Online meditatie-les: ‘Rustgevend en makkelijk’

online meditatie

Ontspannen waar en wanneer je maar wilt

Het is moeilijk, het duurt lang en het is zweverig. Dat is zo ongeveer wat mensen denken als je over meditatie praat. De komst van De Online Meditatieschool moet daar verandering in brengen. In deze nieuwe virtuele meditatieruimte kun je onthaasten met live meditatie-lessen via internet. ‘Meditatie moet laagdrempeliger worden.’ Online meditatieles gaat ons daarbij helpen.

De kracht van meditatie

Meditatiecoach en initiatiefnemer van De Online Meditatieschool Heleen van Roon kent de kracht van meditatie als geen als geen ander. Zeven jaar geleden kreeg ze een zware burn-out. Het resultaat van een druk leven, hooggevoeligheid en enkele heftige levensgebeurtenissen. Heleen: “Zelfs het schrijven van een boodschappenlijstje was vermoeiend en ingewikkeld. Ik kon alleen nog maar op de bank liggen en kon er niet meer zijn voor mijn gezin. Dat was ongelooflijk zwaar.”

Rust en ruimte in je hoofd

Meditatie was Heleens redmiddel: er kwamen weer lichtpuntjes in haar dagen. Nu richt ze zich op haar meditatie-missie. “Meditatie is zo krachtig”, aldus de meditatiecoach. “Het biedt rust, ruimte in je hoofd en nieuwe inzichten. Jammer genoeg is er voor veel mensen toch een drempel om eraan te beginnen; ze vinden het moeilijk, zweverig of twijfelen of ze het wel goed doen.”

online meditatieles voor iedereen

De Online Meditatieschool moet het mediteren makkelijker maken. Deelnemers krijgen via internet meditatieles. De lessen worden live gegeven door Heleen, die het mediteren zo laagdrempeliger wil maken. “Je bent geen tijd kwijt met fietsen naar een leslokaal, want je kunt gewoon vanaf elke plek meedoen. Dus ook vanuit je woonkamer of op je werkplek. Bovendien helpen de lessen je om je meditatie-routine vast te houden, zodat je zoveel mogelijk profiteert van wat meditatie op korte en lange termijn voor je kan doen.” Na afloop is er in de virtuele meditatieruimte de mogelijkheid ervaringen te delen of vragen te stellen. De Online Meditatieschool opende op 9 april 2019 haar virtuele deuren.
online meditatieles

Over Heleen van Roon

Heleen van Roon (1981) is meditatiecoach en eigenaar van Studio Sterrenstof. Ze heeft haar hele leven in Den Haag gewoond, maar verhuisde vorig jaar met haar man en dochters (7 en 8) naar Andel, een dorp in de buurt van Den Bosch. Het is Heleens missie om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met meditatie, zodat zij innerlijke rust vinden en meer van hun leven gaan genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.