Kinderspeurtocht kunst en architectuur in Almere centrum

kinderspeurtocht Almere

De kinderspeurtocht in Almere centrum laat kinderen op een unieke manier Almere beleven. Ben je op zoek naar een leuk en leerzaam uitje? Ga dan naar het centrum van Almere en koop bij de VVV Almere deze unieke kinderspeurtocht. Daarmee zoeken kinderen in de binnenstad de route en beantwoorden vragen. Hebben zij het afgerond? Dan krijgen de kids een speurdersdiploma. Ze kunnen dan voorgoed vertellen dat ze snappen wat Almere zo bijzonder maakt.

De speurtocht langs kunst en architectuur

De speurtocht neemt jouw kinderen samen met jou als begeleider mee op een ontdekkingsreis door Almere Centrum. Ze maken langs de route kennis met kunstwerken en bijzondere gebouwen. En ze leren allerlei interessante feitjes en weetjes die Almere zo uniek maken. Als je kind alle vragen heeft beantwoord, krijgt hij of zij een echt speurdersdiploma!

Kinderen die in Almere wonen en bezoekers voor een dag

uitjes Almere met kinderen
foto door Daan Klunder

Ook als je zelf in Almere woont, is het leuk om je kind meer te leren over de stad. De speurtocht is ontworpen om Almeerse kinderen op een nieuwe manier naar hun eigen stad te laten kijken. Maar natuurlijk is het ook leuk om tijdens een dagje Almere vanuit buiten de stad meer te leren over deze bijzondere stad. Het is altijd leuk om met andere ogen naar een stad te kijken. En het zal zeker een mooie indruk achterlaten voor jonge bezoekers.

De speurtocht is te koop bij VVV Almere en kost €2,50. De VVV winkel bevindt zich midden in het centrum van Almere. De speurtocht is niet digitaal verkrijgbaar, dus je moet er echt even naartoe lopen.

Over Almere Centrum

Het centrum van Almere heeft veel te bieden. Niet voor niets is Almere Centrum sinds 2017 uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland. Dat je er goed kan shoppen wist je misschien al wel. Je vindt er in totaal zo’n 400 verschillende winkels van grote modenamen en de kleinere winkels en boetieks vind je in de Passages. Maar ook op het gebied van cultuur en leuke activiteiten stelt Almere niet teleur. Denk aan:

  • De bijzondere architectuur van internationale architecten, waaronder Rem Koolhaas, trekt bezoekers van over de hele wereld
  • Het Filmhuis in De Nieuwe Bibliotheek en de Kunstlinie hebben een afwisselend programmering aan cultuur, film en kunst
  • Er zijn diverse wandelroutes, een wekelijkse overdekte rondvaart op zondag en je kan bootjes huren om Almere vanaf het water te ontdekken
  • Met mooi weer maakt het stadsstrand aan het Weerwater, midden in het centrum, de sfeer compleet
  • De vele terrassen en het ruime aanbod aan horecagelegenheden met uiteenlopende keukens bieden genoeg keuze voor een gezellig diner, een drankje of een ontspannen koffiemoment.

Almere Centrum is een perfecte bestemming voor een dagje uit en ligt op slechts 20 minuten rijden van Amsterdam en het Gooi. Het gebied is autovrij maar biedt diverse parkeergarages met ruime plekken en het treinstation van Almere Centrum ligt in het winkelgebied. Kijk op Almerecentrum.nl voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.