Babyspullen kopen als je zwanger bent, kleertjes, luiers en servies

Babyspullen musthaves & wannahaves

Babyspullen

Als je zwanger bent van je eerste kindje, zijn er veel dingen die je aan moet schaffen. Sommige dingen zijn echt nodig, andere babyspullen zijn vooral heel leuk om te kopen voor je kleintje. Je kunt natuurlijk alles nieuw kopen, maar ook tweedehands zijn er veel goede spullen te koop. En als je een babyshower houdt, kun je ook afwachten tot je het cadeau krijgt. Wees dan wel duidelijk over wat je nog nodig hebt.

Babykleertjes en materialen voor jezelf

Babykleertjes vond ik nog wel het leukste om te kopen. Mijn kinderen zijn al groter inmiddels, maar ik bewaarde er een paar en als ik ze met opruimen weer eens tegenkom, ontroert het me nog. Zo klein, zo snoezig! Je hebt rompertjes nodig en boxpakjes van lekker zacht materiaal. En omdat je baby nog niet op stap gaat, zijn jurkjes of schoentjes overbodig. Kies voor babyspullen van mooi zacht materiaal dat makkelijk uit te wassen is, zoals biologisch katoen. En zorg dat je zelf ook comfortabele zachte kleding draagt. Je houdt je baby de eerste tijd immers dicht bij je en tegen je aan.

Welke luiers ga je gebruiken?

wasbare luiers

Kies je voor wegwerpluiers? Of ga je voor wasbare luiers? Vroeger waren wasbare luiers adsorberende vierkante doeken, die je zelf moest vouwen om ze om te toveren tot een luier die enigszins paste om je baby’s billetjes. Je trok daar dan een apart waterdicht broekje omheen. Nu zijn er voorgevormde wasbare luiers met een inlegstuk. Je hoeft dan niet de hele luier gelijk te wassen bij elk plasje, maar vervangt het bevuilde deel. Dat scheelt een hoop wasbeurten. En ook is de pasvorm sterk verbeterd. Zelfs voor kruipende baby’s is er een luierbroekje, dat goed aansluit op de meest beweeglijke types. De wasbare luiers zijn in het begin een investering. Maar je spaart dat in de loop van de eerste maanden uit, doordat je geen wegwerpluiers hoeft te kopen. Deze foto hierboven laat wasbare luiers zien.

Eten en drinken met je baby

Baby servies

Eten, drinken, poepen en slapen zijn straks de grootste hobby’s van je baby. Misschien begin je met borstvoeding en kun je een kolfapparaat goed gebruiken als je af en toe weg moet zonder je baby. Zo kan iemand anders je kindje toch borstvoeding geven. Ik heb zelf mijn baby’s de eerste negen maanden gewoon overal mee naartoe genomen. Maar ik werkte niet buitenshuis. Als je een kantoorbaan hebt of zakelijke besprekingen, dan is dat natuurlijk lastiger. En als je baby kan zitten en de eerste hapjes vast voedsel tot zich neemt, dan is het zo leuk als je hem of haar dat zelf laat doen. Ik had een handig babyservies waarmee mijn baby aan de slag ging. Het eten vloog behoorlijk in het rond, maar mijn kinderen waren er heel gelukkig mee. Ik spreidde dan een zeiltje uit op de grond en op de muur had ik afneembare verf, zodat ik die met een natte doek schoon kon maken. Eten kan op peuter leeftijd soms een strijd worden. Maar als je kindje vanaf het eerste moment zelf leert eten, is die kans echt klein. Ze hebben dan zelf het heft ofwel de lepel in handen. Dat geeft een gevoel van autonomie en zelfvertrouwen. Het dweilen en poetsen in de eerste weken, is het daarom meer dan waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.