Geboortestenen, heb jij deze al voor je kinderen?

geboortestenenGeboortestenen zijn magisch mooi. Je hebt deze stenen vast weleens in een sieraad gezien. Bijvoorbeeld in een geboortesteen hanger met daarin de geboortedatum en namen van kinderen gegraveerd. Maar wat zijn deze geboortestenen eigenlijk precies?

Wat zijn geboortestenen?

Geboortestenen zijn edelstenen die verbonden zijn met een bepaalde maand. Zo is de edelsteen Granaat bijvoorbeeld verbonden met de maand januari. Als iemand die verbonden is met de maand januari deze steen draagt, zou dat geluk brengen en zelfs een genezende werking kunnen hebben volgens sommige mensen! Waarom dat is? Daar gaat een leuk stukje geschiedenis aan vooraf.

De magische krachten van geboortestenen

In de oudheid dachten mensen al dat sommige edelstenen magische krachten hadden. Ze dachten dat bepaalde edelstenen geluk brachten, bescherming boden tegen gevaar, nare geesten weerden en genezende krachten hadden. Door de eeuwen heen komt het geloof in de magie van edelstenen steeds terug. Een middeleeuwse dame droeg bijvoorbeeld robijn omdat ze geloofde dat de steen haar zou waarschuwen voor demonen. Eén van de eigenschappen van een robijn zou zijn dat deze veranderde van kleur wanneer er een demon in aantocht was.

12 orakelstenen en 12 maanden

Dat bepaalde edelstenen bij bepaalde maanden hoorden komt volgens historici uit een passage uit de bijbel waarin 12 magische orakelstenen werden behandeld. Vervolgens werd er in de eerste eeuwen na Christus, door verschillende schrijvers geopperd dat deze orakelstenen weleens bij de 12 tekens van de dierenriem zouden kunnen passen en speciale krachten konden hebben.

Joodse sieraden handelaren uit de 18e eeuw maakten gretig gebruik van deze legende en legden vervolgens de link tussen de 12 maanden van het jaar en de 12 orakelstenen. Dit bleek een gouden verkooptechniek te zijn! Zo werden de verhalen over de krachten van de ‘geboortestenen’ verspreid en maakten de American National Association of Jewelers aan het begin van de 20e eeuw een ‘officiële lijst’ van geboortestenen en de bijhorende maanden.

Geboortestenen en de bijhorende maanden

Iedere maand is dus gekoppeld met een bepaalde geboortesteen. In de lijst hieronder vindt u de maanden en de geboortestenen die eraan gekoppeld zijn. Iedere steen zou andere ‘krachten’ hebben bij de drager die verbonden is met een bepaalde maand.

 

Maand Geboortesteen
Januari Granaat
Februari Amethist
Maart Aquamarijn
April Diamant
Mei Smaragd
Juni Parel
Juli Robijn
Augustus Peridoot
September Saffier
Oktober Opaal
November Gele Topaas
December Turkoois

Waarom draag je tegenwoordig een sieraad met geboortesteen?

edelstenenAls je een hanger met een geboortesteen draagt, dan laat je een connectie met een bepaalde maand zien. In deze tijd is een sieraad met geboortesteen dus geen talisman meer, maar kan het diverse betekenissen hebben voor de drager. Bijvoorbeeld:

  • Je vindt het een prachtige versiering van je sieraad en kiest voor een sieraad met je eigen geboortesteen
  • Je wilt een tastbare herinnering aan je kind(eren), graveert de naam van je kind(eren) in het sieraad en kiest voor de geboortestenen van je kinderen
  • Je wilt de verbintenis tussen jou en je man laten zien in een sieraad, graveert jullie namen in het sieraad en kiest voor jullie geboortemaanden of voor de maand waarin jullie elkaar ontmoet hebben
  • Je hebt een andere connectie met een bepaalde maand

Een hanger met geboortesteen is een uniek, gepersonaliseerd sieraad. Je kunt bij Names4ever bijvoorbeeld de namen van je keuze graveren in de hanger en de kleuren van de geboortestenen uitkiezen die jij wilt! Er zijn verschillende soorten geboortesteenhangers te vinden, zoals geboortesteenhangers in de vorm van voetjes, een stamboom, hartjes en een Yin/Yang teken. Een geboortesteen hanger is ook een geweldig kraamcadeau, Valentijnsdag cadeau, verjaardagscadeau of Moederdag cadeau! Het maakt een speciale dag weer net iets magischer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *