Welke rol speelt leuke kleding in het ‘populair’ zijn bij kinderen?

welkeWelke rol speelt leuke kleding? Iedereen wil dat zijn of haar kind aardig gevonden wordt door andere kinderen. Maar niet iedereen is populair. Hoe belangrijk is het om populair te zijn en hoe bereik je dit? Populair zijn betekent dat je veel vrienden hebt en iedereen je mag. Denken we. Toch is dit zeker niet altijd het geval, denk maar eens terug aan je eigen schoolervaring. Zeker onder de meisjes wordt er veel geroddeld en soms blijkt het zo te zijn dat je beste vriendinnen tegen je samenspannen. Belangrijker is dat je een paar echte vrienden hebt, zeker als kind.

Uiterlijk en sympathie

Aardig gevonden worden komt onder meer door het uiterlijk van het kind. Vanaf ongeveer drie jaar maken kinderen het onderscheid tussen aantrekkelijke en onaantrekkelijke mensen. Van aantrekkelijke mensen wordt verwacht dat ze aardig zijn, al is dit zeker niet altijd het geval. Bij jongens zijn degenen met goede fysieke prestaties het meest populair en dat uit zich weer in het lichaam van het kind, wat door de andere kinderen wordt beoordeeld. Bij meisjes gaat het er vaker om dat ze zich met de juiste mensen omringen.

Je kind populairder maken

Het is erg hypocriet om te oordelen op uiterlijk maar toch zien we dat kinderen dit al vanaf jonge leeftijd doen. Vaak is kleding voor kinderen een van de eerste dingen waarop zij bepalen of iemand erbij hoort of niet. Dit is gebleken uit een onderzoek van de British Council. Hieruit blijkt dat 47% van de pestte kinderen buiten de groep vallen vanwege de kleding die zij dragen. Uiterlijk is dus een belangrijk onderdeel van populair zijn of niet.

Welke invloed heeft kleding

Hoewel je niet altijd iets kunt veranderen aan het lichaam van je kind, kun je wel kiezen voor leuk combi in de kledingkast en dit hoeft niet eens merkkleding te zijn. Ga bijvoorbeeld voor een paar hippe sneakers, maar dat is makkelijk gezegd dan gedaan. Als moeder van een kind die niet graag winkelt kun je natuurlijk, zoals ieder seizoen, weer op zoek naar dat ene paar kinderschoenen. Gelukkig is de hele wintercollectie, voor zowel kinderen als volwassenen, van bekende winkels onder één dak te vinden. Hierdoor hoef je niet stad en land af hoeft te lopen voor een nieuw paar schoenen. Als je goed zoekt zit er altijd wel een leuk paar bij die matcht bij de kleding. Mooie schoenen trekken bijvoorbeeld de aandacht en vergroten de kans dat de andere kinderen jouw kleine mogen.

Combineer deze met een mooi shirt of vest. Ook deze hoeven niet duur te zijn want voor nog geen dertig euro kan je bij de H&M de leukste kleding vinden voor zowel jongens als meisjes. Tip: wil je op safe spelen kies dan voor neutrale in plaats van te uitgesproken kleding, dan weet ook zeker dat je kind hiermee niet gepest zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.