Kleine badkamer inrichten en gebruiken, zodat deze groter lijkt

Kleine badkamer inrichten

Kleine badkamer inrichtenIn de badkamer start je jouw dag om lekker fris naar je werk te kunnen gaan. En je kunt de badkamer ook gebruiken als rustpunt waar je na een lange dag juist weer tot jezelf komt. Lekker de beslommeringen van je dag afspoelen onder de douche of ontspannen in een warm bad. Het is de plek voor rust en ontspanning. Een kleine badkamer inrichten kan een uitdaging zijn. Maar er zijn wel genoeg mogelijkheden om dat te doen. Wil je de ruimte rustig en ruimer laten lijken? Zodat alle gezinsleden er plezier aan beleven? Lees dan de tips hieronder.

Opgeruimd geeft ruimte

Wil je een kleine badkamer inrichten? Zodat er toch ruimte ontstaat? Zorg er dan voor dat er zo min mogelijk losse spullen rondslingeren. Berg zoveel mogelijk spullen op in een andere ruimte in huis. En beperk je activiteiten in de badkamer tot een minimum. Zodat je rust en ruimte ervaart. Deze voorbeelden helpen je een heel eind op weg:

  • Hang een rekje op, waar je handdoeken aan kunnen hangen. Maar bewaar geen stapels handdoeken in de badkamer. Berg ze op in een kast in een andere ruimte in je huis.
  • Zorg ook dat je toiletspullen opgeruimd in een kastje staan. Bijvoorbeeld onder de wastafel. En maak dat kastje ook niet te vol. Anders is de verleiding te groot om shampoo en haarborstels rond te laten slingeren.
  • Ruim regelmatig spullen op een andere plek op. Spullen die je niet dagelijks gebruikt in de badkamer. Als je ze wel nodig hebt, pak je ze er gewoon even bij.
  • Ook speeltjes van de kinderen voor in bad hoeven niet allemaal in de badkamer te blijven. Droog ze af en bewaar ze op de kinderkamer. Laat jouw kindje elke dag een of twee speeltjes kiezen, die mee mogen in bad.
  • Zet geen wasmachine en wasmanden in de badkamer, als deze eigenlijk te klein is. Kies daarvoor een andere ruimte. Misschien kan het op zolder? Geef iedereen op de eigen kamer een ‘wasmand’ en verzamel van daaruit de was.

Aparte make-up tafel

Is je badkamer klein en woon je met meerdere gezinsleden samen? Zorg dan dat jullie de badkamer niet overal voor gebruiken. Anders loop je elkaar in de weg. En er liggen dan teveel spullen. Gebruik de badkamer bijvoorbeeld alleen voor tandenpoetsen, douchen en een bad. Heb je naast het toilet in de badkamer nog een WC op een andere verdieping? Spreek dan samen af dat je alleen de kleine boodschap in de badkamer doet. Maak een make-up tafel in een andere ruimte. Dan kun je daar ook je haren kammen en jezelf verder mooi maken voor de dag. Dan heeft een ander gezinslid de badkamer in de tussentijd even lekker voor zichzelf.

————————————————
LEES OOK: Een duurzame badkamer? Dit kun je allemaal doen voor het milieu
EN Een nieuwe badkamer als je kinderen hebt: 6 tips
————————————————

Styling en een kleine badkamer inrichten

Als je de badkamer nog in moet richten, kies dan voor een zwevend toilet. De ruimte eronder gebruik je niet, maar het oogt wel ruimer. En kies een kleiner bad als dat kan. Maak de wanden van een douchecabine doorzichtig. Dat geeft ruimte en licht. Een ander geheim wapen om een kleine badkamer te stylen is de verfkwast. Een witte badkamer is altijd goed, maar als je kleur aanbrengt, kies daar dan één muur voor. Kies voor rustige zachte grijstinten of natuurlijke lichte tinten beige of groen. En laat deze kleuren terugkomen in accessoires en de handdoeken. Zo maak je er één geheel van. En dat geeft rust. Wil je planten in je kleine badkamer? Kies dan liever één mooie grote plant dan tien kleintjes. Dat is een stuk minder rommelig. Kies ook voor een grotere spiegel, die helpt je om optisch de ruimte te vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.