Spiritualiteit, kun jij daar het geluk door vinden?

Spiritualiteit en geloven

spiritualiteitJe gelooft in God en Jezus, in Allah en Mohammed of in andere Goden, of je gelooft niet. In deze hokjes plaatsen veel mensen zichzelf en anderen. Terwijl en nog zoveel meer mogelijkheden zijn om spiritualiteit in je leven te omarmen. Je hoeft niet naar een kerk, moskee of tempel te gaan om te geloven. Je hoeft niet een goddelijke naam te geven aan het geloof in een groter geheel of het toelaten van Liefde in je leven. Spiritualiteit kan ook zitten in het genieten en eren van natuur, van alle levende wezens en de kracht van het universum, waarvan wij allemaal onderdeel zijn.

Spiritualiteit in het dagelijks leven

Veel mensen beleven hun God alleen op zondag in de kerk of op vrijdag in de moskee. Maar geloven en spiritualiteit is juist een grote steun voor mensen en de wereld om hen heen als zij het mee naar huis nemen. Elke dag, elk moment oefenen je bewust te zijn van de schoonheid en de liefde om je heen. En verantwoordelijkheid te nemen voor jouw eigen rol in het grote geheel. Door je daden af te stemmen op waar je in gelooft. Elke dag. Zonder je te laten afleiden door het gedrag van anderen om je heen of de angstbeelden die via internet en televisie de liefdevolle werkelijkheid vaak bedreigen. Want Liefde is overal, als je er je ogen voor opent.

Vorm geven aan jouw spiritualiteit

Ook al ben je niet opgevoed met een vast omlijnd geloof, veel mensen zoeken in deze tijd naar een diepere betekenis in hun leven. Het ontwikkelen van een spiritueel bewustzijn is daarbij van belang. Het helpt je om dapper door tegenslag heen te komen en het helpt je om jouw unieke gaven met de wereld te delen. Er zijn veel coaches en zelfs een spirituele hulplijn, die je daarbij kunnen helpen. Je kunt mediteren, bidden of je tot engelen richten en je kunt altijd vragen om hulp. Het mooie is, dat als je een keer hulp vraagt en deze ook ontvangt, jouw geloof in een groter geheel alleen maar zal groeien. Dat is een waardevolle aanvulling op ons materialistische leven en geeft veel mensen steun en moed. Dat is goed voor de wereld en brengt persoonlijk geluk.

Ik ben benieuwd waar jij je inspiratie en jouw contact met het grote geheel vandaan haalt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.