Recept: Appeltaart zonder suiker

Dit is een recept van appeltaart zonder suiker is van Irene van Gent, schrijfster van kookboek Natuurlijk! Eten!

Appeltaart zonder suiker

Appeltaart zonder suiker

Appeltaart gaat er eigenlijk altijd wel in. Deze appeltaart zonder suiker heb ik gemaakt zonder suiker te gebruiken, en heb honing als zoetmaker gebruikt. Dit werkt erg goed. Omdat de appels zelf al erg zoet waren en ook de rozijnen veel suiker vrijlaten heb je het eigenlijk in de vulling niet echt nodig.

Ingrediënten (1 ronde taartvorm):

deeg:

250 gr bloem
125 gr boter op kamertemperatuur (niet te zacht)
1 ei
100 gr honing
zout

vulling:

3 appels
150 gram rozijnen
3 eetlepels honing (bij erg zoete appels is dit niet nodig)
2 theelepels kaneel (mag ook meer of minder, wat je lekker vindt)
boter of olijfolie om in te bakken


LEES OOK: Noten helpen je afvallen en gezond te blijven
EN Speltpasta salade met venkel en geitenkaas warm of koud


Beschrijving

Maak het deeg voor jouw appeltaart zonder suiker door alle ingrediënten door elkaar te mengen en maak er een bal van. Zet deze bal ongeveer een uur in de koelkast.

Snijd de appels in kleine stukjes. Maak in een koekenpan de olijfolie of boter warm en doe de appelstukjes erbij. Voeg de rozijnen, honing en kaneel toe en bak ongeveer 5 minuten.

Haal het deeg uit de koelkast en rol (met een deegroller) uit tot een ronde lap. Leg deze in een taartvorm (eventueel op een stuk bakpapier) en zorg dat de randen overal even hoog zijn. Voeg de vulling toe en zet in de oven op 200 graden. Kijk na 30 minuten of de bodem stevig is geworden en haal de taart uit de oven als dit zo is. Zet deze anders telkens 10 minuten langer in de oven. Omdat niet elke oven hetzelfde resultaat geeft, moet je de eerste keer je taart even goed in de gaten houden en opschrijven wat voor jou de ideale tijd is. Zo weet je de volgende keer precies hoe lang je appeltaart zonder suiker in jouw oven moet.

Als je ook de klassieke ruit over je taart wilt hebben, houd dan een deel van het deel apart en maak er langwerpige slierten van, zodat je in een ruitpatroon de taart kunt versieren.

2 reacties

  1. Wat word bedoelt met ei gesplitst? Moet dan het witte of gele gedeelte erin?

  2. Als honing kun je het beste acasiahoning gebruiken die is ook geschikt voor suikerpatienten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.