Goede voornemens? Gezonde keuzes in kleine stappen!

Goede voornemens

Ik weet het wel, die goede voornemens zijn vaak al snel weer vergeten. De meeste mensen zijn niet in staat om goede voornemens voor het nieuwe jaar tot eind januari vol te houden. Ik ben er daar zelf ook zeker één van. En toch wil ik elk jaar iets bedenken waar ik een nieuwe start mee kan maken voor het verse jaar. Dat voelt gewoon goed. En als je kleinere stappen neemt, kun je het beter volhouden, zeggen ze. Dus ik maakte een paar kleine stappen. Die ik wel vol kan houden.

Goede voornemens? Stoppen met snoepen

Ik stopte met chocolade snoepen in de avond. ’s Avonds op de bank een hele zak M&M’s weg eten? Tja, daar draaide ik mijn hand niet voor om. Vreselijk! Dat is zo’n beetje je dagelijkse behoefte aan calorieën verdubbelen, vlak voordat je gaat slapen. Sinds 1 januari doe ik dat niet meer. En ik ben al 5 kilo lichaamsgewicht kwijt. Logisch! Het betekent niet dat ik helemaal niet meer snoep. Overdag mag ik best een dropje of een koekje. Snoep waar ik niet per definitie het hele pak van leeg wil eten. Ook al weet ik dat cacao en pure chocolade juist heel gezond zijn, ik blijf er even bij uit de buurt. In de toekomst zie ik mezelf wel suikervrije chocolade taart maken, zoals die op de foto hierboven. En nu mag ik appeltaart zonder suiker ook gewoon eten.

Voordelen van simpele kleine stappen

Het nemen van kleine simpele stappen heeft een heel groot voordeel. Het is heel eenvoudig. ’s Avonds na het eten niets meer eten. Geen chocolade in elk geval. Hooguit een stukje fruit. Het betekent een kleine aanpassing. Maar heeft nu al grote gevolgen. Ik slaap bijvoorbeeld beter, omdat ik nu eerder moe ben ’s avonds. En ik viel dus gelijk al een paar kilo af. Bovendien heb ik nu in de ochtend weer zin in ontbijten. En dat maakt dat ik mijn dag actief en energiek kan starten.

Volgende stappen zijn makkelijker

Gezond ontbijten

Als een eerste kleine stap zijn vruchten afwerpt, is het makkelijker om volgende stappen te zetten. Bijvoorbeeld een gezond ontbijt nemen met een green juice, waar veel gezonde ingrediënten in zitten. Je hebt ze van verschillende merken. En voor mijn volgende stap ga ik met mijn ontbijt beginnen. Vers fruit mixen met een schepje gezonde poeder. Dat is een lekkere en gezonde start van de dag. Ik heb het in het verleden al eens geprobeerd en kon er goed mijn dag mee beginnen. In februari zal dat mijn ontbijt worden. Want ik wil eerst een maand die eerste stap volhouden. Gewoon om het simpel te houden.


LEES OOK: Noten helpen je afvallen en gezond blijven
EN Afvallen en toch lekker eten en snoepen!


Meer bewegen gaat vanzelf

meer energie voor yoga

Je krijgt meer energie als je minder suiker eet en kilo’s kwijtraakt. Dan is de stap naar meer bewegen een stuk makkelijker. Elke dag een uur wandelen? Een mooie yogales, thuis op de mat? Of rennen in het bos. Alles lijkt mogelijk. Voor mij wordt het wandelen en yoga. Daar heb ik ook al stappen in gezet. En dat gaat bijna vanzelf. Omdat ik beter slaap en mijn lichaam energieker voelt. Snel resultaat is wel echt heel motiverend. Zelfs als je kleine stappen neemt, kan dat dus!  

Welke kleine stappen zou jij kunnen zetten op weg naar een gezonde levensstijl? Of ben je al begonnen? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.