Waarom kies je voor jaloezieën in plaats van gordijnen? En andersom!

Waarom kiezen voor jaloezieën of voor gordijnen

Waarom kies je voor gordijnenOm een goede keuze te kunnen maken voor raamdecoratie in je huis is het handig om te weten wat de voordelen en nadelen zijn. In dit geval voor gordijnen en jaloezieën. Je hebt bij beide producten ook veel variaties maar het advies geld vaak voor bijna alle varianten. Verder is het natuurlijk jou keuze en een kwestie van smaak en stijl wat je in het huis wilt hebben. In dit artikel lichten we toe waarom je een van deze keuzes voor jou beter kan zijn. Waarom kies je voor jaloezien in plaats van gordijnen of andersom?

Gordijnen

Gordijnen zijn toch wel het bekendste product wanneer het gaat om raambekleding. Het is makkelijk om op te hangen en kan makkelijk worden vermaakt. Je kan kiezen voor kant en klaar gordijnen maar ook gordijnen op maat laten maken. Je hebt verschillende manieren waarop je gordijnen op kunt hangen. En kunt kiezen uit oneindig veel dessins. J Je kunt ze eigenlijk in elke ruimte ophangen met uitzondering van badkamer en keuken.

Voordelen en nadelen gordijnen

Een nadeel is dat gordijnstoffen kunnen verkleuren en dus niet duurzaam zijn. Ze vangen ook veel stof, dus als je allergische kinderen in huis hebt, kies dan liever voor jaloezieën als dat kan. Ze zijn niet geschikt voor keuken of badkamer in verband met vochtigheid en vet. Voordelen zijn er ook. Zo kan het je interieur veel warmte geven en geluid of galm dempen. Bovendien kun je gordijnen al heel goedkoop krijgen.

Jaloezieën

Jaloezieën zie je tegenwoordig steeds vaker terug komen in het interieur. Het voordeel van bijvoorbeeld houten jaloezieën is dat je het licht heel gemakkelijk kunt manipuleren. Zo kan het licht er op meerdere manieren doorheen komen. Je kunt er daarmee voor zorgen dat je wel licht doorlaat en dat er niet naar binnen gekeken kan worden. Dat is zeker fijn als je in de stad woont aan de straatkant begane grond.

Voordelen en nadelen jaloezieën

Met gordijnen is het open of dicht, met jaloezieën behoud je dus mooi het licht in je huis. Daarnaast is het makkelijk te onderhouden. Je kan het namelijk makkelijk af stoffen. Je houdt dus ook niet snel stof vast als je het gewoon goed onderhoud. Ophangen is wel wat lastiger dan bij gordijnen. Ook zijn niet alle maten beschikbaar. Je kunt jaloezieën ook op maat laten maken, maar dat is een stuk duurder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.