Naar museum het schip met de kinderen

Activiteiten museum het schipIn Museum Het Schip in Amsterdam vind je verhalen over bouwkunst en geschiedenis. En daarnaast organiseert het museum zoveel leuke activiteiten voor kinderen en volwassenen, dat het de moeite van een bezoek meer dan waard is. We zijn zo gewend om te reizen en dan aandacht te hebben voor kunst en bouwkunst in verre oorden. Deze zomer is bij uitstek geschikt om de verwondering eens dichterbij huis te zoeken. Want bijzondere bouwkunst hebben we in Nederland ook!

Over Museum Het Schip

Museum Het Schip bevindt zich in het volkswoningbouwcomplex in Amsterdam West dat is ontworpen door architect Michel de Klerk. Dit expressionistische woonblok uit 1919 is gebouwd voor woningcorporatie Eigen Haard. Door de vorm van het gebouw is het in de volksmond ‘Het Schip’ gaan heten. Het behoort tot de top van de Amsterdamse School, een stroming in de bouw en sierkunst die zich in heel Nederland verspreidde. Het museum vind je in het voormalige schoolgebouw dat onderdeel is van Het Schip. De vaste expositie ‘Verbeelde idealen’ toont de opkomst van de woningbouwverenigingen en de Amsterdamse School als stijlfiguur in de bouw en sierkunst.

Elke dag een wandeling deze zomer

Het Schip organiseert elke dag een wandeling. Tegenover Het Schip liggen de volkswoningbouwblokken van Michel de Klerk, met zijn fantasievolle bouwkunst. De Klerk ontwierp Blok 1 en Blok 2, zoals hij de gebouwen noemde, een aantal jaar voor hij zich aan Het Schip wijdde. De wandeling voert langs de vele prachtige details, zodat je een inkijkje krijgt in de gedachtewereld van Michel de Klerk. Hij was een man van weinig woorden. Maar de kracht van zijn vormtaal sprak boekdelen. Hij legde de basis voor de internationaal beroemd geworden beweging: de Amsterdamse School. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden voor de wandeling.

Elke zondag rondleiding Het Scheepvaarthuis

Workshops voor kinderen
Museum Het Schip organiseert ook het hele jaar door diverse workshops voor kinderen en volwassenen met als thema ‘Verbeelding’.
Elke zondag organiseert Museum Het Schip deze zomer 2020 een Rondleiding in het voormalig nieuwe hoofdkantoor van de N.V. Het Scheepvaarthuis. In dit gebouw heeft in 2007 Grand Hotel Amrâth Amsterdam zijn deuren geopend voor gasten. Het markante gebouw, dat in 1974 Rijksmonument werd, is een bijzonder voorbeeld van de expressionistische Amsterdamse School-bouwstijl. Tot in het kleinste detail, uitgevoerd in de duurste materialen. Er werd aan gewerkt door bekende architecten, beeldhouwers en glas-in-loodkunstenaars. Zij gaven uitdrukking aan de historie van onze zeevaart in een hiermee verwante symboliek. De Amsterdamse geschiedenis en het rijke scheepvaartverleden zie je hier als een architecture parlante (beeldverhaal) weergegeven. Kijk hier voor data en boeken

Logo Museum Het SchipMuseum Het Schip organiseert veel verschillende activiteiten in de stad Amsterdam om de Amsterdamse School nader te belichten. Kijk voor het uitgebreide programma op de website bij tentoonstellingen, rondleidingen, wandelingen, fietstochten, bustochten, boottochten, lezingen, symposia en workshops.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.