Een oppas op afstand inhuren? Dat kan!

Een oppas op afstand

oppas op afstandDoordat de scholen en kinderopvang zijn gesloten en iedereen wordt aangeraden om waar mogelijk thuis te werken, zitten veel ouders met de handen in het haar. Het is niet alleen wennen om plotseling je werk vanuit huis te doen, maar je moet ook nog eens een balans zien te vinden tussen je werk, voor je kinderen zorgen en hen helpen met huiswerk. Ook voor de kinderen is het allemaal even wennen. Ze zien hun vriendjes niet meer of minder vaak, hebben opeens geen les meer van de leraren, maar van hun ouders en hebben aardig wat (online) huiswerk meegekregen. Daar kan een oppas op afstand goed bij helpen!

Meer oppassers nodig

Sinds de overheid de sluiting van de scholen heeft aangekondigd, ziet Babysits een aanzienlijke toename in het aantal aanmeldingen op het online platform. Veel studenten, die nu minder lessen hebben, willen graag de ouders in nood helpen door zich aan te melden als oppas. Op social media zijn de hashtags #coronahulp en #coronaoppas dan ook trending. Hiernaast heeft Babysits gemerkt dat sommige ouders, nog steeds een oppas nodig hebben voor de kinderen. Babysits (oppassen.nl), een online platform dat ouders verbindt met oppassen, wil hun gemeenschap graag blijven helpen in deze tijden. Dit is waarom Babysits een nieuwe functie heeft bedacht voor haar gebruikers, dagelijks nieuwe content aanlevert en een kortingscode heeft aangemaakt voor de ouders die het zo hard nodig hebben.

Een oppas op afstand

Als reactie op deze toenemende vraag in de kinderopvang heeft Babysits, rekening houdend met de maatregelen van de overheid, hun nieuwe functie ‘Oppassen op afstand’ geïntroduceerd. Een oppas op afstand klinkt misschien apart, maar in deze tijden zou deze functie de ouders die hulp nodig hebben, goed kunnen helpen. Ouders die thuiswerken en wellicht een belangrijke vergadering hebben of een presentatie moeten geven, kunnen een oppas op afstand goed gebruiken. Maar dat niet alleen, wanneer een kind moeite heeft met bepaalde vakken en de ouders hier niet goed bij kunnen helpen, kan een oppas op afstand wel eens van pas komen!

——————————————–
LEES OOK: Tips voor thuiswerken met kinderen
EN Thuis met kinderen tips van een kindertherapeut (met video)
——————————————–

Oppas die helpt bij huiswerk

Oppassen kunnen op hun profiel aangeven of zij bereidt zijn om op afstand op te passen of huiswerkbegeleiding te geven. De ouders die deze hulp graag willen kunnen hier gemakkelijk op filteren. Oppassen kunnen gezinnen ondersteunen met huiswerkbegeleiding, voorlezen aan de kinderen, spelletjes met ze spelen, knutselen enz. Natuurlijk zijn hier wel strenge regels aan verbonden. Zo moet de ouder te allen tijde in dezelfde omgeving zijn als het kind, in het geval dat het kind de ouder echt nodig heeft.

Door deze nieuwe functie blijven de oppassen en gezinnen veilig van het virus en wellicht wordt er op deze manier een last van de schouders van de ouders genomen. Met deze functie wil Babysits gezinnen ondersteunen die worstelen met thuisonderwijs, ideeën bedenken om de kinderen te vermaken en het gebrek aan sociale interactie buiten hun eigen gezin.

70% korting voor ouders

Omdat Babysits de ouders zo goed mogelijk wil ondersteunen heeft zij een kortingscode aangemaakt. Met de code BABYSITS70, krijgen ouders voor 1 maand 70% korting op hun premium account. De kortingscode kan t/m 30 april 2020 gebruikt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.