Eten in de tuin: welk servies kun je het best gebruiken?

eten in de tuin met servies van &Klevering
Eten in de tuin met het kleurrijke servies van &Klevering

Zodra de zonnige dagen weer voor de deur staan, maken we plannen om meer tijd buiten door te brengen. Dat is heerlijk! Eet je ook graag in de buitenlucht, in eigen tuin of op eigen balkon? Het is slim om bijpassend servies in huis te halen voor buiten, evenals andere benodigdheden voor op tafel. Dit zijn dé tips om comfortabel buiten te kunnen eten. Want eten in de tuin geeft dat echte vakantiegevoel!

Kleurrijke, zomerse look

Laten we vooropstellen dat je helemaal kunt uitpakken met de looks van je zomerse serviesgoed. Waar je binnenshuis wellicht het liefst subtiel serviesgoed gebruikt voor een elegante styling, is het leuk om buitenshuis voor iets bonts te kiezen. Denk aan een bord in een vrolijke kleur als geel, groen of oranje. Voor iedere gang zijn er zulke borden te vinden: borden voor het diner, maar net zo goed ontbijtborden. Eerlijk is eerlijk – het liefst eten we de hele dag buiten als de zon lekker schijnt.

servies van Urban Nature Culture
Servies van Urban Nature Culture

Prints of patronen doen het trouwens ook goed. Een mok met stippen of een kom met strepen: daar word je toch vrolijk van? En dan de glazen op tafel. Wist je dat ze er niet enkel in een doorzichtige kleur te vinden zijn, maar net zo goed in bijvoorbeeld blauw of rood? Luxe glazen hebben steeds vaker zo’n opvallende tint. Perfect voor een feestje op de buitentafel.

Stevig servies voor eten in de tuin

Een ongeluk zit in een klein hoekje: servies gaat soms nu eenmaal snel kapot. We hebben het idee dat dit in de tuin net iets sneller gebeurt dan binnenshuis. We moeten het serviesgoed langer en verder dragen, en diners in de tuin zijn soms net een beetje uitbundiger. Reden genoeg dus om voor stevig servies te kiezen, om buiten te gebruiken. Dit zit ‘m trouwens niet alleen in het geglazuurde servies, zoals de borden en kommen. Ga ook voor stevig glaswerk, met een dikkere afwerking. Denk aan longdrinkglazen in een robuust design.

Longdrink glazen van duurzaam kunststof
Longdrink glazen gemaakt van duurzaam kunststof van het merk Sagaform

Stapelbaar servies voor buiten eten

De keuken is meestal direct in de buurt van de eettafel binnenshuis. Vanuit de tuin of het balkon moet je echter wat langer lopen met het serviesgoed om de keuken te bereiken. Kies daarom voor servies dat goed stapelbaar is. Kopjes die ongelukkig op elkaar staan en snel uit je handen dreigen te vallen, zijn immers niet ideaal. Het is een extra aandachtspuntje in je zoektocht naar servies voor in de tuin!

Stapelbare 70's kopjes van het merk HKliving
Stapelbare 70’s kopjes van HKliving

Aankleding van de tuintafel

Nu we het hebben gehad over het servies en glaswerk, willen we afsluiten met nog wat tips voor de aankleding van de tuintafel. Qua tafelkleed is het raadzaam om een plastic kleed te kiezen. Zo’n kleed kun je eenvoudig afnemen én gewoon laten liggen als je wilt: vocht trekt er niet zomaar in. Dat is wel zo praktisch. Denk er verder aan om de tafel extra gezellig te stylen. Een plantje erbij of een windlicht met een grote kaars erin. Het staat hartstikke fraai!

fotocredits: alle afbeeldingen zijn van debijenkorf.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.