My First Smartphone Festival 21 tm 24 maart 2024

My First Smartphone Festival

Je kind krijgt zijn of haar eerste Smartphone. En dan? Hoe manage je de digitale wereld waar je kind vanaf dat moment instapt? Veel ouders worstelen met de opvoeding als het gaat over smartphones. De meeste ouders zijn er immers niet zelf mee opgegroeid. Of in elk geval was het toen nog niet gebruikelijk om kinderen al op jonge leeftijd toegang te geven tot de digitale wereld. Daarom is er het My First Smartphone Festival! Voor kinderen van 8 tot 12 met ouders, verzorgers of met de hele klas onder schooltijd. Een educatief en creatief uitje!

Het My First Smartphone Festival

Dit is hét festival dat veel vraagstukken voor ouders op gaat lossen. Het My First Smartphone Festival is dé manier om families te ondersteunen bij de kennismaking met de allereerste smartphone voor hun kind.

Opvoeders en leerkrachten worden uitgedaagd om samen met kinderen de wereld van de smartphone te verkennen op een plezierige en educatieve manier.

  • Wat is een goede leeftijd om een smartphone te geven?
  • Hoe ga je om met fake news?
  • En hoe zit het met (data)veiligheid en algoritmebubbels?

Dat en nog veel meer komt aan bod op dit festival voor ouders en verzorgers van kinderen die voor het eerst een smartphone krijgen. Naast waardevolle informatie is er veel ruimte voor creativiteit en leuke workshops met bekende influencers.

Programma met Workshops van Influencers

Tijdens het festival kan je workshops verwachten van influencers als Défano Holwijn en Quinn & Aaron. Je kan meer leren over nieuwswijsheid met de presentatoren van NOS Jeugdjournaal. En ontdekken hoe je de beste foto’s maakt met je smartphone met fotograaf Jan Dirk van der Burg -bekend van NPO Zapp-programma Snap Shot.

Bij dé zangschool van Nederland, De Babette Labeij Music Academy, kan je een zangworkshop volgen waarbij je ook leert hoe je jouw zangkunsten het beste kan vastleggen met je telefoon.

Ook presentatrice Lisa Wade – bekend van Het Klokhuis, goochelaar Lars van Tuijl en Martin Verschoor van gameplatform Power Unlimited zijn aanwezig.

Bekijk de video om alvast in de stemming te komen:

Waar, wanneer en voor wie?

Het festival is van 21 tot en met 24 maart in Museum Beeld en Geluid.

Openingstijd: 09:30 – 15:00

adres: Media Parkboulevard 1 1217 WE Hilversum

Voor wie? Het My First Smartphone festival is geschikt voor alle ouders, verzorgers, opvoeders, leerkrachten en hun kinderen of leerlingen tussen de 8 en 12 jaar oud. Maar ook als je iets jonger of ouder bent kan het een onvergetelijke festivalervaring worden. Ook geschikt voor als je (nog) geen telefoon hebt of als je al langer een (eigen) telefoon hebt.

Over museum Beeld en Geluid

Het meest interactieve Mediamuseum ter wereld! Ontdek alles over de werking van media in een unieke persoonlijke ervaring.

Media hebben grote invloed op ons dagelijks leven. Bijna iedereen is tegenwoordig naast mediagebruiker, ook mediamaker en media zijn overal! In het nieuwe interactieve Mediamuseum van Beeld & Geluid in Hilversum ontdek je van alles over de invloed van media op jou én andersom. Kom je langs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.