Hoe woonkamer stylen voor rust en licht? 6 tips!

Hoe de woonkamer stylen?

Hoe woonkamer stylen
Een neutrale basis kun je zo laten, maar je kunt ook kleur toevoegen als je dat wilt.

Veel mensen zetten mooie dure meubels in de woonkamer. Maar dat zegt nog niets over de sfeer die er heerst. Hoe mooi alle stukken op zich ook zijn, je moet je woonkamer wel stylen. Hoe persoonlijker je dat maakt, hoe beter jij en je gezin zich er thuis zullen voelen. Die persoonlijke touch kan niet op tegen de nieuwste trends. Toch kun je met de basis van je woonkamer veel doen om iets uit te stralen. Hoe kun je de woonkamer stylen voor rust en licht bijvoorbeeld? Want rust en licht betekent meer ruimte voor jou en je gezin.

1. De basis rustig en naturel

Deel jij je woonkamer met een gezin? Dan is het al snel een rommeltje. En je hebt behoefte aan rust en ruimte. Daar kan je interieur aan meehelpen. Kies voor een neutrale basis, waarmee je met de styling alle kanten op kunt. Bijvoorbeeld naturel kleuren zoals op de foto in dit artikel. En kies je meubels niet te klein. Liever een grote tafel dan 3 kleine. En liever één grote kast dan teveel losse spullen, die rondslingeren.

2. Haal de natuur in huis

Zet een mooie grote bos bloemen op tafel. Dat geeft meer rust dan meerdere bosjes verdeeld door de ruimte. Het zelfde geldt voor planten. Een vensterbank vol met potjes en plantjes, geeft meer onrust in de kamer, dan een grote palm op een prominente plek. Het is overzichtelijk en geeft toch die natuurlijke touch.

3. Verlichting goed gebruiken

Verlichting is veel meer dan een lamp ophangen in een donker hoekje. Op mijn andere website MamaShopt schreef ik een artikel over hoe je een lichtplan kunt maken. Als je licht gebruikt volgens een lichtplan, zal je zien dat dit voor een groot deel de sfeer in huis bepaalt. Je kunt het gezelliger maken door het licht meer te dimmen. En bij feller licht kun je lezen of een spelletje doen met het gezin.

4. Raamdecoratie goed kiezen

Of je nu gordijnen kiest of houten jaloezieën op maat laat maken, raamdecoratie is heel bepalend voor de sfeer in je woonkamer. Hoe woonkamer stylen voor rust en licht? Kies dan voor effen gordijnen van een lichte kleur. Maar ook jaloezieën kunnen rust brengen. Juist omdat ze niet veel ruimte innemen.

——————————————————
LEES OOK: Welke gordijnen kies je voor meer licht warmte of ruimte in huis
EN De vloer is de basis van je interieur. Welke vloer kies je?
EN Kindvriendelijke interieur ideeen
——————————————————

5. Grote kussens op de bank

Als je rust wilt in de woonkamer, kies dan niet voor bergen kleine kussentjes op de bank. Grotere kussens doen het dan veel beter. Let ook op dessins. Je kunt met kussens juist je neutrale basis lekker opfleuren, maar overdrijf het niet. Kies voor ton sur ton kleuren. En heb je één opvallend gekleurd kussen? Houd de rest dan rustig om deze te ondersteunen in vergelijkbare kleuren. Kijk ook hoe diverse materialen samen een spannend beeld kunnen geven.

6. Vloeren en kleden

Wil je rust en licht in je interieur? Kies dan voor een gladde lichte vloer. Om warmte en comfort toe te voegen, kies je voor een groot vloerkleed. Deze kun je als blikvanger gebruiken, door te kiezen voor een mooi warm dessin. Of je houdt het juist eenvoudig als je al andere blikvangers hebt. Speel daarmee. En kijk wat werkt voor jou.

Hoe maak jij jouw woonkamer rustig en licht? Heb je aanvullende tips? Deel het met ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.