Afvallen en toch lekker eten en snoepen, een paar tips!

afvallenIn de vakantie komen we allemaal gemakkelijk weer een paar kilo aan. Waar je voor de zomer hard aan de bikini-lijn werkte, vliegen de kilo’s en tijdens de vakantie met gemak weer aan. Lekker uit eten, een glaasje wijn en dan dat heerlijke Italiaanse ijs, waar je niet elke keer nee tegen kunt zeggen. Nu ben je weer aan het werk en staat elke dag voor de kast om te kijken welke jurk of broek nog netjes afkleedt. Hmm, het is weer tijd voor afvallen! Dan zit je toch wat lekkerder in je vel.

Afvallen? Koolhydraten laten staan

Inmiddels is wel duidelijk dat vooral koolhydraten de boosdoener zijn. Suikers in snoep en frisdranken is daarvan een onderdeel dat je gemakkelijk herkent. Dat is een belangrijke eerste stap om over te slaan. Maar wat neem je dan als tussendoortje? Wortelen, dadels, vijgen en noten, zijn een lekker alternatief. Maar er is meer. Voor koolhydraat arme en eiwitrijke snacks kun je in de supermarkt en op internet steeds beter terecht. Zelfs varianten met pure chocolade en glutenvrije koekjes, kun je met een gerust hart eten. Je hoeft geen honger te hebben om gezond af te vallen. Er bestaan zelfs suikervrije taartjes, dus zelfs als je wat te vieren hebt, kun je ongestraft snoepen!

Brood, pasta en rijst laten staan

Ook pasta en rijst zijn belangrijke boosdoeners. We zijn er in ons dagelijkse dieet zo aan gewend om lekkere gezonde groenten, vis en vlees te combineren met een flinke schep rijst of een bordje pasta. Net als dat we ons gezonde beleg graag eten op een lekkere boterham. Gelukkig zijn er voor pasta en rijst steeds meer gezonde en lekkere alternatieven. Quinoa en Speltpasta, zijn samen met andere alternatieve pasta soorten een stuk gezonder dan producten gemaakt van tarwe. En speltbrood of glutenvrij brood is tegenwoordig ook goed verkrijgbaar. Zelf brood bakken van noten, zaden en alternatieve granen is trouwens ook een goed idee. En nog lekker ook!

Een reactie

  1. Ik vind gedroogde abrikozen altijd lekker als tussendoortje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.