Servies voor de feestdagen, heb je alles al in huis?

De feestdagen komen er weer aan! We krijgen weer familie en vrienden over de vloer. En dit jaar is dat extra bijzonder. We hebben veel sociale contacten moeten beperken door de Corona tijd. Laten we hopen dat we meer dan drie personen uit mogen nodigen met de kerst. En er is dit jaar nog meer reden om dat samenzijn goed te vieren. Een mooie gelegenheid om je servies eens na te lopen. Ben je toe aan iets nieuws? Leef je lekker uit, want deze kerst wordt er één om nooit te vergeten!

Glazen voor koude en warme dranken

Bodum-glazen-voor-koude-en-warme-dranken

Behalve lekker eten, wil je met de feestdagen ook bijzonder lekker drinken. Een mooie kop koffie met een toefje slagroom, een frisse longdrink met een blaadje munt. Een lekkere mocktail of een kop verse gemberthee. Ze smaken allemaal lekkerder in Bodum glazen. Ze zijn er is diverse soorten, zoals deze Bodum Pavina op de foto, maar check ook de andere Bodum koffie glazen even uit! En van de  Bodum Assam serie zijn er ook hele mooie theepotten. Super gezellig als je met z’n allen aan tafel zit na een mooie wandeling tijdens de feestdagen!

Servies voor de feestdagen, extra vrolijk

Een mooi gedekte tafel is een lust voor het oog. En omdat het dit jaar een bijzondere kerst gaat worden, is het nu een mooi moment om een vrolijk nieuw servies uit te zoeken. Wat denk je van de borden en schaaltjes van het merk Royal Doulton? Op deze foto hebben ze verschillende kleuren met elkaar gecombineerd. Dat is extra vrolijk. De kleuren zijn zacht en toch feestelijk. Een effen tafelkleed past hier het beste bij. Ik vind het een vrolijk, stoer en toch elegant servies! Dat past mooi bij een feestelijke viering van de kerstdagen.

Mooie schalen voor heerlijke gerechten

Natuurlijk zetten we met de feestdagen niet gewoon de pannen op tafel. En welke schalen zijn het meest geschikt voor de gerechten die je wilt maken? Misschien heb je Spaanse schalen en wil je nu de tafel wat strakker dekken. Of andersom. Misschien had je veel wit servies en wil je nu kleur. Kijk eens welke schalen passen bij wat je serveert. En welk gevoel wil je dat je gasten krijgen als ze aan tafel gaan. Maak een plan en stem alles op elkaar af. Ik heb zelf een oogje op deze Villeroy & Boch schalen. Ik vind ze zo mooi, dat ik er een lekker gezond gerecht bij zou willen verzinnen om ze te kunnen kopen!

Welk servies zou jij willen kiezen? Laat het me weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.