5x jezelf verwennen na je zwangerschap

Jezelf verwennen na je zwangerschapEindelijk is je baby geboren. Het grootste deel van je bolle baby-buik is weer weg. Veel van de regels over eten en drinken zijn nu voorbij. Leve de vrijheid! Toch merk je dat je in een pittige periode zit. Je lichaam moet nog herstellen en bovendien heb je nu een baby om voor te zorgen. Dat vraagt veel energie, dus zul je in het begin nog rustig aan doen. Dit is het ideale moment om jezelf eens lekker te verwennen. Jezelf verwennen na je zwangerschap is eigenlijk een absolute must-do!

1. Jezelf verwennen na je zwangerschap met nieuwe kleren

De meeste vrouwen komen aan tijdens de zwangerschap. Die kilo’s ben je niet meteen weer kwijt. Je hebt dus waarschijnlijk nieuwe kleren nodig, want je wilt niet rond blijven lopen in die opvallende zwangerschapskleding. Tijd voor wat nieuws! Ga naar een uitgebreide webshop en snuffel eens rond. Bij Jeroen Beekman vind je bijvoorbeeld prachtige mode. Wil jij er na je zwangerschap meteen weer mooi en slank uitzien? Dan kun je kijken bij het merk Rosner. Dit Duitse merk is gespecialiseerd in prachtige damesbroeken. De bekendste broek van het merk is de Audrey, die ook een corrigerend effect heeft. Zo ziet niemand jouw blubberbuikje en zie jij er meteen weer stralend en slank uit.

2. Verwen jezelf met iets dat je niet mocht

Tijdens de zwangerschap mocht je veel dingen niet eten of drinken. Je mag nu vrijwel alles weer! Je kunt dus weer heerlijk genieten van een wijntje of van een uitgebreide sushi maaltijd. Let op: als je borstvoeding geeft, kan je beter helemaal geen alcohol drinken. De alcohol kan namelijk via de borstvoeding worden doorgegeven aan je kindje. Verwen jezelf met iets anders lekkers dat je niet mocht toen je nog zwanger was. Jezelf verwennen na je zwangerschap ik vaak een feest voor veel moeders!

verwendag in de sauna

3. Ga naar de sauna

Meteen na de bevalling kun je natuurlijk niet naar de sauna. Maar als het vloeien is opgehouden kan dat in principe weer. Schaam je niet voor die extra kilootjes en wees er trots op: je hebt er een prachtige baby voor teruggekregen. Tijd voor wat mama-me-time. Regel een oppas of laat manlief op de baby letten terwijl jij je heerlijk laat verwennen in de sauna. Of, als je dat te gek vindt, ga dan naar een goede masseur. Een massage is niet alleen lekker ontspannend, maar ook goed voor je spieren.
geef jezelf een sieraad cadeau

4. Geef jezelf een sieraad cadeau

Wat is mooier dan een bijzonder aandenken aan de geboorte van je baby? Kies een mooie armband, een ketting of een ander sieraad voor jezelf. Je kunt eventueel de naam van je baby erin laten graveren. Je kunt ook denken aan het toevoegen van de geboortesteen van je kindje. Spring eens uit de band en verwen jezelf met zo’n mooi cadeau. Dat heb je wel verdiend, toch? Het kan ook heel mooi zijn om een diamantje in je trouwring of vriendschapsring te laten zetten.
boek een vakantie voor je gezin

5. Boek een vakantie voor het gezin

Als je baby een paar weken oud is, is dat een goed moment om op vakantie te gaan. Jij bent eraan toe om er even tussenuit te zijn. Waarschijnlijk heb je nog zwangerschapsverlof, dus dat maakt het een nog mooiere kans om weg te gaan. Bovendien kun je je baby nu nog overal mee naartoe nemen. Boek dus een weekendje of weekje vakantie voor het gezin. Een goed moment om in een andere setting bij elkaar te zijn.

Na de zwangerschap heb je het druk met je baby. Zelf ben je meestal ook nog niet zo fit. En je zit nog vol hormonen, waardoor je emotioneel ook wat minder stabiel bent. Gelukkig kun je veel doen om deze periode wat makkelijker te maken. Probeer regelmatig tijd voor jezelf te maken en de baby even over te laten aan iemand anders. En verwen jezelf met een van deze 5 leuke ideeën om jezelf weer lekker te laten voelen. Daar hoef je je niet schuldig over te voelen: door jezelf te verwennen kun je weer ontspannen en ben je een leukere partner en moeder. Win-win, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *