Het geslacht van je baby bekend maken, leuke tips

Het geslacht van je baby bekend maken

Het is een nieuwe trend als je zwanger bent: de gender reveal party. Overgewaaid uit Amerika, zijn er ook in Nederland steeds meer aanstaande ouders die een feestje organiseren om aan vrienden en familie te onthullen welk geslacht de baby zal hebben. Wil jij ook het geslacht van je baby bekend maken op een feestelijke manier? Ik geef je graag wat leuke ideeën.

Zelf ook verrast worden?

Wil je zelf ook verrast worden of je een jongetje of een meisje krijgt? Laat dan de gynaecoloog het geslacht van jullie kindje op een kaartje schrijven en doe dit in een gesloten envelop. Schakel vervolgens een vriendin of familielid in die dat deel van de onthulling voorbereidt.

Wanneer geslacht onthullen? na 20 weken echo

Wanneer kan je het geslacht van je baby onthullen? Tijdens de 20 weken echo wordt door de echoscopist gekeken naar het geslacht van het kindje. Vind je dat te laat? Dan kan je ook een pretecho laten doen met ongeveer 16 weken. Dan kan de echoscopist ook al vaststellen of het een jongetje of een meisje wordt. Het voordeel van vroeg op de hoogte zijn is ook dat je alvast kan beginnen met het inrichten van de babykamer en het uitzoeken van de geboortekaartjes.

Gender reveal party: het geslacht van je baby bekend maken

Tijdens een gender reveal party onthullen ouders aan familie en vrienden wat het geslacht van hun baby is. Zij maken met roze en blauwe versiering hun huis of een andere locatie helemaal in het juiste thema. De gender reveal party is een heel speciaal moment, want samen met je familie en vrienden kom je erachter of jullie ouders van een jongen of een meisje worden.

Het geslacht van je baby bekend maken met een taart of koekjes

Een van de meest bekende manieren om het geslacht te onthullen is de verrassingstaart. Dit is een mooi versierde taart waarbij aan de buitenkant niets te zien is. Pas bij het aansnijden van de taart wordt duidelijk of het jongen of een meisje wordt. De taart heeft namelijk een roze vulling bij een meisje en een blauwe vulling bij een jongen. Je kan ook kiezen voor gevulde koekjes, die aan de binnenkant een kleur hebben. Of kies voor geluk koekjes, met de onthulling in het koekje.

Geslacht onthullen met een piñata

De piñata duikt steeds vaker op in Nederland. Het is een Mexicaans gebruik om daar met Kerst en verjaardagen lekkers en cadeautjes in te stoppen. Maar je kan deze ook gebruiken om het geslacht van je baby bekend te maken. Sla samen met je partner tegen de hangende piñata tot de gekleurde confetti eruit stroomt.

Confetti kanon en ballonnen in roze en blauw

Het geslacht van je baby bekend maken kan natuurlijk ook met ballonnen. Roze en blauwe ballonnen bijvoorbeeld. Maar er zijn ook zwarte ballonnen die met roze of blauwe confetti gevuld zijn. Die kan je dan lek prikken als iedereen op het feestje samen is gekomen. Of je stopt ballonnen in een doos, die je openmaakt op het moment van de reveal. Je kan ook een confetti kanon afschieten bij de onthulling.

Verfgevecht of poederkanon

Het geslacht bekend maken met een verf gevecht of een poederkanon zorgt gegarandeerd voor een hoop lol. Vraag familie en vrienden van tevoren om oude kleren en een wit shirt aan te trekken. Deel op het feest waterpistolen gevuld met blauwe of roze verf uit aan familie en vrienden. Zorg er wel voor dat je van de buitenkant niet kunt zien welke kleur verf erin zit. Of schiet elkaar in de juiste kleur met poederkanonnen. Pret gegarandeerd!

Blauwe of roze rook

Het geslacht bekend maken van je kindje kan ook heel spectaculair met een gekleurde rookbom. Koop een rookbom met roze of blauwe rook en laat een fotograaf of familielid foto’s maken!

Het geslacht van je baby bekend maken? Er zijn vast nog heel veel andere manieren! En sommige mensen willen ook gewoon tijdens de geboorte verrast worden. Hoe heb jij dat gedaan?

Foto door RDNE Stock project via Pexels.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.