Er even tussenuit? Boek een weekendje wellness!

Er even tussenuit

Wil jij er even tussenuit? Gewoon omdat je al op je tandvlees loopt, of dat juist wilt voorkomen? De meeste moeders wachten vaak te lang met even tijd nemen voor zichzelf. Een weekendje weg van je gezin lijkt lastig, maar is voor iedereen een groot cadeau. Ook voor je gezin. Gewoon omdat je dan na dat weekend helemaal opgeladen en vol goede moed iedereen weer kan verzorgen. Maar zelfzorg is een belangrijk onderdeel van je leven als je er ook voor anderen wilt zijn. Voor je kinderen, je partner, op je werk en voor je familie en vrienden. Een weekendje wellness is de perfecte manier om te ontspannen en te genieten van een luxe verwennerij.

Tijd voor jezelf in de natuur

De meeste wellness hotels liggen in een mooie natuurlijke omgeving. Het is de ideale gelegenheid om te ontsnappen aan de stress en drukte van het dagelijks leven. Neem de tijd om de rust in jezelf weer te vinden. Maak lange wandelingen in de natuur en dompel jezelf onder in rust een eenvoud. Zeg ja tegen alles wat ongedwongen voelt en vergeet de tijd.

TIP: regel de oppas voor je kinderen zo goed, dat je er niet meer over na hoeft te denken als je eenmaal weg bent. Misschien is je man thuis of breng je ze naar opa en oma. Als dat niet kan, laat je kinderen dan logeren bij hun beste vriendjes en vriendinnetjes. Hoe meer vertrouwd de oppas is, hoe groter de kans dat jij het echt even los kunt laten!

Er even tussenuit met ontspannende behandelingen

Wellness weekend

Een van de belangrijkste redenen om voor een wellnesshotel te kiezen, zijn de verschillende soorten behandelingen die er worden aangeboden. Van massages tot sauna’s en van hammams tot zwembaden, er zijn verschillende opties om uit te kiezen. Bij aankomst krijg je meestal een brochure of een lijst met behandelingen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Sommige hotels bieden ook speciale behandelpakketten aan, die volledig zijn afgestemd op jouw wensen en behoeften.

TIP: Vergeet niet te hydrateren! Het is belangrijk om tijdens je verblijf in een wellnesshotel voldoende water te drinken. Dit kan helpen om gifstoffen uit je lichaam te spoelen en je energieker en helderder te voelen. Vraag bijvoorbeeld om een fles water bij de receptie of neem zelf een fles mee.

Gezond en lekker eten

Er even tussenuit met een vriendin -of juist alleen- geeft je veel mogelijkheden om even goed voor jezelf te zorgen. Ook lekker eten hoort daarbij. Gezonde maaltijden, die jij echt lekker vindt. Er zijn vaak in een gezin bepaalde gerechten, die je nooit op tafel zet omdat je kinderen het niet lekker vinden. Als je er even tussenuit bent, bepaal jij zelf wat je eet! Om de rust in je weekend te bewaren, kies je voor volpension.  Dan hoef je niet in de omgeving naar restaurants te zoeken. Tenzij je dat juist leuk vindt natuurlijk.

TIP: Vraag het personeel om aanbevelingen en probeer gerechten uit die je normaal niet zou eten. Dit kan een leuke en smakelijke manier zijn om je wellness ervaring te verrijken.


LEES OOK: Heeft werkende moeder het zwaar? Tips voor balans en geluk!
EN Tijd voor jezelf nemen? 3 X slimme tips!


Fitnessfaciliteiten en yogalessen

Veel wellnesshotels hebben ook fitnessfaciliteiten, zoals een sportschool met cardio-apparatuur en gewichten. Of zelfs yogalessen. Het is heerlijk om tijdens je vakantie of weekendje weg tijd en ruimte te maken voor beweging. Naast dat het een geweldige manier is om je energie kwijt te raken, zul je er ook van opknappen. Het brengt je geest en lichaam in balans en het stimuleert de aanmaak van dopamine, waardoor je gelukkiger en vrolijker bent!

Plan ruim vooruit

Plan je uitje ruim vooruit. Juist omdat het moeilijk is als moeder echt tijd voor jezelf te maken. Zoek de mooiste en fijnste plek om heen te gaan en check de beschikbaarheid. Ga dan oppas regelen en leg dat goed en duidelijk vast. Betrek je gezin in de voorpret, zodat ze blij zijn voor jou. En boek dan mooi op tijd je uitje.

foto’s door Andrea Piacquadio en cottonbro studio via Pexels.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.