroeg in je zwangerschap welke naam jullie je kindje willen geven. Je hebt misschien zelfs al een jongensnaam en een meisjesnaam, voordat je het geslacht van je baby zeker weet. Maar het kan ook zijn dat je nog zoekt naar de juiste naam. De mooiste babynamen zijn soms best lastig om zelf te verzinnen. Ga daarom op zoek naar inspiratie. Maar blijf altijd trouw aan je eigen gevoel. Past de naam bij jou en je partner? Past het bij de achternaam van je kindje? En wil je misschien iemand vernoemen? Daarvoor kun je extra voornamen toevoegen. Of een naam verzinnen die gerelateerd is aan die naam. Stel je wilt je oma vernoemen, die Catharina heet? Dan is Cato een naam die daarop lijkt. Maar toch iets moderner klinkt. .

Echte geboortekaartjes uitzoeken

geboortekaartjes kiezen

Een mooi kaartje, waar je van te voren goed over nadenkt en dat er helemaal zo uitziet als jullie dat willen. Bijvoorbeeld met een sfeervolle aquarel afbeelding in zachte kleuren of juist met een grappige tekening als uit een stripboek. Met vrolijk dansende letters of met een serieus gedichtje in strakke belettering. Zoveel mensen, zoveel smaken. Meestal maak je onderscheid tussen geboortekaartjes meisjes of jongens. Maar er zijn steeds meer mensen die niet perse roze met meisjes associëren en blauw met jongens. Je kunt met het geboortekaartje veel zeggen over wat voor ideeën je daarover hebt. Er zijn genoeg kleuren en stijlen, die zowel bij jongens als bij meisjes passen. En jij hebt zelf op dit moment het beste gevoel over wat het beste bij jouw kindje zal passen. Het is superleuk om te doen. En je kind zal op latere leeftijd met plezier het geboortekaartje bekijken.

Thuis uitzoeken, online bestellen en persoonlijk maken

Je moet al zoveel babyspullen kopen als je zwanger bent. Het is daarom fijn dat je echte geboortekaartjes rustig thuis online kunt uitzoeken. Al lang voor het grote moment is aangebroken, kun je samen beginnen met het bekijken van alle mogelijkheden. Van welke stijl houden jullie? Wat is het mooiste plaatje? Je kunt er ook voor kiezen om een eigen foto te gebruiken. Misschien wel dat ene goed gelukte plaatje dat op Facebook zo veel likes kreeg dat jullie er beduusd van waren.
Toen mijn oudste dochter geboren werd, viel dat valk na de geboorte van een babyolifantje in Dierenpark Amersfoort. Er stond een prachtige foto in de krant, die wij mochten gebruiken voor ons geboortekaartje. Twee grote dieren met dat mini olifantje in het midden. Onder de foto stond: ‘wat stampen we lekker hè?’ Heel grappig, maar ook super aandoenlijk en schattig.

Mooie voorbeelden bekijken voor de tekst

Vinden jullie het een lastig karwei om zelf de tekst te bedenken? Dan gebruik je gewoon een voorbeeldtekst. Maar wie bruist van de creatieve ideeën maakt natuurlijk z’n eigen tekst. Het kan ook een gedichtje zijn of een mooie tekst van een schrijver, die je inspireert.

Proefdruk bestellen van echte geboortekaartjes

Heb je het kaartje klaar, dan kun je een proefdruk bestellen om te zien of het echt zo is geworden als je wilde. En dan ligt alles klaar. Zodra de baby is geboren, kun je de laatste gegevens aanpassen en je kaartjes laten versturen. Zo kun je iedereen persoonlijk het goede nieuws laten weten. Veel leuker toch dan een algemene post op Twitter, Insta of Facebook? Voor een echt belangrijke gebeurtenis gebruik je echte geboortekaartjes. Zeker weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.