Nieuwe kleren voor je kind kopen? Tips!

Nieuwe kleren voor je kind kopen

Ga je nieuwe kleren voor je kind kopen? Dan geef ik je graag wat tips. Lees eerst dit artikel met 7 handige tips als je op het punt staat om nieuwe kinderkleding te kopen. Als je overhaast gaat shoppen, is de kans op een miskoop vrij groot. Dat is jammer van het geld en de moeite! Door bewuste keuzes te maken, weet je zeker dat je optimaal kunt genieten van de nieuwe items.

Tip 1. Inventariseer wat je al hebt

Kijk altijd eerst goed naar de kleding die jouw kindje al in de kast heeft hangen. Als er een trui op de verkeerde stapel ligt of ergens achterin is verstopt, kun je het al snel vergeten. Misschien was dat exact het soort kledingstuk waar je naar op zoek was! Daarnaast is het handig om overzicht te krijgen van het aantal kledingstukken in specifieke maten. Het is prima om kleding in het voren te kopen, maar zorg er wel voor dat je de huidige maat niet ‘overslaat’ bij het shoppen. Kortom: inventariseren is ontzettend belangrijk.

Tip 2. Koop op de groei

Twijfel je tussen twee maten? Kies dan altijd voor de grotere variant. Je kunt nieuwe kleding beter op de groei kopen. Leg je het dan toch even weg voor over een paar maanden? Vergeet het dan niet. Loop elke maand even goed door de maten heen, zodat je weet wat je hebt!

Tip 3. Let op het seizoen

Vooral bij jonge kinderen, die dus snel groeien- moet je erop letten dat de kledingmaat klopt bij het seizoen. Probeer bijvoorbeeld in te schatten welke maat hij/zij in de winter zou hebben voordat je zomaar een nieuwe dikke jas koopt. Anders is de kans groot dat je kindje het tegen die tijd al niet meer past. En ook hier geldt: liever te groot dan te klein. Ze kunnen er binnen één seizoen al ingroeien.

Tip 4. Kijk naar de maattabel

Hoewel kindermaten over het algemeen prima overeenkomen, is het slim om de maattabel van het desbetreffende merk te bekijken. Zo kun je nog net wat beter inschatten welke maat het beste past. Neem een meetlint om lengte en omvang te meten. Heb je geen meetlint, maar wel een liniaal? Gebruik dan een draadje voor de omvang en leg na het meten het draadje langs de lat.

Tip 5. Laat je kind meebeslissen

Het is natuurlijk ook belangrijk om je kind te betrekken bij het winkelen. Het gaan tenslotte om zijn/haar outfit. Maak samen een wishlist of moodboard om een beter beeld te krijgen van de gewenste kledingstijl. Of kies eerst (online) een aantal van jouw favoriete items en overleg daarna welke kledingstukken jouw kind het leukste vindt. Zo zijn jullie allebei tevreden!

Tip 6. Koop buiten het seizoen

Wil je geld besparen of gewoon een goede deal scoren? Koop kledingstukken dan buiten het seizoen. Zomerjurkjes zijn bijvoorbeeld goedkoper in de winter en dikke winterjassen hebben vaak flinke korting in het voorjaar. Houd de mid season sales goed in de gaten. Dit is de periode waarin de oude collectie plaats moet maken voor de nieuwe items. Het is een klein risico, omdat je nooit weet hoeveel je kind zal groeien. Maar neem het ruim. Dan zit je altijd goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.