Geen kraamvisite, toch je baby showen!

Geen kraamvisite

Als je bevallen bent, kun je waarschijnlijk niet wachten om je kindje te laten zien aan familie en vrienden. In deze tijd niet echt gemakkelijk. Je wilt liever geen kraamvisite met de kans op een coronabesmetting voor jou en je baby. Daarom geven we je wat tips om Coronaproof toch eindeloos te kunnen genieten van die roze (of blauwe) wolk.

Je kindje showen in coronatijd

Eindelijk is het dan zover, en dan zit je gebonden aan één bezoeker per dag. Maar geen stress. Dit biedt je ook de kans om de eerste dagen heerlijk samen met je nieuwe gezin door te brengen en aan elkaar en het nieuwe ritme te wennen. En daarna plan je gewoon hele leuk dingen om eindeloos te genieten. Even cocoonen met je lief en je kleine wonder is eigenlijk heel fijn!

Stuur veel geboortekaartjes

De eerste tip die we je geven is: stuur veel geboortekaartjes! Denk niet alleen aan familie en vrienden maar ook aan je leuke collega’s of degene met wie je voorheen altijd ging sporten. Collega’s zijn nu niet op kantoor dus hoe leuk is het als ze persoonlijk een kaartje krijgen. Daarnaast is een baby leuk nieuws. Je bezorgt er dus veel mensen een fijne dag mee!

Denk je dat heel veel kaartjes sturen een te grote aanslag op het budget is, weet dan dat er ook hele mooie goedkope geboortekaartjes zijn. En bedenk dat als je veel geboortekaartjes stuurt, je waarschijnlijk ook heel veel lieve berichtjes en kaartjes terug krijgt. Krijg je dan geen visite? Dan ligt er in elk geval elke dag een stapeltje post op de deurmat. Hoe leuk is dat?!

De kaartjes kun je gewoon online bij de GeboortekaartenWinkel bestellen. Naast veel keuze kun je ook een proefdruk laten maken.


LEES OOK: Alles over geboortekaartjes kiezen!


Wandelen met de kinderwagen op afspraak

Ga je graag even een blokje om met de baby, vraag dan of er per keer een vriendin met je mee wil wandelen. Zo hoef je niet alleen, kun je gezellig bijpraten en kunnen zij op veilige afstand je kindje bewonderen. Dat is tegelijk de meest veilige manier om je baby live aan je familie en vrienden voor te stellen.

Online kraamfeest organiseren

Organiseer een online feestje om je kleintje te showen nu bezoek een beetje lastig is. Vraag je moeder of beste vriendin om je te helpen bij het organiseren en op de dag zelf. Want een bezoeker thuis mag natuurlijk wel. Laat iedereen op tijd weten wanneer en hoe laat jouw online feestje is. Zorg het liefst voor een groot beeldscherm en/of sluit de computer aan op de tv. Zorg dat je lekker relaxed kunt zitten en iedereen goed kunt zien. Je groep verdelen over meerdere feestjes/dagen is ook een goed plan. Is je huis mooi versierd, zorg dan dat dat beeld ook goed te zien is.

Tip: waarschijnlijk willen heel wat mensen je een cadeautje geven. Wees voorbereid en maak een lijstje. Ook voor de gever is het veel fijner om een cadeautje te geven dat jij leuk vindt. Denk daarbij niet alleen aan kleding en speelgoed maar ook aan leuke boeken. Over opvoeden of die eerste tijd met je baby. De gulle gever kan ze zelfs direct naar jou laten sturen, zo is extra makkelijk voor iedereen.

Tip: Vraag iedereen een wens op te schrijven voor je kindje. Deze kun je in het echt of per mail laten versturen maar je kunt het ook laten voorlezen en opnemen. Dat is leuk voor later. Bedenk maar eens hoe bijzonder dat voor je kindje is om zo’n speciale video later terug te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.