Ontspanning en erotiek met een vibrator

Ontspanning en erotiek

Het is allang niet meer taboe om te praten over je seksleven. Vriendinnen onder elkaar wisselen de meest intieme details met elkaar uit. Zelfs soms voorkeuren en fantasieën die ze niet snel met hun partner zullen delen. En dat laatste is jammer. Het is juist belangrijk daar ook ruimte voor te maken met je partner. Want die openheid is de sleutel voor een beter seksleven samen. En ook al ben je nu moeder en druk met zorgen voor anderen, je moet vooral je eigen ontspanning en seksleven niet vergeten. Het is nu (bijna) vakantie dus neem lekker wat tijd voor jezelf. Tijd voor ontspanning en erotiek. Samen met je partner of alleen. Om in de stemming te komen kun je een vibrator kopen. Maar ook om een hoogtepunt te bereiken zijn deze elektronische vriendjes zeer geschikt.

Wat doet een vibrator?

De naam zegt het al. Een vibrator, vibreert ofwel trilt. Vibratoren zijn er in alle maten, vormen en kleuren. En als je er voor het eerst eentje gebruiken wilt, neem er dan een die ook een lage stand heeft. Voor sensuele stimulatie van de intieme delen. Een wand vibrator is er een voor externe stimulatie van erogene zones. Andere vibrators kun je ook inbrengen in je vagina, zodat je de G-spot kunt stimuleren. Het is altijd fijn eerst aan de buitenkant rond de clitoris te beginnen en het langzaam op te bouwen. Hoe hard of snel je het apparaat voor je wilt laten werken hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. De een houdt van zachtjes, de ander van stevige stimulatie. Probeer dat uit en vind uit wat bij jou past.

Een voorbeeld van een vibrator: de Womanizer

Womanizer vibrator

De Womanizer DUO (zie foto) is een voorbeeld van een vibrator en stimulator in één. Dit apparaat stimuleert aan de buitenkant de clitoris. De andere kant kun je vaginaal inbrengen, zodat deze de G-spot kan stimuleren. Dat gebeurt door de trillingen of vibraties, die het apparaatje voortbrengt. De Womanizer was oorspronkelijk alleen voor uitwendig gebruik. Om met de zuigende werking de clitoris te stimuleren. In deze DUO variant is dat dus gecombineerd met een vibrator voor vaginale stimulatie.

Waar te koop en voor wie?

Een vibrator is niet iets wat je graag wilt kopen bij de drogist in het dorp waar je woont. Een beetje privacy is wel gewenst. Online aanbieders als condoom-anoniem zijn daarom een betere plek om je intieme speeltjes aan te schaffen. Je kunt online hier en daar ervaringen en tips lezen over vibratoren. Er wordt soms gerept over ‘gevorderden’ en ‘beginners’. Dat klinkt een beetje vreemd. Alsof je met dit soort activiteiten een bepaald niveau zou kunnen behalen. Dat is natuurlijk onzin. De beste manier om het beste uit je seksleven te halen is onderzoeken wat jij en je partner fijn vinden. En dat is heel persoonlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.