Klussen aan je huis deze zomer? Tips en inspiratie

klussen aan je huisVeel mensen blijven deze zomer in Nederland. Behalve dat het in ons land steeds vaker mooi weer is in de zomer, speelt ook het Coronavirus mee. Kon je vorige week nog veilig naar Portugal? Deze week is het er alweer code oranje. We kunnen er de komende maanden moeilijk vanuit gaan dat we veilig kunnen reizen. Ook al moeten we ons ook weer niet al te veel zorgen maken. Maar opgesloten zitten in het Zuiden van Europa, terwijl we in Nederland weer van alles mogen, is voor veel mensen een schrikbeeld. Daarom kiezen we massaal voor thuis blijven. Met leuke uitstapjes in Nederland en klussen aan je huis.

Klussen aan je huis

Wat kunnen we allemaal doen in huis? Binnen is er altijd wel een ruimte, die een ander kleurtje verdient. Een muur of een vloer. En buiten zou je het schilderwerk of het dak kunnen aanpakken. Of lekt het schuurtje in de tuin al een tijdje? Je kunt daar dakbedekking over dakbedekking aan laten brengen. In plaats van eerst het dak te slopen. En wat kun je allemaal nog meer doen? We geven een leuk lijstje met tips en to-do’s voor een make-over in de zomer van 2020. Ben je klaar voor klussen aan je huis?

Woonkamer make-over

De woonkamer is in de zomer vaak veel meer verbonden met de tuin. In de winter kruipen we graag weg onder een wollen dekentje tussen grote kussens op de bank. In de zomer is het fijn om de woonkamer wat lichter te maken. Hang in de zomer lichtere gordijnen op, zodat je het zonlicht in huis haalt. Berg de warme dekens en kussens op en kies voor vrolijke, zomerse kleuren. Zet een grote palm in je woonkamer en haal een vloerkleed tijdelijk weg. Voor koude voeten hoeven we voorlopig niet bang te zijn.

Ruim de hal op

In de hal hebben we vaak de kapstok staat of hangen. Berg de winterjassen op of breng ze naar de stomerij. Zet alle winterschoenen op zolder. Maak grondig schoon en geef de muren een zomers kleurtje. Dat is heel anders binnenkomen!

WC opknappen

Is het tijd voor een nieuwe WC? Superleuk om een nieuwe pot en wastafel uit te zoeken. En een moderne of antieke kraan. Zijn de tegels nog naar je zin? Of wil je er een exotische gezellige plek van maken? Leef je uit. De WC is een persoonlijke plek, waar je best iets geks mee kunt doen.

—————————————————–
LEES OOK: Hoe woonkamer stylen voor rust en licht 6 tips
EN Waarom kies je voor jaloezieën in plaats van gordijnen en andersom?
EN Kleine badkamer inrichten en gebruiken zodat deze groter lijkt
—————————————————–

De badkamer is jouw persoonlijke spa

Als je niet op vakantie gaat, zorg dan dat je thuis aan rust toekomt. Hoe kan dat beter dan in je eigen badkamer. Verander deze in jouw persoonlijke spa. Geef de muren een rustgevende kleur. Koop lekkers voor in bad. En zet een paar planten neer. Koop een paar luxe hammam doeken en steek een kaarsje aan. Succes verzekerd!

Droomslaapkamer maken

Misschien houd je van strak en minimalistisch of juist van romantiek. In beide gevallen kun je de muren van je slaapkamer een mooi nieuw kleurtje geven. En daarbij koop je dan nieuwe lakens, een plaid en kussens. Ton sur ton geeft rust. Net als de kleur groen. Maar je kunt je natuurlijk ook helemaal uitleven en er een slaapkamer van maken in de stijl van 1001 nacht.

Comfortabele werkkamer

We werken steeds vaker vanuit huis. Dat zal zeker de komende jaren bij het nieuwe normaal gaan horen. Des te meer reden om aandacht te besteden aan dat plekje in huis, waar jij je werk moet doen. Maak het rustig en opgeruimd, zodat je geconcentreerd kunt werken. Maar vergeet niet een mooie plant en een inspirerende muurdecoratie toe te voegen.

Familiekeuken opknappen

Kook jij graag? Dan heb je daar de komende zomer lekker veel tijd voor. Mis je nog dat mooie kookeiland? Of een fijne eettafel, waar je met je gezin en familie aan kunt eten? Ga deze zomer op zoek naar de mooiste toevoegingen voor jouw ideale familiekeuken. En geniet als een god in Frankrijk van jouw eigen gerechten. Of haal nieuwe smaken uit een nieuw kookboek.

De buitenboel doen

Natuurlijk heb je alle tijd om alle ramen weer eens flink te soppen. Kijk dan eens goed hoe het schilderwerk ervoor staat. Ga je daarmee zelf aan de slag? Of huur je een schilder in? Kies een mooie kleur, die past bij je huis. En geef de bewegende delen eventueel een lichtere kleur.

Pluktuin, moestuin en chillen

De tuin is deze zomer de belangrijkste plek. Zeker met mooi weer, verplaatst het leven zich naar buiten. Zijn je loungebanken nog comfortabel genoeg om lekker te kunnen chillen? En wil je misschien meer bloemen in je tuin? Kies dan voor plukbloemen, zodat je ook binnen een mooie bos hebt staan als het een keertje regent. En als je van koken houdt, vind je het misschien wel leuk om een moestuin aan te leggen. Daarmee kan je ook klein beginnen. In potten zelfs.

Garage of schuur opruimen

Als je lekker aan het klussen bent, is misschien de schuur of garage wel de eerste plek die je op orde wilt brengen. Geef alle gereedschap en kwasten een eigen plek. Zo grijp je nooit mis. Check het dak op lekkage en haal een stevige bezem door de ruimte. Dat is plezierig klussen.

Ik ben benieuwd waar jij zou willen beginnen met klussen aan je huis. Doe niet alles tegelijk. Pak een project op en maak het af. Kies daarna eventueel een volgende ruimte. Waar begin jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.