Twijfels de baas worden? Tips om beter te weten wat jij echt wilt

Twijfels de baas worden

Twijfels de baas worden is niet makkelijk. Veel werkende moeders hebben er last van. Twijfelen? Ik kende dat vroeger niet. Ik ging altijd recht op mijn doel af. Dat lijkt makkelijker als je jong bent. Je wil je school en studie afmaken, een gezellige tijd met vriendinnen hebben en goed worden in de sport, die je beoefent. Dat is vrij overzichtelijk. Voor veel kinderen met een moeilijke jeugd is het doel ook eenvoudig: fysiek en emotioneel overleven. Misschien herken je jezelf daarin.

Maar naarmate je ouder wordt en een bepaalde vrijheid verworven hebt, wordt dat doel lastiger om te bepalen. Er zijn namelijk zoveel meer mogelijkheden. Misschien zit je nu vast in een carrière en wil je iets heel anders. Je hebt de middelen en genoeg talenten om dat te doen. Maar wat dan precies? Wat past echt bij jou? De grote twijfel slaat toe. Zo tussen je 30ste en 40ste levensjaar gebeurt dat meestal. Of zelfs later nog. Twijfels de baas worden? Dat kan op veel manieren. Lees deze tips en laat me weten welke jou helpen!

Praten met vriendinnen en familie

Praten over je dromen en twijfels helpt altijd. Zolang alles zich alleen maar in je gedachten afspeelt, zit er weinig schot in. Maar zodra je erover gaat praten, worden dingen duidelijker. En krijg je vaak net dat zetje om in actie te komen. Want bij nieuwe dromen, horen ook nieuwe activiteiten. Voorbereiden van een eigen zaak bijvoorbeeld of je talenten verder ontwikkelen door veel te oefenen.

Door te praten met vrienden en familie, kom je veel te weten over jezelf. Je kunt blinde vlekken hebben. Dingen die anderen heel helder zien, waar je zelf niet echt bewust van bent. ‘Dat is echt iets voor jou.’ Is leuk om te horen. Stel ook vragen als: ‘noem eens drie dingen, waar jij denkt dat ik goed in ben.’ Of ‘drie woorden, die mij het best omschrijven’. Het zijn vaak mooie en waardevolle gesprekken, waar je veel belangrijke informatie uit kunt halen. Ze sterken je op je pad naar je nieuwe droom en nemen twijfels weg.

Twijfels de baas worden door stilte en meditatie

Meditatie tegen twijfels

Stilte is heel fijn als je twijfelt. Als je een ander pad wilt bewandelen, maar je weet nog niet goed welke kant je op wilt. Luister dan eens goed naar jezelf. Begin en eindig elke dag in meditatie. Dat geeft rust in je hoofd. Er kan een helder beeld ontstaan over waar jij heen wilt met je leven. Zodra je merkt dat je dat niet ‘bedenkt’ en er geen emoties meespelen, weet je dat je innerlijke stem aan het woord is. Het vergt oefening, maar geeft je het beste advies dat je krijgen kunt. Ga ook elke dag even de natuur in. Loop niet te snel, maar adem bewust de frisse lucht in en schakel je hoofd uit. Dat kun je doen door je focus op de bomen, texturen, geluiden en geuren te leggen. Dat is net zo meditatief als zitten op een kussen.

Alleen op reis gaan om twijfels de baas te worden

Ga ook eens alleen op reis. Vorig jaar reisde ik twee maanden door Frankrijk. Ik bezocht krachtplaatsen van Maria Magdalena om opnieuw geïnspireerd te raken. Op mijn reis ontmoette ik bijzondere mensen, bezocht ik wonderlijke plekken en probeerde ik alle tekenen en boodschappen op mijn pad te zien, horen en voelen. Ooit studeerde ik af in de biologie en bedrijfskunde, maar werd tekstschrijver van beroep. Het werd me jaren geleden al duidelijk dat schrijven bij mij hoort. Ik doe dat al 20 jaar elke dag en verdien er mijn geld mee.

Dat is al geweldig, maar ik wil me ook blijven ontwikkelen op mijn pad. Sinds kort schrijf ik songteksten en maak ik er zelfs muziek bij. Ik ben er nog niet aan toe om mijn songs met de wereld te delen, maar het voelt geweldig! Ook merkte ik dat ik over nieuwe onderwerpen wilde schrijven. Zoals spiritualiteit. En de juiste klanten kwamen op mijn pad.

Hulp vragen aan spirituele professionals

Ze zijn er genoeg, de spirituele coaches en helder voelende professionals, die mensen helpen uit hun twijfels te stappen. Doe eens een engelen-reading, vraag hulp bij paragnosten of beleef een sjamanistische transreis. Het zijn allemaal manieren om eigenschappen en mogelijkheden van jezelf boven tafel te brengen. Talenten, die diep verstopt kunnen liggen onder tientallen jaren van negatieve overtuigingen en patronen. Stel jezelf de juiste vragen. Probeer niet teveel in de toekomst te kijken. Want de toekomst is afhankelijk van jouw acties. Daarom is het altijd goed om bij jezelf te beginnen.


LEES OOK: Meer rust voor werkende moeders: 10 tips!
EN Tips om te ontspannen: elke dag eventjes


De antwoorden liggen verborgen in jou

Het is goed om bij jezelf te beginnen. Wat ligt er in jou verborgen, dat graag aan de oppervlakte wil komen? En daarna kun je een beeld krijgen van de toekomst die daarbij past. Maar vergeet nooit: het is de actie van vandaag, die jouw ideale toekomst vorm geeft. Twijfels de baas worden en precies weten waar je naartoe wilt, zijn de eerste stappen naar je nieuwe droomleven. Zodra je doel helder is en je de eerste stap zet, rolt jouw pad zich voor je uit. Je zal dan ook merken dat je precies de juiste mensen gaat ontmoeten, die je verder kunnen helpen. En alle middelen en mogelijkheden zich aandienen op wonderlijke wijze. Als je die ‘flow’ op je pad voelt, dan weet je dat je op de goede weg bent. Om precies te worden, wie jij bedoeld bent te zijn.

Foto boven door Leeloo Thefirst via Pexels.com en midden door Prasanth Inturi via Pexels.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.